У Черкасах може відбутися тур чемпіонату України з пляжного футболу!
Написав Вячеслав Лопушанський   
Вівторок, 17 лютого 2015, 23:19

orig 234108

Дніпропетровський "Вибір" - чемпіон України 2014-го року

 

   Сьогодні у Черкаси завітав голова асоціації пляжного футболу України – Сергій Харченко. Функціонер, якого ще на початку лютого називали реальним претендентом на пост головни ФФУ, приїхав у Черкаси обговорити можливість проведення у нас одного з турів чемпіонату України. Задля цього Харченко зустрівся з почесним президентом Черкаської обласної федерації пляжних видів спорту – Юрієм Гончаровим та віце-презилентом асоціації і водночас співвласником «Живчик-Арени» - Богданом Колядком. 

Відразу після зустрічі дійові особи скликали прес-конференцію і зробили доволі сенсаційну заяву: Черкаси серед претендентів на один з трьох турів чемпіонату України з пляжного футболу! 

 

1IMG 0038

 

   На самій прес-конференції Харченко перезентував проект чемпіонату України, який цього сезону матиме назву «Київська Русь».

 

«Черкаси уже два-три роки на слуху у пляжному футболі. Тут поспійно на високому рівні проводять чемпіонат міста, у минулому році відразу дві ваші команди брали участь у чемпіонаті України. Важливо аби і у цьому сезоні був представник Черкас у «Київській Русі». Якщо так воно і буде то я не сумніваюся, що ваше місто прийме один з турів. Скільки їх буде поки точно не відомо. Спочатку буде кваліфікаційний етап, а після цього два або три основні тури у різних містах України. У Вас прекрасний пляж де знаходиться «Живчик-Арена». Сам стадіон треба дещо модернізувати під телефізійні вимоги та збільшити кількість глядацьких місць, але це вже нюанси», - зазначив Сергій Харченко.

 

 

 

2IMG 0040

 

   Юрій Гончаров під час розмови з журналістами запевнив, що черкаські організатори готові працювати задля того аби на «Живчик-Арену» приїхав чемпіонат України. За його словами підігріти розвиток цього виду спорту в регіону може і центральне телебачення, яке, у разі проведення в Черкасах Всеукраїнського турніру, має показувати ігри.

 

   У проекті «Київської Русі» є заграти вісім клубів з Києва, Дніпропетровська, Кременчуга, Запоріжжя та Черкас. Основний етап має стартувати 9-12 липня у Києві, другий тур (23-26 липня) приймуть Черкаси або Кривий Ріг, а фінал відбудеться у Дніпропетровську 4-9 серпня.