"Явір" здобуває першу перемогу
Написав Дмитро Майстренко   
Середа, 25 липня 2012, 21:44

zl-javir.jpg_effected

Смілянська команда переграла в основний час золотоніський "Златогор" і здобула три залікові пункти.

Златогор - Явір 6:7

Голи: Андрієнко Ігор, Ківа Микола (2), Малимон Віталій (2), Дусь Сергій - Гасанов Юрій (2), Армстронг Бах Фунг (2), Каплун Олександр, Яжук Ярослав, Уваров Володимир

Кращі гравці: Малимон ("Златогор") - Гасанов ("Явір")

Турнірна таблиця

Місце

І зона 

Матчі

Очки

1

ФК „Чарівниця” (Черкаси)

5

11

2

Дніпро 2003 (Черкаси)

3

9

3

Шпола-ЛНЗ (Шпола)

5

9

4

ФК „Явір” (Сміла)

4

6

5

Живчик (Черкаси)

3

5

6

Рось (Черкаси)

4

2

7

Златогор (Золотоноша)

4

0

Місце

ІІ зона 

Матчі

Очки

1

Темна Конячка (Черкаси) 

4 

12 

2

Азот (Черкаси)

4

10

3

Торнадо (Черкаси)

3

6

4

Матусів (Шполянський р-н)

4

6

5

Пальміра (Золотоніський р-н)

4

5

6

Цетус (Черкаси)

4

3

7

ФК „Тясмин” (Вергуни)

5

0

 

Златогор - Явір

zl-javir1.jpg_effected

Попередні три гри смілянська команда програвала виключно по пенальті. І чергова гра за участю „Явора” підсвідомо очікувалася, що теж закінчиться серією пробиття після матчевих штрафних ударів. Але це відчуття зникло після стартових хвилин гри. Дуже впевнено і потужно розпочали гості із Золотоноші. Ігор Андрієнко, Микола Ківа з пенальті та Віталій Малимон швидко забезпечили дуже комфортну перевагу для своєї команди. Після цього гра трохи заспокоїлася і здавалося, що в цьому матчі за такої спокійної гри нічого не світить „Явору”. Та пляжний футбол тим і цікавий, тому що нічого не можна загадувати наперед, тут події й ситуація на майданчику змінюється з калейдоскопічною швидкістю. За декілька хвилин до закінчення першого тайму Юрій Гасанов відігрує один м’яч, а за хвилину до завершення першої частини матчу смілянський легіонер Бах Фунг Армстронг скорочує відставання до мінімуму. І якби ще трохи було часу „Явір” зрівняв би рахунок, але їх зупинив свисток Миколи Зубка, що відправив гравців на відпочинок.

Та із початком другого тайму характер гри не змінився: номінальні гості ніби й не помітили перерви і так, як на прикінці першого тайму грали, продовжили й на початку другої третини матчу. Як наслідок, голкіперу „Златогора” Юрію Омельяненку довелося тричі діставати сферу з власних воріт. Армстронг та Гасанов оформили дубль, а Олександр Каплун довів перевагу своєї команди в рахунку до двох результативних ударів. Оговталися золотоніські футболісти лише в середині тайму. І зусиллями Миколи Ківи, котрий оформив дубль, зуміли наблизитися в рахунку до суперника. Але не надовго, тому що Ярослав Яжук відновив перевагу в два м’ячі.

zl-javir2.jpg_effected

Третій тайм „з’їв” не мало нервових клітин як золотонісцям, так і смілянам. Номінальні господарі великими силами пішли вперед відігруватися і роботи у смілянського голкіпера Сергія Доброва було більш, ніж достатньо. Він розпочав матч не дуже впевнено, але під кінець освоївся і мав вигляд справжньої скелі у воротах. Та все ж першими у третій дванатцятихвилинці відзначилися золотоніські футболісти. Ключик до воріт Сергія Дробова віднайшов Віталій Малимон, котрий був активним і впродовж всього матчу створював небезпеку біля воріт „Явора”. Сміляни на постріл Віталія відповіли влучним ударом Володимира Уварова. І після цього розпочалося найцікавіше.

Сергій Дробов не вступив у гру у своїй зоні і просто стояв біля м’яча не торкнувшись його. Арбітри розцінили це як затримку часу і назначили штрафний удар з центра майданчика. Виконувати цей удар до м’яча підійшов Сергій Дузь. І вгатив сферу прямісінько під поперечку. До кінця матчу залишалося ще хвилин п’ять – достатньо, щоб зрівняти рахунок. І, знаючи як сміляни „полюбляють” доводити гру до овертайму, здавалося що і цей матч не стане винятком. Тим паче, що на останніх хвилинах Ярослав Яжук у власній зоні пішов двома ногами в підкат. Хоча він і зіграв у м’яч, та арбітри розцінили його дії, як „незаконні” і призначили пенальті. За волею долі сфолили проти Миколи Ківи і потерпілий повинен був виконати удар, що міг зрівняти рахунок. Але нерви міцніші виявилися у Сергія Дробова, який зумів на останніх хвилинах парирувати пенальті. Отже, смілянська команда здобуває першу перемогу в чемпіонаті й 6 очками посідає четверту сходинку турнірної таблиці. А „Златогор” продовжить боротьбу за залікові пункти в наступних матчах.

Пенальті на останніх хвилинах. Ківа vs Дробов

Сергій Дробов про першу перемогу "Явора"

 

zl-javir3.jpg_effected

zl-javir4.jpg_effected

Микола Ківа завдає небезпечного удару по воротах Сергія Дробова

zl-javir5.jpg_effected

zl-javir6.jpg_effected

duz.jpg_effected

Сергій Дузь готується виконати штравний удар з цетра майданчика

gol_Duz.jpg_effected

За мить м'яч влетить під поперечку воріт після штрафного удару у виконанні Сергія Дузя

org.jpg_effected