Прев’ю 10-го туру чемпіонату області
Написав Максим Гаптар   
П'ятниця, 05 липня 2013, 13:01

preiew10turrDSC09114

Перше коло чемпіонату Черкаської області з футболу наближається до свого завершення. Цієї суботи, 6-го липня, відбудуться чергові матчі чемпіонату. До вашої уваги прев’ю туру.

 

 

Золотоноша, 16.00. ВК СК «Пальміра» – ФК «Авангард»

Цього тижня в Золотоноші буде два матчі. Відповідно у першому зустрінуться середняк першості і аутсайдер. Минулорічний невдаха чемпіонату, «Авангард», у цьому сезоні значно зміцнив свою гру, щоправда стабільності колективу з Монастирища неабияк бракує. У «Пальміри» ситуація набагато гірша. Дебютант чемпіонату лише раз одного разу здобув перемогу, далі в команди знову тривала серія поразок. І знову, у 10-му турі «Пальміра» ризикує продовжити цю невтішну серію. «Авангард» хоча й не може похвалитися стабільними результатами, однак у матчах із значно слабшими командами переважно виграє. Навряд чи хтось сперечатиметься про те, що ці команди рівні за класом. Тому, шансів на перемогу у номінальних господарів знову вкрай мало.

Прогноз – 0 : 2.

 

preiew10turrDSC00161

Золотоноша, 18.00. «Ураган» – ФК «Уманьферммаш»

У другому матчі золотоніської програми відбудеться досить цікавий поєдинок. Сусіди по турнірній таблиці, одні з лідерів, «Ураган» та «Уманьферммаш» випробують на міцність один одного. Свою єдину поразку від «Зорі» футболісти уманської команди швидко забули, здобуваючи після того перемогу за перемогою. «Ураган» навпаки може похвалитися не поразкою від «Зорі», а нічиєю, але закріпити цей успіх кривоносівський колектив не зумів, і втратив очки у Кам’янці. Такий розклад подій не задовольняє «Ураган», оскільки змістити команду з третього місця неабияк жадають «Ретро» та «УТК-Ятрань». З огляду на це, очки потрібні обом командам.

Емоційна перевага на боці «Уманьферммашу». Досвідчена уманська команда не один рік перебуває серед лідерів чемпіонату, й на своєму досвіді та класі може переграти «Ураган», котрому може забракнути ресурсів для гідного протистояння з грандом. Однак відомо, як «Ураган» вміє грати на своїх вольових якостях, за рахунок налаштування на гру та самовіддачі. Цей показник та домашні трибуни можуть внести інтригу у цей матч.

Прогноз – 0 : 1.

 

Катеринопіль, 17.00. «Наша Ряба» – «Олімп»

Ще один нестабільний середняк, «Наша Ряба», на власному полі прийматиме непоступливий та міцний «Олімп». Команди двох граючих тренерів зійдуться між собою. Андрій Фощій зібрав не погану команду, однак через низку кадрових втрат та інших чинників «Наша Ряба» втратила чимало очок на старті чемпіонаті. Після цього «Ряба» дещо вирівняла ситуацію, але потім знову поступилася. За кілька турів до завершення першого кола катеринопільському колективу потрібно здобувати якомога більше очок, щоб у другій частині чемпіонату буле легше наздоганяти своїх конкурентів. Хорошим суперником для домашнього матчу є «Олімп». Кам’янська команда хоча й міцна, проте ця міцність проявляється переважно на власному полі. На виїзді «Олімп» хоча і здобув свою єдину перемогу, але то був матч проти «Канева». У матчі з «Нашою Рябою» кам’янську команду влаштує бодай нічия.

Прогноз – 2 : 0.

 

preiew10turrDSC09406
Ватутіне, 16.00. ФК «Ретро» – ФК «Зоря»

Суперники по аматорській лізі нарешті зустрінуться між собою і в чемпіонаті області. У чемпіонаті серед аматорів «Зоря» двічі переграла «Ретро». Звичайно, ватутінська команда прагнутиме відігратися. У чемпіонаті «Ретро» має семиматчову безпрограшну серію, тому навряд чи молодий колектив так просто віддасть її. Втім, знову, як і в будь-якому матчі чемпіонату за участю «Зорі», варто сказати, що білозірський клуб оперує якісним та збалансованим кадровим складом, що дозволяє Ігорю Столовицькому проводити постійну ротацію. Однак останнім часом все йде не найкращим чином для білозірчан. На тижні «Зоря» на власному полі поступилася «ЮСБ», кілька турів тому була нічия з «Ураганом». Напрошується висновок, що нині не все гаразд у складі чемпіона області. Можливо, на цьому фоні футболісти «Ретро» зможуть нав’язати боротьбу іменитому супернику й порадувати місцевих уболівальників.

Прогноз – 0 : 3.

 

Паланка, 16.00. «УТК-Ятрань» – ФК «Спартак»

Попри кілька нічиїх та поразок, «УТК-Ятрань» продовжує гнути свою лінію у чемпіонаті. Команда лишається у верхній частині турнірної таблиці, що для дебютанта першості – чудовий результат. У 10-му турі в гості до «Паланки» приїздить «Спартак». Після не поганого старту, молодий золотоніський колектив зазнав кілька поразок, після чого знітився й вже давно не знав радості перемоги. Попри це, «Спартак» посідає 8-му сходинку, що входить у плани тренерського штабу та керівництва клубу. Команда цілком заслуговує свого місця, що підтверджують результати. Втім у кожному матчі «спартаківці» прагнуть продемонструвати хорошу гру, намагаючись відібрати очки в будь-якого суперника.

Прогноз – 2 : 0.

 

preiew10turrDSC09032 

Городище, 16.00. «Колос» – ФК «Канів»

Зустріч дебютантів-аутсайдерів чемпіонату відбудеться у Городищі. Останні два тури стали вкрай вдалими для «Колоса» з Вільшани. Чемпіон Першої ліги нарешті здобув першу перемогу й залишив передостанню сходинку турнірної таблиці. У 10-му турі «Колос» має хороші шанси не лише закріпити цей локальний успіх, а, навіть, піднятися на ще один щабель вгору й потіснити з 9-го місця «Олімп». В останніх турах календар у «Колоса» досить сприятливий для набору очок, тому команда має ним скористатися. Стосовно ФК «Канів», то аутсайдер першості повинен з усіх сил спробувати здобути свої перші очки. Якщо це не робити у матчах із сусідами по турнірній таблиці, то не робити це ні з ким.

Прогноз – 2 : 0