Черкаський «Хімік» – чемпіон області серед ветеранів!
Написав Максим Гаптар   
Неділя, 27 жовтня 2013, 17:45
veteranyfinallDSC06934
Перегравши у фіналі «Дахнівку», футболісти «Хіміка» здобули п’яте поспіль чемпіонство Черкаської області з футболу серед ветеранів 40+.
 
Сьогодні у Білозір’ї проходили фінальні матчі чемпіонату Черкаської області з футболу серед ветеранів 40+. У рамках дня відбулися дві зустрічі: матч за третє місце та фінал чемпіонату. В обох матчах розгорілася неабияка боротьба. У напруженому матчі за третє місце бронзові нагороди вибороли футболісти «Вікторії». А у головній грі чемпіонату, фіналі, титулований черкаський «Хімік» переграв «Дахнівку». Ця перемога стала знаковою для команди, адже «хіміки» вибороли своє п’яте чемпіонство поспіль і сьоме загалом.

veteranyfinallDSC06813

Матч за третє місце:
«Вікторія» – «Спартак-Колос» 1 : 0 (0 : 0)
Гол: Ківа – 50’.
Спочатку на поле вийшли футболісти «Вікторії» та «Спартака». Протягом усієї зустрічі «Вікторія» володіла ініціативою у матчі. Ще в першому таймі гравці черкаського клубу мали кілька моментів забити, проте в останні секунди захисники «Спартака» відражали небезпеку від своїх воріт. Тривалий тиск на ворота суперника ніяк не міг завершитися логічно. Варто зауважити, що захисна тактика «Спартака» була досить дієвою.

veteranyfinallDSC06822

Обороняючись протягом усього матчу, гравці золотоніської команди намагалися створити бодай кілька атак, але організовано це зробити їм не вдавалося. Натомість «Вікторія» з плином часу таки дотиснула суперника. На 50-ій хвилині Микола Ківа вивів черкасців уперед. Як виявилося пізніше, цей гол став єдиним у зустрічі. У підсумку «Вікторія» виборола бронзові нагороди.

veteranyfinallDSC06843

Фінал
СК «Хімік» в – ФК «Дахнівка» 1 : 0 (0 : 0)
Гол: Грицина – 70’ (пенальті).

veteranyfinallDSC06849

Найгостріша та найцікавіша боротьба розгорілася у головному матчі чемпіонату. Фінал подарував глядачам у Білозір’ї якісний футбол. Незважаючи на свій ветеранський вік, футболісти обох команд продемонстрували хороший рівень гри. Як і в першому матчі дня, у фіналі також був явний фаворит зустрічі. Шестиразові чемпіони області, футболісти «Хіміка», протягом усього матчу впевнено йшли до свого сьомого чемпіонства. Гравці у жовтій формі з перших хвилин зайняли центр поля й методично розігрували свої комбінації.

veteranyfinallDSC06855veteranyfinallDSC06857

Головну погоду в атаці команди робили брати Усаковські та Юрій Грицина на вістрі. Це тріо у першому таймі буквально «розривало» оборону «Дахнівки». Втім «дахнівчани» продемонстрували хороший рівень гри перш-за-все в обороні. Захисні редути команди в зеленій формі трималися до останнього. Так, «Дахнівка» хоча й пропускала прудконогих суперників, проте в останній момент захисники команди вибивали м’яч. А воротар «Дахнівки» Ігор Лагунов взагалі відстояв цей матч на 100%. В активі стража воріт «дахнівчан» щонайменше три якісних сейви.

veteranyfinallDSC06883veteranyfinallDSC06945

Нічийний рахунок після першого тайму аж ніяк не задовольняв «Хімік». З плином часу чемпіони області з новими силами ринули в атаку. Однак в завершальній стадії атак «хімікам» постійно чогось бракувало. То гравець команди не влучить по м’ячу, то завозиться в обіграші, то проб’є не сильно. Власне таким чином матч наближався до завершення.

veteranyfinallDSC06891veteranyfinallDSC06895

Чим менше лишалося часу до кінця гри, тим більш загострювалися пристрасті. Футболісти обох команд не бажали поступатися один одному, тому не гребували вступати в жорстку, чоловічу боротьбу. Як наслідок, чимало сутичок завершувалися порушеннями правил та жовтими картками. Апогеєм зустрічі стали останні хвилини матчу. Футболісти «Хіміка» не бажали переводити матч до серії пенальті, тому кинули всі сили в атаку. В одній із таких атак не впоралися з нервами захисники «Дахнівки» й збили гравця «Хіміка» у власному штрафному майданчику. Боковий арбітр відразу підняв прапорець, проте головний суддя лиш через кілька миттєвостей призначив пенальті. Власне ця пауза ще більше «розпалила» футболістів «Дахнівки».
veteranyfinallDSC06920
Пенальті чітко реалізував Юрій Грицина – 1 : 0. Цей гол і став вирішальним у матчі. Після цього гравці «Хіміка» ще мали кілька чудових моментів, в одній із останніх атак Юрій Усаковський виходив віч-на-віч з воротарем «Дахнівки», але переграти суперника не зумів. У підсумку 1 : 0 – «Хімік» семиразовий чемпіон Черкаської області з футболу. Феноменальний результат титулованого ветеранського клубу.

veteranyfinallDSC06942veteranyfinallDSC06970

veteranyfinallDSC06981

За підсумками чемпіонату кращим гравцем став капітан «Хіміка» Юрій Сак. Президент «Хіміка» Володимир Кармоліт отримав відзнаку як найстарший учасник чемпіонату Черкаської області.

veteranyfinallDSC06991veteranyfinallDSC06994

Володимир Кармоліт, президент СК «Хімік»:
«Цьогорічний чемпіонат пройшов на хорошому рівні. Суперники у нас були досить серйозні. Ще в груповому етапі було чимало якісних команд. Ми перемогли у чемпіонаті за рахунок зіграності, зібраності та індивідуальній майстерності. Було нелегко, всі команди досить рівні та сильні. Тому ця перемога для нас дуже важлива».

veteranyfinallDSC07002