"Зоря" обігрує "УТК" на шляху до фіналу Кубка області
Написав Ігор Соболенко   
Неділя, 11 травня 2014, 09:58

0706196eb80e

ФК «Зоря» Білозір’я - «УТК-Ятрань» Уманський р-н 5:2 (3:2)

 

10 травня. Білозіря. 200 глядачів

Арбітр: Цибулько Сергій (Канів),Асистенти арбітра: Білорус Михайло (Черкаси),Шланчак Володимир (Городище)

Делегат-інспектор: Заєць В. С. (Вільшана)

"Зоря": Крупниченко, Мачульський, Тарсенко (66, Парфьонов), Зоря, Калініч (66, Грищук), Індутний, Трандафілов, Листопад (64, Коломієць), Гуд (59, Вакуленко), Ткаченко (55, Гріщенко), Гопка (46, Сторчоус)

 

"УТК-Ятрань": Московський, Гончаренко, Баланюк (76, Фещенко), Казанюк О., Троян (69, Трифонов), Мельник, Малютін, Ткач (64, Дзига), Стеценко (80, Авраменко), Швець, Казанюк Д. (63, Дудник)

Голи: 1:0-Трандафілов (9), 2:0-Гопка (14), 3:0-Гопка (28), 3:1-Мачульський (автогол, 35), 3:2-Казанюк Д.(40), 4:2-Ткаченко (46), 5:2-Сторчоус (60)

 

  Результат першого півфінального матчу в Паланці, попри добротну гру господарів, залишав не так і багато шансів "УТК-Ятрань" на прохід до фіналу. Чемпіон області не з тих команд, що легко розтринькує виїзну перевагу у два мячі. Але у кубку буває багато див, та і про власну гідність у повторному матчі потрібно було памятати. А відтак гості серйозно налаштовувалися на матч у Білозірї. 

 

Перші хвилини традиційно команди "налаштовували інструменти" і віддати комусь перевагу було важко. І саме коли гостям вдалася перша непогана проникаюча комбінація (Швець вперше продемонстрував свої швидкісні якості і промавчався правим флангом, але на його гарний простріл партнери не відгукнулися), господарі і відкрили рахунок. Парад помилок у захисті гості відкрили на 9-й хвилині. Мало того, що не зовсім вдало вибили мяча, так ще й дали "вагон и маленькую тележку" часу Трандафілову завдати прицільного удару. 1:0. Початок було покладено. Але то був лише початок. 

 

На 14-й хвилині Малютін невимушено (є в тенісі такий термін - він якраз найвлучніше тут підійде) втратив мяча біля чужого штрафного майданчика. Господарі тут же розгорнули стрімку контратаку і "надшвидкий експрес" Гопка помчав на перше рандеву з Московським. Нападаючий не схибив - 2:0.

 

На 20-й хвилині дещо розгублені гості змогли огризнутися чудовим шансом у Олександра Казанюка. Але досвідченний лідер тепличників потужно пробив з близької відстані поряд з самісінькою штангою.

 

67e69b34bb9be3

На 27-й та 28-й хвилинах ще двічі у кавелерійські набіги помчав Гопка. У нього, звісно, кавелерійського коня не було, але захисникам наздогнати його це не допомагало... В першому епізоді нападаючий став обігрувати голкіпері і відверто симулював, падаючи "аля-пенальті". Арбітр не повівся на артистичний номер, пенальті не призначив але і попередженням не розщедрився. А ось за хвилину Гопка вже не очікував милості від людини в блакитному і самотужки зробив рахунок 3:0.

Це був, мабуть, жахливий відрізок у 20 хвилин у виконанні тепличників. Багато хто втратив впевненість у власних силах. Намагалися швиденько позбутися мяча, припускалися надвеликої кількості помилок. Небагатьом можна віднайти добрі слова за побачене. Але в ендшпілі тайму наші футболісти змогли значно покращити враження про свій перший тайм. На 35-й хвилині тепличники провели просто зразкову контратаку. Вони в два паси вийшли практично до чужих воріт. Олександр Казанюк кинув у прорив по правому флангу дебютанта команди. І Віталій Швець знову продемонстрував свої відмінні швидкісні якості. Він зміг втекти від захисників і вирвався один на один з воротарем. Крупниченко зміг відбити мяча, але той зрикошетив від Мачульського, що набігав, і таки перетнув лінію воріт. 3:1.


На 40-й хвилині вдалася "УТК-Ятрань" ще одна гарна комбінація. Ткач мяко закинув мяча за спини захисникам, куди вривався Баланюк. Сергій зміг в боротьбі прострелити. Олександр Казанюк в підкаті не встиг на мить, але Дмитро Казанюк на дальній штанзі зробив все як треба! 3:2. Перед самою перервою гості і відігратися могли. Що взагалі підняло б їм настрій...

 

Але "продовження банкету" від тепличників у другому таймі не послідувало. Можливо цьому посприяла груба помилка буквально на 20-й секунді тайму від центрально захисника Мельника. Ткаченко виявився немилосердним і холоднокровно зробив рахунок 4:2. На 50-й хвилині той же Ткаченко мав ще один момент, але гостей виручив Московський (він це зробив разів 4-5 за гру). А за хвилину Калініч небезпечно пробивав головою - вище. На 60-й хвилині знову допустили грубу помилку в захисті гості. Спочатку вибила мяча перед штрафною, потім подарували дорогцінний час Строчоусу для удару. Результат - гравці "УТК" виймають м'яч з сітки - 5:2. Зрозуміло, що питання фіналісту не стояло. Як і питання переможця в данному матчі. Гра ще тривала добрих пів години. Тренери зробили всі дозволені заміни. Боролися. Одні намагалися добити суперника. Інші намагалися підсолодити гірку пігулку. Але більше в матчі голів не було.