"Темна Конячка" та "Цетус" виходять до півфіналу кубку області
Написав Максим Гаптар   
П'ятниця, 17 серпня 2012, 20:51

plyajfotbkubok4DSC04299

Сьогодні на "Живчик-Арені" відбулися два чвертьфінальні матчі Кубку Черкаської області з пляжного футболу. Здобувши впевнені перемоги, "Темна Конячка" та "Цетус" йдуть далі.

 

Попри похмуру погоду сьогодні на "Живчик-Арені" було справжнє свято пляжного футболу. Два чвертьфінальних поєдинки кубку області зібрали ледь не повні трибуни. І це справедливо, адже матчі цього дня були безкомпромісними та захопливими.

 

"Темна Конячка" - "Явір" 7 : 3

У першій зустрічі зійшлися один із лідерів черкаського пляжного футболу "Темна Конячка" та смілянський "Явір", котрий на черкаському піску зарекомендував себе як команда, котра може провести як потужний матч, так і відверто млявий.

plyajfotbkubokDSC04305_1

Вже на перших секундах зустрічі "Конячка" довела свій статус фаворита - Сергій Джура першим своїм ударом вивів команду уперед. Далі гра дещо вирівнялася. Номінальні гості, сміляни, не відсиджувалися у захисті і доволі різко відповідали своїми атаками. Вже через кілька хвилин після пропущеного голу, "Явір" зусиллями Миколи Чемериса відновив паритет у матчі. Така ситуація не задовольняла футболістів "Темної Конячки", які помчали заробляти собі гандикап. Але сміляни використали свої моменти і Олександр Головко влучним пострілом вивів "Явір" уперед. 1 : 2. Проте це лише розізлило "Темну Конячку", зокрема Сергія Джуру, котрий встиг до кінця першого тайму зрівняти рахунок - 2 : 2.

plyajfotbkubokDSC04305_2

Другий тайм цього матчу мав діаметрально протилежний характер. Гравці обох команд вже зібраніше діяли у захисті, не забуваючи ходити в атаку. Ситуація на полі була рівною, але за хвилину до кінця зустрічі Олександр Мірошніченко виконував пенальті, проте влучив у стійку. Однак через кілька секунд невгамовний Сергій Джура таки вивів "Конячку" уперед. 3 : 2, і другий тайм завершився.

plyajfotbkubokDSC04311

Останній період зустрічі запам’ятався постійними атаками обох команд та низкою голів. Початок заключної частини гри пройшов під акомпонемент четвертого голу Сергія Джури, котрий достроково оформив за собою звання кращого гравця матчу. Однак, знову ж таки, сміляни не здавалися і гол Володимира Уварова яскраве тому підтвердження. Матч наближався до завершення, мінімальна перевага "Темної Конячки" змушувала обидві команди атакувати аби досягти свого. Стовідсотковий шанс зрівняти рахунок мали гравці "Явора", коли команда заробила пенальті, проте гравець смілянської команди влучив у стійку. На це "Темна Конячка" відразу відповіла голом Юрія Криштопа. За цим епізодом знову гольовий момент мали сміляни, однак і цього разу фортуна відвернулася від них.

plyajfotbkubokDSC04287

Такий нефарт серйозно "вдарив" по гравцям "Явору", котрі, постійно атакуючи, залишали свою половину поля в "дірках". Тому ще два голи від "Темної Конячки" підвели логічний підсумок грі. 7 : 3, "Темна Конячка" у заключному таймі добуває впевнену перемогу.

"Темна Конячка" - "Явір" 7 : 3

Голи: "Темна Конячка": Джура (4), Криштоп (2), Мірошніченко - "Явір": Чемерис, Головко, Уваров.

Кращі гравці матчу: "Темна Конячка": Сергій Джура - "Явір": Микола Чемерис.

 

"Цетус" - "Дніпро-2003" 6 : 3

plyajfotbkubokDSC04348_1 

Другий матч цього дня був не таким напруженим та безкомпромісним. Відразу після стартового свистка у гравців "Дніпра-2003" не пішла гра. У "дніпрян" "валився" м’яч з ноги, футболісти не могли тривалий час контролювати м’яч. Натомість "Цетус" традиційно для себе грав злагоджено та дисципліновано. На початку гри обидві команди обмінялися кількома непоганими атаками. Проте по-справжньому гольові моменти почали виникати вже після середини тайму. В одній із атак "Цетусу" В’ячеслав Гамалій завдав філігранного удару, котрим і відкрив рахунок. 1 : 0. Цей гол дещо "розпали" "дніпрян". Футболісти "Дніпра" стали активніше навантажувати свого лідера Петра Степанова і ця тактика під кінець тайму виправдалася. Степанов, традиційно для себе, гарматним ударом зрівняв рахунок.

plyajfotbkubokDSC04348_2

У другому таймі гра проходила під диктовку "Цетусу". Футболісти цієї команди діяли більш злагоджено та командно, у їхніх атаках було більше "гостроти" та небезпеки для воріт суперника. У підсумку друга частина матчу завершилася за рахунку 3 : 1 на користь "Цетусу". Два голи у другому таймі на свій рахунок записали Богдан та Юрій Щерба.

plyajfotbkubokDSC04353

Третій період був багатий на фоли та суперечки. Гравці "Дніпра-2003" не полишали сподівань на перемогу у цьому матчі, незважаючи на свою невиразну гру. Натомість футболісти "Цетусу" вправно контролювали ситуацію, користуючись вільним простором на половині поля суперника. Тому голи три голи від Богдана Щерби, Сергія Сидоренка, В’ячеслава Гамалаія були якісним тому підтвердженням. Рахунок 6 : 1, фактично вже все вирішив у матчі. Хоча гравці "Дніпра" ще забили два м’ячі, проте на більше у них не вистачило ні часу, ні сил. 6 : 3, "Цетус" без особливих проблем проходить "Дніпро-2003".

plyajfotbkubokDSC04357

"Цетус" - "Дніпро-2003" 6 : 3

Голи: "Цетус": Гамалій (2), Щерба Б. (2), Щерба Ю., Сидоренко - "Дніпро-2003": Степанов, Андрійченко, Дяченко.

Кращі гравці матчу: "Цетус": Богдан Щерба - "Дніпро-2003": Петро Степанов.

 

Таким чином, залишилося ще два чвертьфінальні матчі. У неділю о 18.00 між собою зіграють "Чарівниця" та "Торнадо", а у вівторок також о 18-й відбудеться матч "Азот" - "Живчик".