Олександр Скорина: «Гравці «Канева» грають на повному ентузіазмі»
Написав Стас Лопес   
Середа, 14 травня 2014, 10:13

SKORINAdsc06600

Нещодавно «Черкаський спорт» відвідав матчі другого туру чемпіонату Черкаської області з футболу у Каневі.

Місцевий однойменний клуб, у якого серйозні проблеми з фінансуванням, якимось дивом розпочав цей сезон. Гравці тут не отримують зарплатні, а тренер виконує майже всі організаційні функції. Під час гри нам вдалося поспілкуватися з В.о міського голови Канева – Олександром Скориною, якому задали кілька гострих питань. До речі, нещодавно Скорина звернувся до канівчан, аби ті допомогли грошима на утримання ФК «Канів». 

 

Пане Олександре, розкажіть про своє бачення сезону для ФК «Канів»

Сезон для нас буде важкий, це зрозуміло. Головною проблемою нашою є те, що у нас немає спонсора та належної фінансової підтримки. На жаль зараз ми не лише не можемо перед гравцями та командою ставити якісь завдання, а й реально забезпечити їх зарплатнею. З одного боку ми не можемо себе вважати повноцінною командою Вищої ліги області з якимись там амбіціями, а з іншого – нам потрібно це для підняття майстерності самих гравців та ймовірного розвитку футболу в Канівщині. Зараз можна лише подякувати патріотизму гравців та тренера, які з розумінням ставляться до ситуації і вірять у те, що в команди все ж буде майбутнє. Насправді гравці сам і дивляться за футбольним полем і косять газон, а тренер у нас і адміністратор, і головний, і садівник.

 

Якщо немає фінансової підтримки чи не задумувались ви над тим, щоб заявитися не у вищу, а в першу лігу?

Насправді така думка була, але переважила думка залишитися у вищій лізі. Головним чином це пов’язано з тим щоб залишити за Каневом право представляти місто у цьому чемпіонаті.

 

Наскільки я знаю раніше у команди був спонсор, чому зараз не вдається залучити партнерів до співпраці?

Напередодні сезону ми збирали керівників різних підприємств і більшість з них з розумінням ставляться до ситуації. Але на жаль сьогодні така економічна ситуація, що підприємства, які були основними спонсорами пов’язані з державними замовленнями, які сьогодні обмежені. 

 

Хто саме був спонсором команди?

Стадіон у Каневі належить заводу «Магніт», саме це підприємство було головним спонсором команди. Замовниками цієї компанії є переважно державні підприємства, які мають заборгованість перед «Магнітом». Зважаючи на такі труднощі спонсор зараз не може підтримувати команду. 

 

Тобто хлопці не отримують зарплату та преміальні?

Так, хлопці грають на повному ентузіазмі. Серед них є ті хто приїздить на матчі, ми намагаємося погасити їхні витрати на проїзд та харчування, але не більше того.

 

kanivIMG 8534

 

Зараз ми з Вами знаходимося на головному стадіоні Канева, дивлячись на його газон можна зробити висновок, що полив тут відсутній, чому так? Ви В.о. міського голови і могли б якось допомогти у цьому питанні.

Так, це слушне зауваження і можливо ми дослухаємося до нього. Але все впирається у фінансове питання. Зараз головне знайти кошти на проведення домашніх турів і переїзди команд. Поки що це питання виживання, а вже після цього потрібно думати про інше.

 

Навіть сьогодні у дощовий день (інтерв’ю було під час матчу «Канів» - «ЛНЗ-Лебедин») на трибунах є вболівальники, чув що під час першого туру їх було близько пів тисячі, тобто футбол потрібен Каневу.

Так, однозначно і я про це. У нас дуже багато вірних вболівальників, навіть маємо свій фан-сектор. Вони приходять, переживають і відповідно для них має бути Вища ліга.