«Черкаський Дніпро» – «Авангард» (Краматорськ) 2:1
Неділя, 22 квітня 2018, 19:00

220418 1

29 тур. Чемпіонат України з футболу серед команд Першої ліги 2017/2018 рр.

 

Поспостерігати за цим поєдинком було цікаво з різних причин. Звичайно, перша і найголовніша це те, що господарям потрібно зараз «вмирати» в кожному поєдинку, що залишилися, оскільки шість очок відставання від рятівного 15 місця за шість турів до кінця – це дуже серйозно. Становище «Черкаського Дніпра» в даному випадку ускладнюється ще й тим, що прямими конкурентами цієї команди у боротьбі за збереження прописки у першій лізі є такі досвідчені бійці даного турніру, як охтирський «Нафтовик-Укрнафта», київська «Оболонь-Бровар» та ПФК «Суми».

Друга причина – історія виступів «Авангарду» в місті на Дніпрі, яка є, мабуть, однією з найбільш унікальних у всій Першій лізі: Черкаси для краматорської команди – справжнє зачароване місто. Судіть самі: три рази «Авангард» грав раніше на «Центральному» і всі три рази зазнав поразки, не забивши в цих іграх жодного голу. При цьому, одного разу краматорці зазнали поразки в той момент, коли їх суперник (тоді ще «Славутич») виступав у Другій лізі.

Мали місце бути тут і особисті «розборки». Більше того, Віталія Тимофієнка і Антона Євдокимова, які зовсім недавно ще бігали у футболках «Авангарду», Ігор Столовицький в цій зустрічі, вирішив виставити відразу в стартовому складі.

Активніше гру розпочали гості, які використовуючи фланги в особі Влада Шарая і Олексія Моісеєнка, намагалися знайти в штрафному тандем Іващенко-Кірієнко. Тим не менш, перший удар в площину воріт у цьому матчі завдали господарі на 16 хвилині. І хто ж міг подумати, що саме цей маневр буде сигналом до дії для «Черкаського Дніпра». Витримавши стартовий натиск, «черкаська машина» почала поступово розганятися. Треба зазначити, що до другої половини першого тайму вона «розігналася» так, що перегнала «Авангард» за всіма статистичними даними. Саме тому точний удар із середньої дистанції Максима Зеленевича не здається таким вже і нелогічним.

Інша справа – гол досвідченого Романа Локтіонова. Ось він як раз і пахне алогізмом, оскільки аж до 70 хвилини гості повністю володіли ігровою перевагою. Причому воно було таким тотальним (яскраве тому підтвердження – п'ять кутових, які подав «Авангард» протягом 19 хвилин другого тайму), що гол у ворота Ореста Будюка очікувався з хвилини на хвилину. Вийшло з точністю до навпаки, зробивши актуальним футбольний вислів: «пішли в атаку і потрапили в полон».

Тим не менше, підопічні Олександра Косевича все-таки змогли відзначитися забитим голом, зламавши для себе одну неприємну традицію. З іншого боку, «постріл» Єгора Демченка так і не допоміг «Авангарду» перервати іншу не менш сумну статистику: знову представники північного Донбасу їдуть із Черкас на щиті.

 

220418 2

 

«Черкаський Дніпро» – «Авангард» (Краматорськ) 2:1

Голи: Зеленевич 43, Локтіонов 70 - Демченко 90+2

«Черкаський Дніпро»: Будюк, Зеленевич (Чорний 84), Кошелюк, Резесідзе, Сторчоус, Тарасенко, Євдокимов (Бойко 90+3), Захаревич, Локтіонов (Качур 88), Тимофієнко (Кошадзе 63), Бурлін

«Авангард»: Денчук, Клименчук (Шершень 46), Полюлях, Кірієнко (Демченко 57), Лобов, Ульянов, Ємець, В. Шарай (Даудов 69), Іващенко, Моісеєнко, Мірошник

Попередження: Євдокимов 21

 

ua-football.com

 

Команди
Матчі Премоги Нічиї Поразки Різниця мячів Очки
1 «Рятівник-2» 3 2 0 1 13 - 6 6
2 «Яснозір’я» 3 2 0 1 7 - 8 6
3 Шполабудматеріали 3 1 0 2 8 - 10 3
4 «Громада» 3 1 0 2 7 - 11 3