Володимир Фощій: «Не виключено, що Шлончак отримає пожиттєву дискваліфікацію»
Написав Стас Лопес   
Субота, 11 травня 2013, 13:33

121322607067_foshhij

   Сьогодні «Черкаський спорт» поцікавився в голови федерації футболу Черкаської області – Володимира Фощія баченням резонансу навколо гри півфіналу Кубка Черкаської області з футболу. Нагадаємо, що кілька суддівських помилок вплинули на підсумок матчу між «Зорею» та «Уманьферммашем». Зокрема головний арбітр гри – Микола Шлончак поставив пенальті у ворота уманчан на 98-й хвилині, а також не побачив гру рукою на останніх секундах додаткового часу від захисника «Зорі».

 

Ситуація не дуже приємна, - говорить Володимир Фощій. Ми обов’язково проведемо глибоке розслідування всіх сумнівних епізодів цієї гри, я почув уже багато думок очевидців та передивився відео, зокрема на вашому сайті. Винести головний вердикт в компетенціє експертної комісії, яка незабаром це зробить. Вже зараз головний арбітр цієї гри – Микола Шлончак відсторонений від суддівства матчів чемпіонату області. Головною і грубою помилкою цього спеціаліста було те, що він закрив очі на гру рукою в штрафному майданчику «Зорі». Причому на відео помітно, що він, як досвідчений арбітр, обрав правильну позицію під час подачі кутового і знаходився до епізоду в кількох метрах, впевнений, що він чітко бачив цю руку. Потрібно буде нам ще дійти до обставин, які спонукали його не дати це пенальті. В залежності від цього залежить його термін дискваліфікації. Зараз я скажу, що мінімум пів року він не судитиме чемпіонат області. З великою вірогідністю скажу, що його дискваліфікують на сезон, а можливо і пожиттєво.

Щодо інших епізодів цієї гри, то більше криміналу я не бучу. Ви писали, що пенальті арбітр дав на 98-й хвилині, а додав лише 5. Так воно і є, але не слід забувати, що арбітр реагує по ситуації і в залежності від затримок може ще додати час до компенсованих хвилин.


Окрім дискваліфікації арбітра, якась реакція з боку ФФЧО може бути?

Ви маєте на увазі вплив на результат? Ну, скасувати гру, чи переграти матч – це якось не по-футбольному. Скільки подібних епізодів трапляється на найвищому рівні і результати не скасовуються.


Щодо помічників головного арбітра того матчу, вони відправилися сьогодні обслуговувати матчі чемпіонату області, до них взагалі претензій немає? Причому один з бокових також чітко бачив епізод з рукою.

До помічників арбітра ми претензій не маємо. Їм, на відміну від головного, були виставлені високі оцінки. Не думаю, що в цій ситуації боковий міг би якось сигналізувати, адже головний знаходився в кращому положенні. Та ще й між арбітрів було купа людей і якихось сигналів головний рефері не побачив би. Якби у нас була можливість радіо спілкування в такому б разі підказати він би зміг.