Ліпкан: «Якщо команда буде без медалей, нас не зрозуміють»
Написав Стас Лопес   
Субота, 19 липня 2014, 14:49

hqdefault

   Президент ФК «Уманьферммаш» Анатолій Ліпкан повідав «Черкаському спорту» про завдання на сезон та його бачення обласного чемпіонату.

Перше питання стосувалося нещодавнього центрального матчу чемпіонату, коли уманчани мінімально поступилися «Зорі».

 

–Ваше бачення останньої гри вашого клубу та «Зорі»?

–Я хотів би сказати, що за останні 2-3 роки рівень футболу в області виріс, я маю на увазі команди Вищої ліги області, майже всі вони  додали у своєму рівні гри, залучають сильних, висококласних гравців. На цьому фоні я б відзначив рідну Уманщину, де цього сезону прекрасно виступають відразу три команди. А щодо гри  із «Зорею», ми програли і, думаю, програли по ділу – 1:2. Але ми не відчаюємося, попереду значно важливіший матч – фінал Кубка області, думаю, наші хлопці у цій грі мають взяти реванш.

 

–У міжсезоння у вашої команди були важкі часи, попри свою історію, існування «Уманьферммашу» ніби було під питанням взагалі, а більшість ваших гравців розбіглися по інших командах району.

Так, дійсно, я говорив про існування ще двох команд, які у міжсезоння працевлаштували велику кількість наших футболістів. Так вийшло, що 90 відсотків гравців нашого минулорічного складу пішли в інші клуби. Зрозуміло, що зараз головне – фінансування, хтось поманив – вони пішли. Це правила життя і правила спорту, та власне їх вибір. Наше ж завдання – ще покращити наш склад, чим ми і займаймося останні чотири сезони.

 

Я знаю, що деякі футболісти, окрім зарплатні, мали й інші заохочення. Вони їх відпрацювали у повній мірі?

Ми створили непогані умови, але ви ж знаєте, що риба вибирає, де глибше, а спортсмен, де краще. Мені здається, що їм запропонували кращі умови, якщо і так, то я не тримаю на них зла.

 

–Ще у минулому сезоні у вас були нарікання на арбітрів, особливо у центральних матчах. Цьогоріч ви задоволені суддівством?

Якщо брати до уваги виключно наш матч проти «Зорі», то я задоволений арбітражем. Суддівство було на пристойному рівні, а ми програли по ділу. Знаєте, у житті і в спорті традиційно перемагають сильніші. Нашим же завданням, як і завданням арбітрів, є те, щоб зробити так, аби перемагали сильніші. Думаю, у цьому матчі так і трапилося.

 

–Які завдання на сезон вашої команди?

Якщо коротко, то головним завданням у чемпіонаті буде потрапити у трійку лідерів.

 

–Під час вищезгаданого матчу «Ферммашу» та «Зорі» відбувся прикрий інцидент з бійкою вболівальників, за таке і стадіон може отримати дискваліфікацію. Як можете прокоментувати цю історію?

Звісно, це не красить матчі. Був азарт у вболівальників, якісь провокації, на щастя, обійшлося без серйозних наслідків. Але я буду говорити з начальником уманської міліції, аби норми безпеки та кількісний склад наряду міліції був збільшений.

 

bezpekaIMG 1612

 

Питання безпеки на стадіонах зараз, як наколи гостре 

–Не секрет, що у міжсезоння говорили  про проблеми з фінансуванням, зараз вони вирішилися?

Я думаю, що зараз немає напрямків промисловості в Україні, які не мають  проблем, в такі часи ми живемо. Є великі сподівання, що ми вирішимо ці проблеми і завод буде функціонувати на високому рівні і клуб боротиметься лише за найвищі нагороди обласного чемпіонату. 

 

–Наскільки цьогоріч змінився бюджет команди?

–Абсолютно не змінився, протягом чотирьох років у нас сталий і незмінний бюджет, цей сезон не виняток. 

 

–Чому тоді минулоріч у команди було завдання виграти чемпіонат, а цього сезону – бути у трійці?

–Я підкреслюю, як мінімум, трійка. Може, якщо справи підуть краще, то будемо боротися за золото. Я хлопцям перед сезоном сказав, що вболівальники і, зрештою, я їх не зрозуміємо, якщо вони будуть без медалей.