"Темна Конячка" пішла у відрив
Написав Дмитро Майстренко   
Неділя, 05 серпня 2012, 09:00

tornado-tk6.jpg_effected

"Азот" не зумів перемогти непоступливу золотоніську "Пальміру", а "Конячка" переграла "Торнадо". Таким чином розрив між "ТК" й "Азотом" складає вже 4 залікові пункти.

 

 

Азот – Пальміра 5:5 (пен. 0:1)

Голи: Замятін Володимир (2), Тараненко Олексій, Білоус Артем (2) – Піддячий Сергій (4), Бондаренко Руслан

Кращі гравці: Білоус („Азот”) – Піддячий („Пальміра”)


Торнадо – Темна Конячка 1:2

Голи: Цюпаченко Олексій – Розсоха Богдан, Ткаченко В’ячеслав

Кращі гравці: Сидоренко Дмитро („Торнадо”) – Ткаченко („Темна Конячка”)


Турнірна таблиця

Місце

І зона 

Матчі

Очки

1

Дніпро 2003 (Черкаси)

4

12

2

ФК „Чарівниця” (Черкаси)

5

11

3

Шпола-ЛНЗ (Шпола)

5

9

4

ФК „Явір” (Сміла)

5

6

5

Живчик (Черкаси)

3

5

6

Златогор (Золотоноша)

5

3

7

Рось (Черкаси)

5

2

Місце

ІІ зона 

Матчі

Очки

1

Темна Конячка (Черкаси) 

5 

15 

2

Азот (Черкаси)

5

11

3

Торнадо (Черкаси)

5

9

4

Пальміра (Золотоніський р-н)

6

7

5

Матусів (Шполянський р-н)

5

6

6

Цетус (Черкаси)

5

6

7

ФК „Тясмин” (Вергуни)

5

0

 

Азот - Пальміра

azot-palm10.jpg_effected

„Азотівці” впевнено розпочали матч забравши м’яч до своїх ніг від перших хвилин матчу. У „Пальміри” ж найактивнішим був Сергій Піддячий, який встигав і в обороні, і в атаці, і з суддями посперечатися. Спочатку команди пристрілювалися і м’яч летів далеко від площини воріт як в одну сторону, так і в іншу. Але під завісу першого акту гри Володимир Замятін відкрив рахунок в матчі, а Олексій Тарененко подвоїв перевагу своєї команди.

У другому таймі у „Пальміри” активізувалися не лише Сергій Піддячий, а й інші гравці. Та все рівно найпомітнішим на піску був саме нападник гостей Піддячий. І саме він зумів завдати двох прицільних ударів і зрівняти рахунок. Але перед самісіньким свистком на другу перерву Володимир Замятін оформив дубль і знову вивів „Азот” вперед. Нападник черкаської команди отримав м’яч перед воротами і не обіграючи захисника пробив. Сфера зачепила ногу захисника „Пальміри”, ударилася в пісок, перескочила руку голкіпера Олександра Пухи і по-зрадницьки закотилася за лінію воріт.

azot-palm2.jpg_effected

У заключній дванадцятихвилинці „пальмірівці” не зманшили обертів і вийшли в перед у рахунку. Завдяки голам все того ж Сергія Піддячого та Руслана Бондаренка на „табло” рахунок став 3:4 накористь гостей із Золотонощини. Але завдяки серії штрафних ударів, призначених у бік воріт Олександра Пухи Артем Білоус зумів зрівняти рахунок. Та це ще не був кінець. Сергій Піддячий, що найбільше був заряджений на перемогу, за кілька хвилин до фінального свистка знову виводить „Пальміру” вперед. Проте Артему Білоусу вдається результативно завершити одну з останніх атак „Азоту” і в підсумку нічийний результат 5:5.

azot-palm1.jpg_effected

Серія післяматчевих штрафних ударів виявилася дуже короткою. Першими пробивали футболісти „Азоту”. До м’яча підійшов Володимир Замятін. І не зумів переграти Олександра Пуха, який у лівому від себе нижньому куті спіймав м’яч. А Сергій Піддячий не схибив і, потужно пробивши, відправив м’яч у сітку. Отже, „Азот” здобуває 1 очко в цьому матчі й з одинадцятьма пунктами посідає друге місце в ІІ зоні. А „Пальміра” завдяки 2 пунктам здобутим у цьому матчі обійшла „Матусів” і тепер займає четверту сходинку, маючи у своєму активі 7 очок.

azot-palm3.jpg_effected

azot-palm4.jpg_effected

azot-palm5.jpg_effected

azot-palm6.jpg_effected

azot-palm7.jpg_effected

azot-palm8.jpg_effected

azot-palm9.jpg_effected

 

trubyna.jpg_effected

Торнадо – Темна Клнячка

У цьому матчі зійшлися команди, що претендують на призові місця в чемпіонаті. Тому і гра розпочалася з боротьби. Гравці жодної з команд не дозволяли наблизитися до воріт або вискочити на певний простір перед воротами. Тому футболісти й „Темної Конячки”, і „Торнадо” використовували дальні удари. Але цим ударам дуже бракувало точності й м’яч зазвичай летів у відпочивальників, котрі грали у волейбол за одними та іншими воротами. Під кінець тайму трохи пристосувавшись до суперника гравці „Темної Конячки” почали більш небезпечно атакувати. Спочатку Олександр Мірошниченко пробив з лівого флангу і м’яч поцілувавшись із поперечкою відскочив назад на майданчик. „Торнадо” на це відповіли виходом один-на-один Дмитра Сидоренка, але гравець номінальних господарів не зумів переграти Віктора Єрошова, який вчасно кинувся в ноги Дмитра і накрив м’яч. А перед самісінькою перервою Богдан Розсоха відкрив рахунок. Юрій Криштоп, як то кажуть про хокей, поборовся на „п’ятачку” і головою переправив м’яч вздовж воріт. Там опинився ніким неприкритий Богдан, котрому нічого не залишалося, як головою просто відправити сферу в сітку.

tornado-tk0.jpg_effected

У другому таймі характер гри не надто змінився. Команди чітко діяли в захисті, а де не встигали, то рятували голкіпери. І другий гол „Конячки” певною мірою випадковість. В’ячеслав Ткаченко отримав право на штрафний удар. Після його удару м’яч перед голкіпером ударився в пісок і просто перелетів воротаря, котрий уже стояв на колінах і підняв руки до неба, майже як у молитві. Та м’яч все рівно залетів у ворота. А в останньому таймі Олексій Цюпаченко лише скоротив відставання у рахунку. І навіть штурм на останніх хвилинах матчу не дав ніяких результатів.

Отже, „Темна Конячка” після цієї перемоги впевнено лідирує в ІІ зоні, не втративши ще жодного пункту. А „Торнадо”  залишилося на третьому місці, але трохи відпустивши лідерів.

tornado-tk1.jpg_effected

tornado-tk2.jpg_effected

tornado-tk3.jpg_effected

tornado-tk4.jpg_effected

tornado-tk5.jpg_effected

tornado-tk6.jpg_effected

tornado-tk7.jpg_effected

tornado-tk8.jpg_effected