"Зоря" виграла у першому матчі фіналу аматорських команд України
Написав Стас Лопес   
Вівторок, 17 вересня 2013, 18:48

76IMG 6192

Групі «А»:

Стадіон ФК ОДЕК, (Оржів, Рівненська обл.)

 

«Локомотив» (Куп’янськ) – «Бастіон» (Іллічівськ) (стадіон ОДЕК) 3:0

 

ОДЕК (Оржів) – ЮСБ (Чернігів) (стадіон ОДЕК) 0:1

 

 

Група "Б" 

Стадіон ФК «Зоря» (Білозір’я, Черкаська обл.)

 

«Гвардієць» (АР Крим) – «Рух» (Винники Львівської обл) 2:3

 

«Зоря» (Білозір’я, Черкаська обл.) – «Буревісник» (Петрове Кіровоградської обл.) 3:0

Голи: Індутний (17), Гуд (45+1), Ткаченко (66)

 

   Одна з двох груп фінальної частини чемпіонату України з футболу серед аматорських команд на три дні оселилася у Білозір’ї. Після стартового ривка «Руху», у вигляді перемоги над «Гвардійцем» - 3:2. Білозірська «Зоря» в будь що жадала оформити власну перемогу. Справа у тому, що розпочати важливий і доволі короткий (триденний) домашній турнір перемогою це не лише справа честі, а й ключ до загального успіху. Причому підбирати його білозірці мали  до воріт  добре знайомої команди – «Буревісника» з Петрово. Чемпіон Кіровоградської області хоч і доволі знайомий Ігорю Столовицькому, але задля того, щоб його обіграти черкасцям потрібно було переривати п’ятиматчеву серію без пропущених м’ячів кіровоградців у аматорському чемпіонаті! Розгадати цей ребус господарі мали б за рахунок складу , що був гостро зорієнтований на атаку. Особливо активними у першому таймі були крайні півзахисники: Султанов та Кошадзе. Саме показова флангова атака привела до відносно швидкого голу. Кошадзе на своєму лівому фланзі знайшов передачею Калініча, той віддав навісну подачу у центр штрафного майданчика де самотньо чекав на цей асіст Індутний. Форварду (сьогодні цей хав виконував саме таку функцію на полі) вдалося потужно вколотити м’яч у ворота головою – 1:0.

 

  За 10 хвилин у «Буревісника» була шикарна нагода відігратися, чергове підключення до атаки лівого захисника «Зорі» призвело до порожньої зони під час контрвипаду суперника. Саме звідти надійшла передача на Олександра Савіна, котрий, перебуваючи на самоті, з метрів десяти запустив м’яч вище воріт. 

 

   Як стовідсотково використовувати свої моменти у цій грі гостям показав Гуд. Обрізка у центрі поля одного з гравців «Буревісника» миттєво переплавилась у дальній пас на Гуда, Женя фактично вийшов на побачення з воротарем і з гострого кута закріпив перевагу своєї команди – 2:0.

 

   Сама гра була фактично зроблена у першій половині матчу. Дисципліновані та злагоджені дії у захисті «Зорі» навіть не дали шансів на гол престижу супернику. «Буревісник» міг розраховувати хіба що на м’яч завдяки стандарту. Пригадується кілька небезпечних кутових номінальних гостей та штрафний від Марущака, після якого м’яч навісом ляпнувся у верхню частину поперечини.  У цей час чемпіон Кіровоградської області програвав своєму черкаському візаві вже з розгромним рахунком. Свій м’яч на 66-й хвилині забив В’ячеслав Ткаченко. Причому задля того аби відзначитися Славі знадобилося лише 50 секунд на полі!!! Відразу після виходу на поле Ткаченко отримав гарний пас, здавалося, що півзахисник вже втратив можливість вийти на побачення з голкіпером, але зумів запресингувати останнього захисника і все-таки видряпати у нього м’яч. Воротар також був не помічений Ткаченком – 3:0.

 

   Завтра «Зоря», о 18.00 зустрінеться з сьогоднішнім невдахою – «Гвардійцем», а «Буревісник», о 14.30 зіграє проти «Руху». Матч «Зорі» наш сайт покаже у режимі онлайн.