Фарт відвернувся від "Славутича". Команда втрачає очки на останніх секундах
Написав Стас Лопес   
Четвер, 22 серпня 2013, 18:59

startIMG 3119

"Славутич" (Черкаси) - "Реал Фарм" (Овідеополь) 2:3 (1:1)

Голи: Дацюк 11 хв (пен.), Захаревич 63 хв. - Продан 32 хв. (пен) 88 хв, Злєпко 54 хв. 

 

«Славутич»: Я.Швець, О.Обревко О.Музика, О.Лівіцький, І.Шишкін, Р.Мироненко, О.Патяк (О.Шимко, 53), Я.Захаревич, С.Чеботарьов (О.Крещик, 81), Р.Полтавець, Р.Дацюк (Є.Ушаков, 65). 

Запасні: Т. Чоларія, Р.Худченко, Ф.Ємельянов, О.Колос. Тренер: І.Петров.

 

«Реал Фарма»: С.Кравченко, В.Іванов, С.Галезник, В.Базан, В.Прокопенко, О.Бичков (В.Продан, 25), В.Шаєнко (В.Ємельянов, 72), О.Ільницький (О.Андрєєв, 67), М.Лиховидов (Д.Коваленко, 88), А.Фаюк (Д.Єрмаков, 90+3), К.Злєпко. Запасні: А.Череднюк, О.Бабенцов. Тренер: І.Корнієць.

 

   Черкаський «Славутич» не зумів зробити те, що йому вдавалося у чотирьох з останніх п’яти матчів – вирвати перемогу на заключних хвилинах гри. Більше того овідеопольський «Реал Фарм» обіграв черкасців саме у такому зухвалому стилі. Хоча й початок гри абсолютно нічого поганого не віщував для «Славутича», який вперше проводив офіційну гру на стадіоні в Білозір’ї (Центральний на реконструкції). Вже на 11-й хвилині гри номінальні господарі повели у рахунку. За фол на Захаревичі арбітр призначив одинадцятиметровий. Вердикт чітко реалізував один з кращих голеодорів ліги – Роман Дацюк, на рахунку якого уже 4 забитих м’ячі. Відігралися гості також з пенальті. Важкуватий Шишкін двічі поспіль програвав боротьбу своїм опонентам, причому в другому моменті екс-капітан «Славутича» прибіг з лівого флангу в штрафний і привіз у свої ворота пенальті. Цього разу свою індивідуальну статистику покращив Продан. Міг відправити на перерву у кращому настрої футболістів «Славутича» Захаревич, але його удар з метрів двадцяти наприкінці тайму парирував воротар.

 

  Другий тайм, як і перший, команда з Черкас розпочала дуже активно, однак результату це не принесло. Супершанс втратив на початку тайму Чеботарьов, класний навіс з права невтомного Захаревича півзахисник потужно розрядив у голкіпера. Після цього настала черга гостей тиснути на ворота суперників. Якщо позиційні атаки реалістів завершувалися переважно сейвами Ярослава Швеця то в одному з контрвипадів суперника голкіпер «Славутича» був безсилий. Потужний простріл з правого флангу зльоту замкнув молодий Костянти Злєпко, який і вивів свою команду уперед. Майже відразу Захаревич майстерно виконав штрафний і зрівняв рахунок у грі – 2:2.

 

   Але результативне останнє слово залишилося за гостями, яким на відміну від нещодавнього кубкового матчу вистачило сил у боротьбі зі «Славутичем». Головною у переможному голі «Реал Фарму» стала помилка черкаського воротаря. Ярослав Швець, який прекрасно відстояв 88 хвилин матчу, помилився на виході під час подачі кутового. Продану лише залишилося м’яко підставити голову. Цей дубль форварда допоміг «Релалу» взяти реванш за останні поразки у матчах проти «Славутича». Захаревич правда міг врятувати свою команду, але на останніх секундах гри змарнував вихід один на один з воротарем. Таким чином черкасці слідкують за тим, як «Мир» та «Шахтар» беруть свої три очки, а самі спускаються на третю позицію турнірної таблиці.

 

 

 

zaharIMG 3137

Шанс Захаревича, на 90-й хвилині м'яч просвистів біля стійки

 

 

гол Захаревича, який зрівняв рахунок (2:2)

 

вирішальний гол забиває Продан (2:3)

 

Ярослав Швець, голкіпер ФК "Славутич"