Конференція ФФЧО завершилася договірним обранням Голуба
Написав Administrator   
Вівторок, 06 жовтня 2015, 16:38

 0IMG 3257

   Владислав Голуб став головою федерації футболу Черкаської області.

За нардепа, якого більшість делегатів не бачили в живу, проголосувало 34 представники. Зважаючи на неочікуване, для деяких делегатів, зняття з виборчих перегонів Володимира Фощія, опонентом Голуба був Юрій Гончаров. За кандидатуру Гончарова проголосувало 29 кандидатів. Першим заступником було обрано Володимира Фощія. Відзачимо, що деякі з присутніх на виборчій конференції зізналися про серйозний адміністративний тиск напередодні виборів на місцях.  

 

 

 - У мене є одне питання, навіть інформація. Перед виїздом на цю конференцію зі мною зустрічався голова райдержадміністрації, прямо говорив, що треба підтримати Голуба, я відмовився…. У мене своя позиція, можливо й по іншому я б ще якось розглядав цю кандидатуру, але після цього не можу собі такого дозволити. Можливо я вже завтра і не працюватиму, але совість у мене чиста», зауважив на конференції представник Маньківщини – Олег Филипчак.

 

-Дивно, - відповідає йому Голуб, - для мене це дивина….. Я вперше про такі випадки чую, спробуємо розібратися…

 

-Я взагалі військовий, - підхоплює жвавий діалог Ігор Джулинський із Звенигородки, - і мене так просто не візьмеш, я теж прекрасно відчував весь цей тиск і побажання за кого треба голосувати, причому прямим текстом. Від цього бридко, я за футбол і всі ви говорите красиві речі, але не так робляться справи.   

 

 

kon1IMG 3260  

 

   Здивували організатори цього дня і закритістю свого заходу. На зустріч не пускали не лише журналістів, а й інших футбольних людей. По залу бігав функціонер ФФЧО Володимир Пилипенко і погрожуючи працівниками СБУ та намагався виштовхати небажаних гостей.  

 

Володимир Теліженко, тренер ФК «Шевченків Край»: «Прикро, що якість там «функціонери» заважають потрапити до зали. Хто такий Пилипенко і що він робить у черкаському футболі? Хто дав повноваження? Ладно я відстояв свою позицію, а хтось таки не потрапив до зали».

 

З боями туди пробилися і журналісти «Черкаського спорту». Оператору каналу «Віка» пощастило менше, він, як і ще кілька журналістів, пройти на засідання ФФЧО не зміг. Перепоною стала висмоктана з пальця акредитація про яку більшість журналістів і не чули.

 

 

3IMG 3256

 

   Консолідація та об’єднання зусиль. Сьогодні цю словоформу разів з 10-ть на пару проговорили Володимир Фощій та Владислав Голуб. Мало хто знає, що цим об’єднанням в теорії два конкуренти займалися протягом останнього місяця і ретельно це приховували від громади, а щонайцікавіше і від деяких делегатів. На двох їм таки вдалося набрати більшість, яка відчувалася уже зі стартових хвилин конференції.  Правда, надто самовпевнена позиція Фощія та сонливість Голуба на конференції почали танути коли справа дійшла до фінансового звіту. Бухгалтер на пару з Володимиром Григоровичем так і не змогли адекватно відповісти на цілу серію питань збоку присутніх. Зокрема яким чином 350 тисяч гривень, які у 2015-му році ФФЧО віддала Федерація футболу України, Фощій та компанія зуміли витратити? За словами самого Фощія ледь не головні витрати його організації є оренда та зарплати працівникам, причому оренда 57-ми квадратних метрів офісу складає на рік лише 17-ть тисяч.

 

   Далі пішло ще веселіше. Чотиригодинна зустріч плавно перекочувалася до голосування. Тричі мусолилася тема, що пана Фощія на голову висунули відразу 17 організації (як ви пам’ятаєте їх ніхто так і не може назвати). Пізніше стало зрозуміло чому ця тема така нагальна. Просто сам Фощій свою кандидатуру не виставляв, себто просто не писав заяву, а лобіював бідолашних однодумців підтримати себе в особі Владислава Голуба.

Після оцінки роботі голові у попередній каденції, яку до слова оцінили задовільною, організатори конференції намагалися швиденько все покінчити. 

 

6585IMG 3232

Підрахуй...

 

Ну що? Хто за Голуба?..., - як грі пролунало від Лизогуба.

 «Ведучий», яким себе кілька разів називав Фощій, миттєво здіймає мандат, за ним летять Плетінки, Говденки, Пилипенки та інші…. Добрий люд і зрозуміти не встиг що відбувається. Через паузу  пішов свист і гул. «Як так??? З кого ви нас тримаєте?... Без програми кандидатів, з під столу? Як завжди?».

 

 

Виправив цю історію сам Голуб, який все ж згадав, що потрібно іти по процедурі і пішов озвучувати свою програму, яка більше була схожою на депутатський спіч. Без конкретики і проектів. Після цього власну програму озвучив Гончаров.

 

 

   Далі пішло саме голосування. За Голуба проголосувало 34 члени, Гончарова підтримало 29 делегатів. Фактично 34 голоси здобуті у договірних махінаціях Гулоба-Фащія стали прохіднрими.

 

   Після цього настав час віддавати борг новому очільнику ФФЧО. Голуб таки поставив на голосування кандидатуру першого заступника, яку очікувано більшістю прийняли 65-річного Фощія. До слова, своє зняття з перегонів Володимир Григорович мотивував саме віком, значно краще себе він почав почувати під час голосування по своїй кандидатурі…

 

Голосування за Голуба: