Слідами черкаського «Славутича» на Кіпрі. Спеціальний репортаж
Написав Стас Лопес   
Субота, 08 березня 2014, 23:39

1IMG 7767

Кіпр. Тренувальний збір черкаського "Славутича"

 

"Славутич" - Текстильшик" (Іваново) 0:2

«С»: Швець, Обревко, Лівіцький, Полуницький, Лобов, Мироненко, Фабуммі, Колос, Кошелюк, Дацюк, Ушаков, Дацюк

Голи: Саная (21), Ходикін (89 пен).

 

"Слуватич" - "Хімки" (Мос. область) 2:1 

«Славутич»: Мирний, Синьогуб, Музика, Тарасенко, Худченко, Фаворов, Чеботарьов, Гонщик (В.Кобзар, 60), Шопін, Сторчоус, Батальський

 

«Хімки»: Солосин (Ціцилін, 62), Скобляков, Голбан, Зіновьєв, Волобуев (Куканос, 46), Решетніков, Тюнін, Лаврентьев (Шестаков, 46), Подберезкін, Ліпаткін (Антонніков, 53), Козлов (Мєдвєдєв, 46).

 

Голи: Музика (19), Батальський (74) – Антонніков (82 пен).

 

favorIMG 7831

Фаворов (№14) видав хороший матч проти "Хімок" на Кіпрі

 

 

   «Черкаський спорт» всерйоз зацікавився одним із історичних закордонних зборів черкаського клубу. Мова йде про вояж черкаського «Славутича» на Кіпр, який розпочався ще минулого тижня. Аби пощупати газон та побачити на власні очі футболістів, які вже за кілька тижнів представлятимуть Черкащину у чвертьфіналі Кубка України, ми вирушили на острів. Варто відзначити, що цій можливості посприяли в самому клубі.

 

   Візит нашої оснащеної до зубів технікою групи мав відбутися напередодні гри черкасців проти двох лідерів однієї з друголігових груп чемпіонату Росії з футболу. Спершу команда Юрія Бакалова мала тестувати лідера групи Центор – «Текстильщик» з Іваново, а після цього зіграти з третьою командою цього ж дивізіону – підмосковними «Хімками».

  Кіпр зустрів «Черкаський спорт» доволі теплою температурою. Кіпрські «+20» мимоволі проводили паралелі з можливими градусами під час кубкового матчу проти тернопільської «Ниви», який має відбутися 26-го березня. 

 

 

Гол Музики:

 

batalIMG 7764

 

   Жіночий день (8-ме березня) для черкаських гравців став справжнім випробуванням. Справа в тому, що до цього вони провели відразу два матчі. Причому ці ігри відбулися протягом лише кількох годин. Матч проти «Текстильщика» нам побачити не вдалося. Поділимося лише враженнями самих футболістів та складом черкасців. Зокрема, Олександр Лобов, який традиційно вийшов на правому фланзі захисту, підтвердив доволі рівну гру. За словами  наших гравців, до двох взяттів воріт за таких умов призвели відразу дві помилки. Спочатку зі своїм захисником не розібрався Ярослав Швець, який і дозволив нападнику іванівців відкрити рахунок, а після цього черкасці подарували супернику шанс забити  з пенальті. Відтак у рівній грі маємо рахунок – 0:2

 

gonshikIMG 7757

 

  Схожа історія, правда, з протилежним розвитком подій, відбулася у наступному матчі. Вже через півгодини черкаський «Славутич» знову вийшов на ідеальний газон одного зі стадіонів Айя-Напи. Цього разу черкасці мали зіграти проти амбітної команди - підмосковних «Хімок». Зрозуміло, що заграні футболісти у попередньому матчі участі в цій грі вже не брали. Відтак у розпорядженні синьо-білих залишилося лише 13 гравців. 

 

  «Хімки» вирішили брати наскоком. Перші 20 хвилин підмосковна команда запропонувала захмарний, як для матчу на такому етапі підготовки до сезону, темп. Слід віддати належне, черкасці впоралися з цим і навіть не поступалися своєму супернику у самовіддачі та переміщенні. Своєчасно руйнував потенційну небезпеку Фаворов, непогано загострював Шопін, у свою Чергу, на фланзі розганяв «Славутич» Гонщик. Гра за середину поля точилася до 20-ї хвилини, тоді право на штрафний неподалік кута штрафного майданчика отримав «Слуватич». Шопін зі стандарту зразково викрутив на дальню стійку, де свій момент чатували Тарасенко та Музика, другий поверх впевнено замкнув останній – 1:0. Лише після цього гра дещо заспокоїлася, команди ніби перевели дух і в спокійному руслі почали шукати підходи до воріт опонента. Як результат, друга половина першого тайму видалася невиразною та з малою кількістю гольових моментів.

 

 

10IMG 7743

1:0 - "Славутич" повів

 

favorIMG 7831

 

 

   У перерві між таймами Бакалов вимагав концентрації від своїх гравців, майже всі його фрази сходилися на цьому. Воно й не дивно, команда виглядала підвантаженою і епізодами навіть важкуватою. Правда, зважаючи на час до старту сезону, це може бути робочим моментом. Зрештою, у другій половині матчу хімчани, які зробили низку замін, скористалися цим недоліком і добряче «повозили» «Славутич». Тільки тотальним нефартом можна назвати кілька змарнованих нагод «Хімок» за перші 20 хвилин другого тайму. Лише один Антонніков на правому фланзі створив кілька супершансів для своїх партнерів.  Попри кілька моментів «Хімок», гол забив все ж «Славутич», своєю другою контратакою та передачею Фаворова скористався Баталов – 2:0. На заслужений гол престижу у москвичів залишалося лише десять хвилин, забили вони з пенальті, який реалізував все той же Антонніков – 2:1

 

 

naradaIMG 7886

 

Завтра у «Славутича» повноцінний вихідний, чим «Черкаський спорт» скористається і зробить з Кіпру ексклюзивне інтерв’ю з головним тренером команди – Юрієм Бакаловим.

 

chebaIMG 7887

 
Деталі згодом