"Цетус" з боєм перемагає "Темну Конячку" та виходить у фінал кубка
Написав Максим Гаптар   
Вівторок, 18 червня 2013, 19:43

cetuswindarkhorseDSC09615

"Цетус" - "Темна Конячка" 3 : 2

Голи: Яровий, Сидоренко, Присяжнюк О. - Мірошніченко, Криштоп.

 

cetuswindarkhorseDSC09564 

Ще один напружений півфінал сьогодні побачили глядачі на «Живчик-Арені». Дві найбільш титуловані команди з пляжного футболу Черкащини зійшлися між собою за крок до фіналу. Традиційно «Темна Конячка» та «Цетус» в очному протистоянні продемонстрували якісного рівня пляжний футбол, в якому лише наприкінці зустрічі сильнішими виявилися гравці «Цетусу».

cetuswindarkhorseDSC09586

На початку матчу футболісти обох команд не форсували події. Досвідченні бійці давно знають один одного, тому жодна з команд не квапила події, поступово «намацуючи ґрунт». Протягом стартових п’яти хвилин ні «Темній Конячці», ні «Цетусу» не вдавалося вийти на ударну позицію, тому футболісти обох команд частіше завдавали не підготовлених ударів з далеку.

cetuswindarkhorseDSC09599

Проте надалі команди почали пристрілюватися. Краще це виходило у гравців «Темної Конячки». Один із головних «завивал» команди Олександр Мірошніченко отримав м’яч поблизу карного майданчику суперника, обіграв захисника та пробив повз воротаря – 1 : 0 для «Конячки». На це футболісти «Цетусу» намагалися відповісти своїми ударами, однак у чинного чемпіона області з пляжного футболу гра геть не клеїлася. Всі постріли були далеко не влучними.

cetuswindarkhorseDSC09570

Старт другої 12-ти хвилинки був знову за «Конячкою». Футболісти у синій формі продовжили розігрувати свої фірмові комбінації – закидання на половину поля суперника та удари зльоту. Втім збільшити свою перевагу «Темна Конячка» не змогла. Натомість гравці «Цетусу» використали один з небагатьох моментів – це Сергій Яровий опинився на ударній позиції у штрафній зоні суперника та пробив без шансів для воротаря – 1 : 1.

cetuswindarkhorseDSC09581

Нічийний рахунок став гарним подразником для володарів кубку. Футболісти «Темної Конячки» відчували перевагу над суперником у середині матчу, про що доводили моменти команди. Ближче до завершення другого періоду Олександр Мірошніченко втратив чудовий шанс зробити дубль. Третій номер «Конячки» у фірмовому стилі гарматним пострілом здалеку влучив у поперечку. Проте довго засмучуватися через втрату цього моменту футболістам «Темної Конячки» не довелося. Вже в наступній атаці після чудової комбінації Юрій Криштоп гарним пострілом зльоту вдруге вивів свою команду вперед. Здавалося на цьому, «Темна Конячка» свого вже не відпустить, а продовжить домінувати на полі. Але не так сталося. Сергій Сидоренко у потрібний момент для своєї команди з центра поля підкинув собі м’яч та потужним ударом загнав сферу у кут воріт «Темної Конячки» – 2 : 2.

cetuswindarkhorseDSC09613

Третій, заключний, тайм зустрічі команди розпочали як і на початку гри. Знову обережні спроби пробити та відверто не вдалі удари з далеку – таким був старт третього періоду. Час зустрічі спливав, тому з кожною наступною хвилиною суперники збільшували темп. У середині тайму Олег Литвинов мав чудовий момент вивести «Темну Конячку» вперед. 18-ий номер якісно пробивав з гострого кута, після чого м’яч ледь не закотився у ворота, однак в останній момент Максим Кретов вибив його. Більше подібних нагод забити у «Темної Конячки» не було.

cetuswindarkhorseDSC09640

Натомість «Цетус» використав свій єдиний шанс. За три хвилини до фінальної сирени Сергій Сидоренко, котрий чудово провів другу половину зустрічі, біля кутового прапорця «Конячки», виконуючи аут відпасував руками на Олексія Присяжнюка, який в один дотик сильно та влучно забив третій гол «Цетусу». Як виявилося, цей м’яч приніс «Цетусу» жадану перемогу. Гравці «Темної Конячки» з усіх сил намагалися відігратися, але через надмірний поспіх вони не зуміли створити пристойної атаки. У підсумку 3 : 2, «Цетус» виходить до фіналу, де зіграє з золотоніської командою «Імперія-Пальміра».

cetuswindarkhorseDSC09628

 

 

Фінал Кубку Черкаської області з пляжного футболу пройде на "Живчик-Арені" 24-го червня о 19.00