«Вибір» вдруге виграв «Кубок Дніпра»
Написав Стас Лопес   
Неділя, 27 травня 2012, 18:36

viborIMG_4705

Півфінали

 

Лукас – Темна Конячка 5:5 (пен.5:6)

Цетус – Вибір 3:5

 

Матч за 3-те місце

Лукас – Цетус 7:6

 

Фінал

Вибір – Темна конячка 3:2

   Сьогодні в Черкасах стартував сезон пляжного футболу. На одному з пляжів мікрорайону Митниця  (біля церкви Андрія Первозванного) відбувся «Кубок Дніпра-2012». Ці змагання проходять вдруге і традиційно збирають потужні команди, які прописані в містах, що розташовані на березі Дніпра. Цьогоріч окрім двох черкаських колективів – «Темної конячки» і «Цетуса» в турнірі взяли участь дніпропетровський «Вибір» та кременчуцький «Лукас». Самі змагання пройшли на оновленому стадіоні «Живчик», який завдяки зусиллям ентузіастів Володимира Будила та Богдана Колядко обжився не лише новою інфраструктурою та широкими перспективами, а й першим сектором для вболівальників. Незабаром цей стадіон обросте ще кількома секторами. Окрім того відбутися цьому турніру посприяв президент асоціації міні-футболу черкаської області – Юрій Гончаров.


lykas0IMG_4678

   В першому півфіналі на пісок вийшли футболісти «Лукаса» і «Темної конячки» В цьому протистоянні все розгорталося за сценарієм трилера. Команда з Кременчуга в першому таймі просто приголомшила свого опонента. Відвантаживши три сухі м’ячі, гравці «Лукаса» вже подивлялися десь в бік трофею. Однак головна боротьба була ще попереду. Ривок в рахунку футболісти «Темної конячки» зуміли зробити, програючи 5:2. Забивши три м’ячі поспіль, їм вдалося не лише зрівняти рахунок, а й отримати моральну перевагу, яка знадобилася їм в серії післяматчевих пенальті. В лотереї «Темна конячка» перемогла з рахунком 6:5.

 

   В другому півфіналі все було спокійніше. Беззаперечним фаворитом в ньому виглядав дніпропетровський «Вибір», адже в його складі грають професійні «пляжники», яким два роки тому навіть судилося стати чемпіонами України. Цей матч завершився перемогою гостей – 5:3.

Фактично без перерви «Цетусу» довелося відіграти бронзовий матч проти «Лукаса». І якби не прикрий відрізок в середині матчу, коли «Цетус» пропустив три м’ячі, черкасці могли б бути в призах престижного турніру. До екватору матчу гру контролював саме «Цетус» і як наслідок вигравав з рахунком 4:2. Але вже через якихось вісім хвилин і шаленого тиску «Лукаса» перемагали вже приїжджі – 5:4. А  ім’я переможця стало відоме лише в додатковій трихвилинці, яку краще відіграв «Лукас» - 7:6.

lykas

   Чемпіона турніру, як і майже всіх переможців ігрового дня визначила перевага в один м’яч. «Вібір» обіграв «Темну конячку» з рахунком 3:2. В доволі цікавому протистоянні дніпропетровці мали невелику перевагу. Особливо виділявся на майданчику їх лідер – Андрій Неруш, яких хоч і не забив у фінальному матчі, але кілька разів вправно асистував партнерам. Саме Неруша і було названо кращим гравцем турніру. Цікаво, що два м’ячі у формі «Вибіра» забили футболісти черкаського «Славутича» - Анатолій Рябко і Тимофій Листопад. Таким чином «Вибір» вдруге у своїй історії став переможцем «Кубка Дніпра», повторивши минулорічне досягнення.

 

vibor2IMG_4689

Андрій Неруш, кращий гравець турніру: «Хочу відзначити організацію цього турніру, яка навіть була кращою ніж в минулому році, ми отримали задоволення від участі в цих змаганнях. Щодо перемоги то цього року було здобути її не так легко, черкаські команди серйозно додали у своєму рівні, думаю це пов’язано з ігровою практикою яку вони отримали. Приємно, що у вашому місті розвивається пляжний футбол".

 

vibir3IMG_4696