Прев’ю 8-го туру чемпіонату області
Написав Максим Гаптар   
П'ятниця, 20 червня 2014, 16:24
200620148turoblastpreiewDSC00415
Протистояння у Шполі, «Спартак» в гостях у «Зорі» та інші матчі готує нам 8-ий тур чемпіонату Черкаської області з футболу. Журналісти «Черкаського спорту» вже обрали кілька матчів для подальшого висвітлення. А зараз – прев’ю чергового туру.
Білозір’я, 16.00
ФК «Зоря» – ФК «Спартак»
Арбітри: Фощій Ю., Потайчук В., Михайлюк П.
Центральний матч туру! Хто б міг подумати до старту чемпіонату, що матч за участю «Спартака» буде центральним. Нічого проти команди із Золотоноші не маємо, втім виступ «Спартака» на старті першого кола – сенсація. Ще більша сенсація може бути, якщо «Спартак» обіграє «Зорю». Вкрай складне завдання стоїть перед золотоніськими хлопцями. Вистачає компліментів для «Зорі», всі вже знають, що білозірцям немає конкурентів. Але колись команда втратить бодай очко. І це може статися з цікавою командою із Золотоноші. «Спартаківці» давно грають разом, команда біжить та вміє контратакувати. Ось це буде ключовим аргументом у цьому матчі. Але шансів все одно мало.
Прогноз – 3 : 0.
200620148turoblastpreiewDSC08865 
Паланка, 16.00
«УТК-Ятрань» – «Олімп»
Арбітри: Цибулько Є., Діхтяр В., Баранов І.
«УТК-Ятрань» знову буде реабілітовуватися за не виразний результат. Команду Олександра Єжаченка продовжує лихоманити. Стабільності вкрай бракує, але це не значить, що команда має програвати. У матчі з «Олімпом» «ятранівці» зобов’язані перемагати. До цього підштовхують й не давні результатий, й гравці, й домашній стадіон. Все це на боці «УТК». Завадити перемогти у цьому матчі зможе хіба що сама команда з Паланки.
Прогноз – 2 : 0.
 
Канів, 16.00
«Канів» – ФК «Авангард»
Арбітри: Залозний В., Сухаренко І., Баб’як В.
Протистояння двох команд, матчі яких практично не можна зпрогнозувати. «Авангард» після серії програшів знову здивував. Монастирищенський колектив переграв «УТК». Втім після цього може слідувати знову втрата очок. ФК «Канів» також не цурається дивувати футбольну спільноту. Тиждень тому канівчани провели гарний другий тайм проти «Нашої Ряби» та здобули очко у матчі. На власному полі колектив повинен докласти максимум зусиль, аби розвинути цей успіх. Втім «Авангард» також має свої завдання та амбіції. Але хто переможе – спрогнозувати не реально.
Прогноз – 1 : 1.
200620148turoblastpreiewDSC00985 
Шпола, 16.00
«ЛНЗ-Лебедин» – «Наша Ряба»
Арбітри: Білорус М., Бурлай М., Шлончак С.
Ще один цікавий матч пройде у Шполі. «ЛНЗ-Лебедин» серйозно претендує на призи цьогорічного чемпіонату, й своїми результати команда доводить це. Однак в останньому турі лебединці не змогли подолати опір «Уманьферммашу» та втратили очки. «Наша Ряба» прогавила перемогу на останніх секундах у грі з «Каневом», тому катеринопільці перебувають ще в гіршому становищі. Фаворитом є господарі зустрічі. Команда Василя Гречаного вже показала у цьому чемпіонаті свою силу й далі має лише додавати обертів. У «Нашої Ряби» не все добре. У різних матчах у команди вимикаються різні ланки: захист, півзахист, напад. Стабільності як не було, так і не має. Коли вона з’явиться – складно уявити. Втім навіть за таких виступів, команда все-таки лишає за собою шанси на бронзу.
Прогноз – 2 : 1.

 

Золотоноша, 16.00
«Ураган» – «Базис»
Арбітри: Литвиненко О., Шевченко С., Шланчак В.
Перший матч футбольної програми в Золотоноші. Сумний «Ураган» прийматиме «Базис». Дебютант чемпіонату перебуває в середині турнірної таблиці, тоді як амбітний «Ураган» на передостанній. Складно осягнути цьогорічний чемпіонат, але результати так, як вони є. В останніх матчах, дивлячись на гру «Урагану», виникає жаль до цієї команди. Футболісти ніби й хочуть перемагати, ніби й докладають зусилля, але чи бажання не вистачає, чи зусиль, чи ігрової майстерності. Словом, цього сезону «Ураган» не схожий на себе минулорічного зразка. Помітно, що команді дійсно бракує братів Кривенків, які були справжнім двигуном колективу. Зараз багато в чому гра тримається на Юрію Дмитренку, який за потреби грає на будь-якій позиції. Але скрізь його не вистачає. Команда перебуває у величезній психологічній та ігровій ямі, з якої врешті потрібно вибиратися. Гарна нагода буде у матчі з «Базисом», цікавою командою на чолі з Сергієм Янчуком. Колектив з Кочубіївки – молодий та голодний до перемог. Тому приїде до Золотоноші за трьома очками. Але «Ураган» повинен взяти волю в кулак та перемогти. Якщо не вигравати вдома у команд на кшталт «Базиса», про місце навіть у середині турнірки можна забути. Тому команда перебуває на межі.
Прогноз – 2 : 1.
200620148turoblastpreiewDSC00822 
Золотоноша, 18.00
СК «Пальміра» – ФК «Уманьферммаш»
Арбітри: Погорілий М., Салівончик І., Цибулько С.
У другому матчі знову зіграють команди із Золотоніщинни та Уманщини. «Уманьферммаш» приїде до Золотоноші за трьома очками. У команди є всі шанси для цього. «Пальміра» в останніх турах хоч і розжилася очками, але це не робить її фаворитом матчу. Все-таки, якою б слабкою у порівнянні з минулими роками не була уманська команда, вона все одно лишається претендентом на медалі. Про це свідчить й останній матч із «ЛНЗ». А враховуючи, які бувають проблеми в захисті у «Пальміри», то можна сміло ставити на «Уманьферммаш». Але одного разу ми вже помилилися зі ставкою проти «Пальміри». Як буде цього разу?
Прогноз – 0 : 2.