"Уманьферммаш" зазнає фіаско в Шполі
Написав Андрій Вєков   
Субота, 02 липня 2016, 19:48

02072016DSC 0042 1

"ЛНЗ-Лебедин" – "Уманьферммаш" 3:1
Голи: Стєпанов (15), Ткаченко (62), Карнаух (81) – Діхтяренко (72)

 

 

"ЛНЗ-Лебедин": Дейнеко - Калініч, Алєксандров, Коломієць, Парфьонов - Лобов, Гуд (Кудря 87), Ткаченко (Карнаух 67), Дєдов (Кучер 65), Вакуленко - Стєпанов (Охременко 52)

Тренер: Василь Гречаний

 

"Уманьферммаш": Щербина - Рєпін, Трєгубов, Мачульський, Гаркавий - Бабенко (Кретов 70), Тарасюк, Рудь (Мохаммад 71), Кумат (Бойко 65), Ібрахім - Гопка (Діхтяренко 63)

Тренер: Анатолій Дегтярьов

 

   Один із ценральних матчів туру пройшов сьогодні в Шполі, де місцевий "ЛНЗ-Лебедин" переконливо обіграв уманьський "Уманьферммаш" за рахунок злагоджених дій в атаці і, як наслідок, реалізованих моментів там, де це було необхідно. 

02072016DSC 0042 5

   Хороший видовищний матч провели суперники. Якщо "ЛНЗ" вдома традиційно в перші 15 хвилин докладає максимум енергії аби забити, то з уманчанами довелося працювати на рівних. Зачин поєдинку пройшов за рівноцінного розподілу часу для волоління м'ячем. Команди почергово зав'язували свої наступи і приємно було бачити думку в їхніх діях. Отож без особливої гостроти, але зі спокійними ногами команди розпочали цю зустріч. 

02072016DSC 0042 4


   Ваги сколихнулися на 15-ій хвилині. Стєпанов підкараулив обрізку Трєгубова, втік один в один із Щербиною і спокійно відправив м'яч у сітку воріт – 1:0. Після голу Шпола почала більше контролювати гру завдяки висококласним гравцям середини: Гуду, Лобову і Ткаченку. "Уманьферммаш" же шукав щастя в напрямі Ібрахіма Муніра і Гопки, який працював над вісімкою, але так жодного разу і не залишив позаду себе пару Алєксандров-Коломієць. А єдину найбільш реальну нагоду збільшити рахунок до перерви мав автор голу - Стєпанов, але він не підлаштувався під ідеальну подачу Гуда. 
02072016DSC 0042 3


   У другому таймі Шпола повноцінно заволоділа ініціативою. Підопічні Гречаного вийшли з роздягальні заведені на ще один м'яч. Початок другого періоду став насиченим на боротьбу, чого не було в таймі першому і десь у цій боротьбі та біготні за суперником поступово "просідав" "Ферммаш". Показовою стала 62-га хвилина, коли правий фланг оборони уманчан просто зник і туди без завад вбіг Ткаченко під пас Дєдова – 2:0. За декілька хвилин В'ячеслав міг оформити дубль з не менш хорошого пасу Вакуленка, але з лінії воріт м'яч дістав воротар. 

02072016DSC 0042 2

   Гості під таким продуктивним сплеском активності "ЛНЗ" віддавали ініціативу все більше і відійшли на свою половину. Там команда сиділа до 72-ї хвилини, поки не розіграла шикарну комбінацію Бойко-"Ібра"-Діхтяренко. Триходівка на 5 балів – 2:1, але цей гол став не закономірністю, а випадковістю, бо він навіть не визвав жодних емоцій у лави запасних команди. Зазвичай такі м'ячі стають переломними, але з часом ще більше зламалася Умань. 


   Під кінець поєдинку підопічні Дегтярьова просто зупинилися і вигребли купу нереалізованих нагод шполян, серед яких: спростований вихід Охременка на побачення, удар Вакуленка з 10 метрів без завад і просто роздолля біля штрафного майданчика переможеного колективу. Це про те, що "Лебедин" міг забити. А є ще й забитий. Десь між вищеназваними епізодами відзначився Карнаух. Знову Сергій вискочив на заміну і забив, перекинувши воротаря. Отож 3:1 - соковитий тріумф шполян під пекучим сонцем і заброньована перша сходинка чемпіонату.