Аквафутбол або як «Ураган» та «ЛНЗ-Лебедин» плавали на полі
Написав Максим Гаптар   
Субота, 19 липня 2014, 20:29
18072014lnzwinuraganDSC02612
«Ураган» - «ЛНЗ-Лебедин» 0 : 2 (0 : 0)
Голи: Прачук, 60’, Охременко, 73’.
«Ураган»: Маценко – Дробітько, Хомут, Безгуба, Аргеєєв, Чуприна, Іскра, Алексєєв, Сухостат, Дмитренко.
«ЛНЗ-Лебедин»: Пальчик – Кучер, Кудря, Александров В., Гаркавий, Карнаух, Прачук, Лушпіган, Колодяжний, Кретов, Охременко.
Страшна стихія «накрила» сьогодні Золотоношу. Протягом більшої частини матчу на полі була стрімка злива, яка завадила суперникам продемонструвати пристойну гру. На залитому полі під проливним дощем команди грали з 40-ої хвилини матчу. Краще пристосувалися до такого форс-мажору гравці Лебедина. «ЛНЗ» двічі засмутила «Ураган» й здобула перемогу.

18072014sssDSC02486

Початок матчу не віщував такої стихії. Втім навіть перший тайм проходив за похмурої погоди. Футболісти «ЛНЗ-Лебедин» були номінальними фаворитами тому протягом усього матчу контролювали гру. Підопічні Василя Гречаного грали першим номером й перманентно створювали свої моменти. Більшу частину першого тайму команда атакувала, але втілити ігрову перевагу в голи не могла. На 32-ій хвилині матчу Максим Кретов мав гарний шанс забити, проте пробиваючи з гострого кута 9-ка не влучив у ворота. «Ураганівці» більше оборонялися, але свої шанси на контратаках також мали. Але все було без голів.

18072014lnzwinuraganDSC02576

Після 30-ої хвилини до Золотоноші таки дійшов дощ. Поступово стихія заполонила місцевий стадіон. Власне шалений дощ та буревій не дав командам дограти до кінця першого тайму. На 40-ій хвилині арбітр Євген Цибулько дав свисток й призупинив матч.

Більше 25-ти хвилин на полі в Золотоноші панував шалений дощ та ураган! Здавалося залитий водою стадіон вже не придатний для гри у футбол й арбітри матч не продовжать. Втім вони таки повернулися на поле й спочатку дограли 5 хвилин першого тайму, а потім після не тривалої консультації з гравцями, відразу почали другу половину зустрічі.

18072014lnzwinuraganDSC02618

Весь другий тайм був мало схожий на гру в футбол. Команди багато боролися не стільки між собою, а зі стихією. Непередбачуваний відскок м’яча та заповнене водою поле наклало свій відбиток у матчі.
Здавалося стихія вирівняла шанси команд у матчі, однак гості не відпустили своєї переваги. Футболісти з Лебедина краще почували себе на водяному полі й продовжили атакувати. На 50-ій хвилині Максим Кретов має вбивчий момент. Форвард вийшов сам-на-сам з воротарем, протягнув м’яч, обіграв воротаря, але не влучив у ворота. На цьому «ЛНЗ» не зупинилося, команда продовжила тиснути, як це було можливо, на суперника. Андрій Колодяжний на своєму фланзі раз-по-раз обігрував свого візаві. І, врешті на 60-ій хвилині Лебедин виходить вперед. Максим Лушпіган навісив з правого флангу, після удару від Охременка, м’яч потрапив до Прачука, який добив сферу у ворота – 0 : 1.

18072014lnzwinuraganDSC02625

Цей гол деморалізував футболістів «Урагану», але вони ще мали свої моменти. Через 10 хвилин після пропущеного голу Олександр Аргеєв замикав подачу від Романа Сухостата, втім у воротарському майданчику мініатюрний Аргеєв не зміг впоратися з м’ячем та влучити у ворота. Головний момент «Урагану» забити був уже на 88-ій хвилині. Але до цього «ЛНЗ» провів другий гол.73-тя хвилина, Артем Охременко отримав навісну передачу у штрафний майданчик з глибини поля, форвард обробив м’яч та «смачно» приклався - 0 : 2 й без шансів для Маценка.
Про головний момент «Урагану»: Юрій Дмитренко на 88-ій хвилині виходить віч-на-віч з Сергієм Пальчиком, обігрує його й з гострого кута пробиває, м’яч проходить у лічених сантиметрах від штанги. У підсумку 0 : 2, «ЛНЗ-Лебедин» тріумфує в курйозному матчі.