"Славутич" перемагає "Авангард" й виходить у чвертьфінал Кубка України
Написав Максим Гаптар   
Середа, 30 жовтня 2013, 20:34
phoca thumb l avangard 01
"Славутич" - "Авангард" 1 : 0 (0 : 0)
Гол: Мамаді Сангаре - 90+2 (автогол)
Славутич: Я.Швец, Худченко, Полуницький, Музика, Обревко, Захаревич (Шишкін, 90 +7), Мироненко, Ємельянов, Чеботарьов, Полтавець (Лобов, 81), Дацюк (Шимко, 90 +5)
Авангард: Пуговкін, Ковальов, Сангаре, Кравченко, Резніков, Войтенко, Д.Швець, Швидкий, Ямполь, Печонкін (Поднебенной, 87), Свиридов (Маленко, 90 +3)
Попередження: Полтавець, Ємельянов, Мироненко, Чеботарьов - Войтенко, Мамаді
На 74 хвилині Свиридов не реалізував пенальті (вище воріт)
 
Черкаський "Славутич" досяг історичного результату. Перемігши першоліговий "Авангард", наша команда вийшла до чвертьфіналу Кубка України з футболу!
 
Сьогодні у Черкасах відбулася знакова подія. Місцевий "Славутич" на власному полі приймав команду Першої ліги, "Авангард", з якої боровся за вихід до чвертьфіналу Кубка України. Власне матч пройшов у якісній кубкові атмосфері, й був насичений великою кількістю боротьби у центрі поля та різноманітних подій протягом зустрічі.
Незважаючи на різницю в класі, суперники сьогодні були вартими один одного. У першому таймі боротьба точилася переважно в середині поля. Більше м’ячем володіли гості, які подекуди розгортали свої атаки. Проте по-справжньому гострих моментів краматорцям створити не вдавалося. Натомість "Славутич" зосередився більше на оборонних діях. Підопічні Ігоря Петрова перш-за-все прагнули не пропустити, тому черкаські футболісти шукали щастя на контратаках. Чи не єдина контратака господарів вдалася наприкінці першого тайму. Роман Дацюк пробивав з правого краю штрафного майданчика, але не влучив у ворота.
Другий тайм був значно насиченішим на події. Спершу на Центральному стадіоні вимкнулося світло. Проте, на щастя, дніпропетровського сценарію у Черкасах не судилося повторитися. Вже через кілька хвилин світло знову з’явилося й гра продовжилася.
Після цього черкаські футболісти стали почувати себе значно розкутіше на футбольному полі. Проте "остудити" пару футболістів "Славутича" могли гості. На 74-ій хвилині у штрафному майданчику господарів Олександр Обревко порушив правила. У цьому моменті арбітр окрім пенальті вирішив "нагородити" захисника "Славутича" червоною карткою. Фол останньої надії у цьому моменті навряд чи був. Втім далі черкасці грали в 10-ох. Здавалося на цьому доля матчу буде вирішеною. Однак Свиридов пенальті не реалізував, а пробив значно вище воріт.
Саме ця невдача "авангардійців" неабияк "запалила" гравців "Славутича". Попри чисельну меншість, господарі поля почали створювати якісні моменти. "Вбивчу" нагоду забити гол знову втратив Роман Дацюк. На 86-ій хвилині Федір Ємельянов віддав чудову передачу на Романа, проте останній з кількох метрів не поцілив у ворота.
Матч наближався до завершення, й через зупинку посеред гри, арбітр додав 9 хвилин. А кульмінація в матчі настала на другій доданій хвилині. Після атаки "Славутича", оборонці "Авангарду" намагалися ліквідувати загрозу, й найбільш завзято це зробив Мамаді Сангаре, нігерієць намагався вибити м’яч на кутовий, але сфера зрізалася й перекинула воротаря "Авангарду". 1 : 0. Саме автогол став вирішальним у матчі. 
У підсумку 1 : 0, "Славутич" здобуває історичну перемогу. До цього жодна черкаська професійна команда не виходила до чвертьфіналу Кубка України з футболу.

 

Запис матчу ви можете подивитися на ТРК "Рось" з 21.15.