У Черкасах стартував сезон пляжних видів спорту!
Написав Максим Гаптар   
Неділя, 26 травня 2013, 13:37

pliajka2013DSC08342

Сьогодні на "Живчик-Арені" стартував пляжний сезон. У першому турнірі, "Кубок Живчика" взяло участь чотири кращі команди області з пляжного футболу. Гравці "Цетусу", здолавши у фіналі "Чарівницю", стали переможцями першого турніру в сезоні.

Кубок Живчик, Черкаси

Масштабне відкриття нового сезону на «Живчик Арені» проходило під знаком пляжного футболу. Перший турнір в сезоні – «Кубок Живчика» зібрав на головній пляжній арені міста чотири кращі колективи області. «Цетус», «Темна Конячка», «Чарівниця» та «Живчик» змагалися між собою за головний трофей турніру.

Кубок Живчик, Черкаси

У першому півфінальному поєдинку футболісти «Цетусу» здобули переконливу перемогу над командою «Живчик» (6 : 2). А в другому у напруженій боротьбі «Чарівниця» взяла гору над «Темною Конячкою» – 4 : 2.

 

«Живчик» – «Цетус» 2 : 6

Голи: Губа, Ізвозчик – Щерба Б. (2), Кудря (2), Бреус, Кретов.

 

Кубок Живчик, Черкаси

«Темна Конячка» – «Чарівниця» 2 : 4

Голи: Євтушевський, автогол – Гуд (2), Трандафілов, Індутний.

 

Кубок Живчика, Черкаси

Матч за третє місце

«Темна Конячка» – «Живчик» 4 : 5

Голи: Ткаченко, Євтушевський (2), Мірошніченко – Бойко (2), Губа (2), Жежерун.

Кубок Живчика, Черкаси

У матчі за бронзу розгорілася неабияка неабияка боротьба. Фаворитом зустрічі вважався володар Кубку Черкаської області з пляжного футболу – «Темна Конячка». Власне на правах фаворита гравці «Конячки» швидко заволоділи ініціативою і вже на старті першого тайму повели в рахунку. На четвертій хвилині В’ячеслав Ткаченко якісним ударом відкрив рахунок у зустрічі. Три хвилини потому «Темна Конячка» мала вже перевагу у два м’ячі – Олександр Євтушевський гарматним пострілом подвоїв рахунок. Здавалося далі «Темна Конячка» продовжить домінувати на полі, втім з початком другого тайму гравці «Живчика» вирівняли гру.

Кубок Живчика, Черкаси

На старті другого періоду Дмитро Жежерун ударом зльоту скоротив відставання своїх команди. Цим голом він неабияк завів своїх партнерів. Адже за цим послідувало ще кілька чудових атак. Спочатку Богдан Губа ударом здалеку зрівняв рахунок, а Віталій Бойко, якісно виконавши штрафний удар, вивів «Живчик» уперед. Досвідчені виконавці «Темної Конячки» не бажали миритися з таким розвитком подій. Під завісу другого періоду Олександр Євтушевський зрівняв рахунок 3 : 3.

Кубок Живчика, Черкаси

Однак далі успіх був на боці «Живчика». Гравці у жовтій формі з новими силами кинулися в атаку й це принесло свої плоди. На початку заключного періоду один із кращих на полі, Віталій Бойко, обіграв воротаря суперника та віддав передачу на Богдана Губу, котрий розстріляв пусті ворота «Конячки». А в наступній атаці вже сам Бойко «забив останній цвях» у рамку суперника – 5 : 3. Футболісти «Темної Конячки» намагалися зрівняти рахунок, однак спромоглися лише на один гол від Олександра Мірошніченка. У підсумку, 5 : 4, «Живчик» стає бронзовим призером турніру.

Кубок Живчика, Черкаси

 

Фінал

«Цетус» – «Чарівниця» 10 : 4

Голи: Горкун (3), Присяжнюк П. (2), Бреус (2), Кретов (2), Кудря – Індутний, Гуд, Трандафілов, Ковтуненко.

Кубок Живчика, Черкаси

Головний поєдинок першого пляжного турніру пройшов під знаком численних голів від обох команд. Початок матчу, та і загалом вся гра, була за футболістами «Цетусу». Чемпіони області з пляжного футболу з перших секунд почали доводити, що поки їм немає рівних на піску. Вже на другій хвилині матчі Павло Присяжнюк зі своєї половини поля поцілив у кут воріт суперника. А вже в наступній атаці Олег Кудря своїм ударом подвоїв рахунок.

Кубок Живчика, Черкаси

Футболісти «Чарівниці» відповіли на це курйозним голом від Ігоря Індутного Однак надалі «Цетус» продовжив свою справу. Ще до першої перерви Павло Присяжнюк оформив дубль, а в наступній атаці віддав гольову передачу на Максима Кретова.

У другому таймі футболісти «Цетусу» продовжили домінувати на полі. Непогано в гру влився новачок команди Денис Бреус, котрий оформив свій дебют дублем.

kubokjivchikDSC08503

На початку заключного періоду в матчі, перевага «Цетусу» сягала шість м’ячів, проте у «Чарівниці» лишалися шанси на успіх. Однак, скоротивши відстань до п’яти голів, ватутінська команда знову пропустила кілька м’ячів.

Кубок Живчика, Черкаси

У підсумку, «Цетус» здобуває надпереконливу перемогу з рахунком 10 : 4 та стає володарем «Кубку Живчика». Організаторами традиційного турніру "Кубок Живчика" стали Асоціація пляжних видів спорту та Асоціація міні-футболу Черкаської області. Саме з їхньої ініціативи вже другий рік поспіль у Черкасах та області на якісному рівні проходить низка турнірів з пляжного футболу.

DSC08513

"Традиційно, наприкінці травня, ми проводимо турнір "Кубок Живчика", який відкриває сезон пляжних видів спорту у нашому місті. Другий рік поспіль Асоціація пляжних видів спорту та Асоціація міні-футболу на "Живчик-Арені" збирають кращі команди області з пляжного футболу. Варто відзначити, що цього року колективи демонструють значно вищий рівень ніж рік чи два тому. Адже кожний матч турніру був гідним фіналу", - зазначає Юрій Гончаров, голова Асоціації міні-футболу Черкаської області.

Кубок Живчика, Черкаси