"Наша Ряба" під акомпонименти дощу не зуміла відібрати очки у "Зорі"
Написав Стас Лопес   
Субота, 19 липня 2014, 20:39

1IMG 1869

«Зоря» - «Наша Ряба» 2:1 (1:0)

 

Голи:  Ткаченко (33), Гопка (86)  - Остапчук (82)

Зоря(старт): Іщеко, Парфьонов, Зоря, Грищук, Калініч, Тарасенко, Гуд, Кошадзе, Гріщенко, Ткаченко, Вакуленко

Наша Ряба (старт): Філянін, Іваненко, Сидоренко, Плахотнік, Завгородній, Кіт, Кривенко Ю., Кривенко Р., Остапчук, Івко, Вальчиновський

 

6IMG 1848

 

   Традиційно матч «Зорі» та «Нашої Ряби» видався дуже бойовим. Попри перемоги у всіх попередніх матчах легкої прогулянки у білозірського клубу сьогодні не вийшло. Причому вже на старті матчу команда Романа Поліщука створила кілька небезпечних моментів. Спочатку Ткаченко прострілив біля штанги, а після розіграшу кутового Гуд взагалі влучив у каркас воріт. Після стартової навали  господарів гра дещо заспокоїлася. Причому «Наша Ряба» зуміла вирівняти матч і постала на фоні лідера чемпіонату доволі боєздатним колективом. Дещо не вистачало команді з Катеринополя дискваліфікованого Степанова, який у попередній грі отримав третю жовту картку. У середині тайму тренерський штаб приїжджих мав нагоду згадати про свого нападника. Справа в тому, що на побачення з воротарем вийшов Вальчиновський, однак номінальному хавбеку (який у цьому матчі грав на вістрі) забракло голеодорських здібностей. Замість миттєвого удару з вигідної позиції Вальчиновський зблизився з воротарем, після чого шансів переграти Іщенка у нього не залишилося. 

 

   Вже до середини тайму надійшли новини із Золотоноші де вже лила неймовірна злива (трохи  згодом ту гру зупинили). Зважаючи на це перспектива дощового матчу майоріла в небі і над Білозір’ям.  За таких умов фавориту бажано було забити ще до негоди. Господарі зуміли це зробити на 33-й хвилині. Прекрасну передачу видав Ткаченку Гріщенко, В’ячеслав скористався цим шансом і обіграв воротаря – 1:0. Після пропущеного голу «Наша Ряба» отримала перевагу на футбольному полі. Вальчиновський знову марнує нагоду, пробивши з лінії штрафного майданчика. Ще кілька моментів мали брати Кривенки, але забити гостям не вдалося.

 

3IMG 1807

   Натомість останню хвилину першого тайму результативно могла провести «Зоря». Кошадзе звільнився від опіки і потужно вистрілив з метрів 25-ти. Сильний удар півзахисника струсонув поперечину воріт «Ряби».

 

   Другий тайм почався на значно нижчих швидкостях. Здебільшого команди боролися у центрі футбольного поля доки не дочекалися на зливу. Рівно за пів години до завершення матчу у Білозір’ї з неба пішов водоспад. Вода лилася просто стіною. У якийсь момент здалося, що гра буде зупинена, але нерви у арбітра та інспектора були міцними. В аквабол значно краще грають футболісти «Нашої Ряби». Принаймні гості за жахливих умов на футбольному полі почувалися значно комфортніше. Спочатку Юрій Кривенко небезпечно пробив здалеку, потім відбувся небезпечний кутовий біля воріт «Зорі», забили гості на 82-й хвилині. Плахотнік, з метрів 30-ти виконав чи то удар, чи то простріл, м’яч зрикошетив від газоно-калюжі і став справжньою несподіванкою для Іщенка, голкіпер «Зорі» лише відмахнувся від ігрового предмету, якого з метру заніс у ворота Остапенко – 1:1!

 

9IMG 1830

   За таких погодніх умов та ситуації на полі «Зорі» було б відігратися дуже важко. Але на футбольному полі з’явився він – джокер, так себе після гри  назвав Олег Гопка. Кращий бомбардир команди, якого перед фіналом Кубка області хотів поберегти  Поліщук, (у Олега було два попередження) використав свій другий шанс у грі. Розрізну передачу на форварда віддав Тарасенко, Олег зряче пробив у вільний кут і допоміг своїй команді вирвати важку перемогу – 2:1.

 

7IMG 1862

"Наша Ряба" у п'ятому матчі поспіль втрачає бажаний результат на останніх хвилинах!

 

5IMG 1873

 

Гопка виправляє помилку Іщенка, даруючи своїй команді перемогу 

 

Олег Гопка (джокер), гравець ФК "Зоря":

 

Сергій Сидоренко, гравець ФК "Наша Ряба":

 

деталі згодом