День Ватутіного - день "Ретро"
Написав Максим Гаптар   
Понеділок, 27 серпня 2012, 08:58

kubokretrobeachfutb2012DSC05870

65-та річниця міста Ватутіне запам’ятається місцевим жителям трьома перемогами своєї команди. "Ретро" стало володарем кубку Ретро з пляжного футболу, футволею та перемогло у першій лізі "Колос" з Вільшани.

 

День шахтаря для маленького та затишного містечка Ватутіне є і днем міста. Це симоволічно, адже раніше Ватутіне було справжнім центром добування кам’яного вугілля. Власне і саме місто було збудоване завдяки родючим шахтам. 

Нині, 65 років потому, шахтарське життя міста давно припинено. Про колишні славні часи згадують на таких святах, як День шахтаря. Проте цього року, свою 65-ту річницю Ватутіне відсвяткувало під знаком спорту. Футбольний клуб "Ретро" організував цього дня у Ватутіному турнір із пляжного футболу та футволею. Спробувати свої сили на новенькому стадіоні для пляжного футболу приїхали "Наша Ряба" та "Десант-Княжа Гора" з Канева та фіналіст чемпіонату області черкаська "Чарівниця". Ці три команди разом з місцевим "Ретро" розіграли між собою Кубок Ретро з пляжного футболу.

kubokretrobeachfutb2012DSC05858

У першому матчі між собою зустрілися "Ретро" та "Наша Ряба". Особливої боротьби у цій грі не вийшло. Ватутінська команда підтвердила свій статус господарів і переграла свого суперника. Гравці "Ретро" у кожному з періодів відзначалися видовищними голами, чим неабияк потішили глядачів. "Ряба" відповіла на це двома голами від свого лідера Артура Головчака. Незважаючи на те, що команда господарів чи не вперший раз грала у пляжний футбол, проте футболісти "Ретро" продемонстрували хороший рівень підготовки.

kubokretrobeachfutb2012DSC05888

kubokretrobeachfutb2012DSC05889

Другими на майданчик вийшли "Чарівниця" та "Десант-Княжа Гора". "Чарівники" швидко заволоділи ініціативою, і вже після стартового тайму лідирували в рахунку. У ці хвилини справжнім двигуном черкаської команди був Євген Трандафілов, який раз-по-раз тішив глядачів потужними та точними ударами.

kubokretrobeachfutb2012DSC05917

У другому таймі порив свого партнера по команді підтримали Сергій Биченко та Віталій Підвисіцький, але канівчани так просто не здалися. Другий тайм "Десант" провів значно краще і зумів відіграти два м’ячі. Цей успіх канівська команда продовжила у третьому таймі. Два голи Решетняка та Баранова зрівняли рахунок у зустрічі.

kubokretrobeachfutb2012DSC05929

Такий перебіг подій не задовольнив черкасців, які без проблем під завісу поєдинку ще двічі вразили ворота суперника, але і канівська команда не здавалася і спромоглася забити ще один м’яч. У підсумку гра завершилася перемогою "Чарівниці" з рахунком 6 : 5.

kubokretrobeachfutb2012DSC05957

У бронзовому фіналі зійшлися дві канівські команди, які подарували глядачам також цікаву гру. Довгий час у канівському дербі лідирували гравці "Нашої Ряби". Проте і "Десант-Княжа Гора" не здавалася і переслідувала свого суперника. Доля "бронзи" визначилася наприкінці третього тайму, коли футболісти "Княжої Гори" ледь не зрівняли рахунок у матчі. Втім футболісти "Ряби" проявили характер і витримку, тому і втримали переможний результат.

kubokretrobeachfutb2012DSC05967

kubokretrobeachfutb2012DSC05972

kubokretrobeachfutb2012DSC05976

Фінальна зустріч подарувала глядачам видовищний та яскравий пляжний футбол. Інтриги додавав той факт, що обидві команди  є ватутінськими. Місцевий клуб "Ретро" проти команди ватутінської кондитерської компанії "Чарівниця". Фінал - справжнє дербі Ватутіного на день міста.

kubokretrobeachfutb2012DSC06002 

Гравці обох команд з перших хвилин довели, що вони гідні чемпіонства та продемонстрували високу майстерність володіння м’ячем. Протягом поєдинку футболісти завдвали потужних та по-справжньому "пляжних" ударів по воротах. У першому таймі, як і в усьому матчі перевага була на боці "Ретро". Однак першими засмутити господарів спромоглися гравці "Чарівниці". Владислав Ковтуненко зі штрафного гросмейстерськи перекинув воротаря "Ретро" і вивів свою команду уперед. Рахунок 1 : 0 на користь "Чарівниці" тримався фактично весь матч, проте під кінець гри ватутінці зуміли його зрівняти.

kubokretrobeachfutb2012DSC06006

kubokretrobeachfutb2012DSC06010

Футболісти "Ретро" атакували, завдавали низку ударів, але "Чарівниця" добре оборонялася. Чудовий перфоманс влаштував Олексій Островський, котрий зайняв місце у рамці воріт. Гравці "Ретро" завдавали ударів на будь-який смак, але Островський продемонстрував дива акробатики і витягував навіть безнадійні м’ячі.

kubokretrobeachfutb2012DSC06016

kubokretrobeachfutb2012DSC06032kubokretrobeachfutb2012DSC06038 kubokretrobeachfutb2012DSC06045 kubokretrobeachfutb2012DSC06067

Втім, постійні удари таки принесли свої плоди. В одному з класичних для пляжного футболу розіграшів, воротар "Ретро" зрівняв рахунок. Як відомо, нічия у пляжному футболі неможлива, тому спочатку команди відіграли трихвилинний екстра-тайм. Додатковий час не визначив переможця, тому гра перейшла до післяматчевих пенальті.

kubokretrobeachfutb2012DSC06075

Згідно правил, пенальті тривають до не забитого удару. Тому переможець визначився швидко. Першими пробивали господарі - Іллічов без шансів для воротаря  забив гол. "Чарівниця" на це відповіла таким же точним пострілом Трандафілова. Переможний м’яч для "Ретро" забив Шувалов, оскільки удар Сергія Мачульського вийшов не точним.

У підсумку "Ретро" стало володарем першого Кубку Ретро з пляжного футболу. "Чарівниця" продемонструвала гідну чемпіонства гру, але посіла другу сходинку. Третє місце посіли футболісти "Нашої Ряби".

По закінченні турніру переможці отримали свої трофеї. Нагородження проводив голова Асоціації міні-футболу Черкаської області Юрій Гончаров.

Третє місце - "Наша Ряба" (Канів) 

kubokretrobeachfutb2012DSC06094

Друге місце - "Чарівниця" (Черкаси)

kubokretrobeachfutb2012DSC06097

kubokretrobeachfutb2012DSC06109

Перше місце - "Ретро" (Ватутіне)

kubokretrobeachfutb2012DSC06100kubokretrobeachfutb2012DSC06101kubokretrobeachfutb2012DSC06108

Також, від імені Асоціації міні-футболу Черкаської області Юрій Гончаров вручив президенту ФК "Ретро" Петру Ніколенку подяку за вагомий внесок у розвиток футболу в Черкаській області. Завдяки президенту ФК "Ретро" і став можливим цей турнір, адже зусиллями Петра Ніколенка було збудовано у місті Ватутіне новий стадіон для пляжного футболу. Відтепер і в Ватутіному з’явився осередок пляжного футболу.

Після кубку з пляжного футболу увага глядачів перемкнулася на турнір з футволею. Екзотичний пляжний вид спорту після Черкас завітав і до Ватутіного. У дебютному турнірі з футволею взяли участь: "Ретро", "Десант" та "Княжа Гора", а також черкаський "Світлоприлад".

kubokretrobeachfutb2012DSC06116

kubokretrobeachfutb2012DSC06121

У першому півфінальному поєдинку "Світлоприладу" без особливих труднощів здолав "Десант". А ось у другому матчі "Ретро" з боями пройшло "Княжу Гору". Для здобуття перемоги ватутінській команді знадобилося всі три партії.

kubokretrobeachfutb2012DSC06142

У фінальному поєдинку "Ретро" та "Світлоприлад" продемонстрували глядачам майстерність жонглювання м’ячем. З цим компонентом в обох команд не було проблем. Проте якісніше та краще відіграти вдалося футболістам "Ретро", які у двох партіях перемогли черкаську команду. Таким чином "Ретро" окрім кубку з пляжного футболу стало володарем трофею з футволею. Цими перемогами гравці "Ретро" зробили чудовий подарунок жителям міста Ватутіне.

 

kubokretrobeachfutb2012DSC06143

Володарі кубку Ретро - ФК "Ретро" (Федір Каплюченкоо, Сергій Дєдов)

kubokretrobeachfutb2012DSC06151

Після цих двох турнірів "Ретро" продовжило свій святковий тріумф. О 17-й годині у рамках чемпіонаті області серед команд першої ліги розпочався матч між командами "Ретро-2" та "Колос" Вільшана.

kubokretrobeachfutb2012DSC06128

Молодіжна команда "Ретро" не мало особливих проблем зі своїми суперниками і здобули впевнену перемогу з рахунком 3 : 1. Перемога над лідером першості, "Колосом", "Ретро-2" підбило підсумок цього успішного для себе дня. Ватутінський клуб потішив своїх уболівальників та жителів міста трьома перемогами: у пляжному футболі, у футволею та у великому футболі. День шахтаря та міста Ватутіне вдався на славу.