"ЛНЗ" програє "Зорі-2", але зберігає золото Першої ліги (Оновлено)
Написав Стас Лопес   
Неділя, 03 листопада 2013, 18:09

 0zoriaIMG 0371

«Зоря-2» - «ЛНЗ-Лебедин» 2:1 (1:1)

Голи: Зоря 16, Колядко 90+4 – Бабенко 28 (пен.)

 

«З»: Крупніченко, Задорожній, Зоря, Шарабура, Козловський, Дєдов, Коломієць, Агарін, Аджубей, Султанов, Вакуленко.

«ЛНЗ»: Світлов, Кучер, Кудря, Галата, Гаркавий, Бабенко, Андрійченко А., Андрійченко О., Моісєєв, Кретов, Колот.

 

   

    Слідом за чемпіонатом області у Вищій лізі фінішував Перший дивізіон. Доля золотих нагород першості була пов’язана із двома матчами у Черкаському районі. На стадіоні Хуторів стосунки з’ясовувала «Артанія» та «Урожай», а у Білозір’ї грали принципові опоненти – «Зоря» та «ЛНЗ». Для оформлення чемпіонства команді з Лебедина потрібна була нічия, а господарі своєю перемогою могли б забрати бронзу. У підсумку, виконати завдання на цю гру гостям не вдалося, на останніх секундах вони втратили перемогу, однак команда Гречаного виконала завдання на сезон, адже «Артанія» примудрилася втратити шанс озолотитися і зіграла внічию – 1:1.

 

borotbaIMG 0402

 

   «Зоря» вийшла на цей матч, підсилившись двома гравцями основи, місце у рамці зайняв Олексій Крупніченко, а захист цементував Олексій Зоря. Саме центрбеку вдалося забити відносно швидкий м’яч. «ЛНЗ» відбився після подачі небезпечного кутового. Але на 14-й хвилині м’яч у центр штрафного майданчику якісно доправив Аджубей; подачу м’яким ударом головою відправив під поперечину Олексій Зоря – 1:0. Після забитого м’яча «Зоря» не заспокоїлась, більше того, молода команда Поліщука притисла суперника до власних воріт. Правда, прекрасне переміщення хавів з м’ячем зоряни перекреслювали власноруч невиразною роботою передньої лінії. Відтак гра господарів виглядала гострою і переконливою, але без гольових моментів. На такому фоні досить несподіваним виглядає забитий м’яч гостей. Сталося це наприкінці третього десятка зіграних хвилин. Бабенко отримав м’яч спиною до воріт суперника, а Зоря розмашисто врізав опоненту по ногах, – Цибулько миттєво призначив пенальті. Вирок виконав сам постраждалий – 1:1.У час, який залишився у першому таймі, футболісти «Зорі» кілька разів вистрілили вище воріт.

 

polikIMG 0369

 

   У другому таймі ситуація не змінилася, господарі контролювали хід гри, а команда з Лебедина розраховувала на контрвипади. На початку тайму активізувався Вакуленко, який двічі небезпечно пробивав по воротах, кілька разів намагався накрутити суперника Султанов, небезпечно подавав Дєдов, але все це мало відносну загрозу. Наприкінці гри обидва тренери провели низку замін, як виявилося, краще вгадав з ними Поліщук. Вже коли матч добігав до очікуваної і десь логічної виїзної нічиєї «ЛНЗ», то «Зоря» таки забила переможний гол. Трапилося це аж на 95-ій хвилині гри. Соколенко виконав навіс на дальню стійку, голкіпер «ЛНЗ» мав забирати м’яч, але в останню мить випустив його з рук, м’яч у вже порожні ворота відправив Колядко, який вийшов на заміну. 

 

rahynokIMG 0414

 

   2:1 – результат принципових суперників, який дозволяє «ЛНЗ» виграти Першу лігу, а «Зорі-2» забрати бронзові нагороди чемпіонату. Сумує лише «Артанія», яка не змогла вирвати перемогу в «Урожая» і залишилася зі сріблом.   

 
 
 
 
 

 

Роман Поліщук, головний тренер ФК "Зоря-2" 
 
Василь Гречаний, головний тренер ФК "ЛНЗ-Лебедин":