"Цетус" та "Зеніт" починають пляжний чемпіонат з перемог
Написав Максим Гаптар   
Четвер, 27 червня 2013, 20:59

plyajka1turDSC00059

Сьогодні на "Живчик-Арені" продовжилися матчі першого туру чемпіонату Черкаської області з пляжного футболу.

 

 

ФК "Зеніт" - "Живчик" 5 : 3

Голи: Індутний (2), Ковтуненко, Головко, Калініченко - Синяк, Кучеров, Індутний (автогол).

 

Сьогодні на "Живчик-Арені" поновилися матчі першого туру чемпіонату Черкаської області з пляжного футболу. У першому матчі дня зустрічалися ФК "Зеніт" та "Живчик". Футболісти нової команди "Зеніт", яка фактично є колишньою "Чарівницею" провели традиційно якісний матч, в якому здобули впевнену перемогу. Старт зустрічі був повністю за гравцями у червоній формі. Футболісти "Зеніту" використали всі свої моменти й швидко повели в рахунку - 3 : 0. Перший м’яч команди  провів Владислав Ковтуненко. Лідер "Зеніту" потужним ударом зі штрафного запалив одиницю на табло. Після цього помилкою захисників "Живчика" скористався Ігор Індутний і подвоїв перевагу своєї команди, а на завершення першого періоду Олександр Головко провів третій м’яч "Зеніту". Втім на першу перерву команди пішли за рахунку 3 : 1. Стартовий гол "Живчика" забив Олександр Синяк.

Другий тайм не був багатим на події. Футболісти "Живчика" замінили свого воротаря, тому новий страж воріт команди частіше вступав у гру. Як наслідок, другий тайм завершився нічийним рахунком 1 : 1, а загалом 4 : 1 на користь "Зеніту".

Заключна 12-хвилинка проходила у спокійному режимі. Футболісти "Зеніту" повністю контролювали ситуацію на полі, проте під завісу матчу дещо розслабилися, тому пропустили третій м’яч. Не розібралися в ситуації Олексій Островський та Ігор Індутний, відповідно від останнього м’яч залетів у ворота "Зеніту". Втім Руслан Калініченко задовго до цього забив п’ятий гол "Зеніту". У підсумку 5 : 3, "Зеніт" на класі долає "Живчик".

 

plyajka1turDSC00087

"Цетус" - "Явір-Юнайтед" 9 : 5

Голи: Присяжнюк П. (3), Горкун (2), Щерба Б. (2), Скорняков Є. (2) - Армстронг (3), Шатуа (2).

 

Другий матч був багатим на голи та яскраві моменти. Футболісти "Цетусу" та "Явора" продемонстрували якісну гру, яка завершилася впевненою перемогою чинного чемпіона. Вже на старті першого періоду гравці "Цетусу" поступово почали доводити свій клас, методично відвантажуючи м’ячі у ворота суперника. Павло Присяжнюк, Валентин Горкун та Богдан Щерба методично гол за голом засмучували команду "Явір-Юнайтед". Втім новачок чемпіонату - "Явір", укомплектований зі студентів-іноземців ЧДТУ, попри невиразний старт провів гідний матч. Ще у першому періоду футболісти "Явора" зуміли забити гол престижу, який провів француз Мохамед Шатуа, втім вже в наступній атаці Павло Присяжнюк повернув перевагу "Цетусу" у три м’ячі.

Попри те, що "Цетус" впевнено перемагав свого суперника, напруга між гравцями обох команд почала загострюватися ще в першому таймі: у середині періоду незрозуміла сутичка виникла між Богданом Щербою та темношкірим футболістом "Явора" Санія. Останній порушив правила проти гравця "Цетусу", на що Щерба неабияк обурився й апелював до свого візаві.

Другий тайм пройшов за повного домінування "Цетусу". Чемпіони області знову відвантажили у ворота суперника чотири м’ячі й пропустили лише один гол від Армстронга. До слова, футболісти "Явора-Юнайтеда" постійно були націленими на рамку воріт суперники, однак їхнім пострілам бракувало точності.

Заключний період не віщував інтриги у матчі. Відчувши, що суперник вже недосяжний, легіонери "Явора" стали більш розкутими, тому у команди почали виходити моменти. Якісний перфоманс флаштував Бахфунг Армстронг, котрий встигав всюди й забив ще два м’ячі своєї команди, ще одним голом відзначився француз Шатуа. "Цетус" на це відповів ще одним голом від Євгена Скорнякова. Чинні чемпіони здобули впевнену перемогу, але чемпіонської гідності їм продемонструвати не завжди вдавалося. Невгамовний Щерба знову щось не поділив з Санією, зчепившись з ним після чергового фолу африканця. Причому Санія відразу вибачався за своє порушення, але наштовхнувся на надмірно ворожу реакцію від Богдана. Арбітри матчу відразу покарали обох учасників конфлікту жовтими картками

У підсумку "Цетус" впевнено переміг, а "Явір-Юнайтед" продемонстрував непогану гру, яка може принести сюрприз наступним суперникам команди.