"Славутич" здолав лідера чемпіонату!
Написав Максим Гаптар   
Субота, 13 квітня 2013, 17:41

slavutichdessnaDSC06485

У першому домашньому матчі другого етапу чемпіонату України черкаський "Славутич" переграв чернігівську "Десну".

"Славутич" - "Десна" 1 : 0

Гол: 58’ Жук (автогол)

"Славутич": Юрчук - Лисоконь, Монахов, Тарасенко Є., Лобов, Таран, Тарасенко О., Панасенко, Захаревич, Ушаков, Дацюк.

Перший домашній матч у 2013-му році футболісти «Славутича» провели на достойному рівні. У стартовому складі Сергій Пучков виставив відразу п’ять нових виконавців, серед яких і зірковий Антон Монахов.

Керманич «Славутича» відразу приніс певний сюрприз черкаським уболівальникам. Кілька футболістів команди відіграли матч не на звичних позиціях. Так, номінальний захисник Олег Тарасенко зайняв позицію опорного півзахисника, а Олександр Лобов всі 90 хвилин відбігав на правому фланзі захисту. Причому обидва футболісти провели переконливий матч.

На старті поєдинку черкаські футболісти окреслили свої прагнення на цей матч, створивши кілька непоганих моментів. На 8-ій хвилині гри з флангу Лобова навісну передачу подав Сергій Таран, яку замикав Євген Тарасенко, проте досвідчений захисник пробив вище воріт. Далі ситуація на полі дещо вирівнялася. Протягом усього матчу була в’язка гра, насичена верховою боротьбою – традиційний сценарій весняного футболу.

На 25-ій хвилині гості створили непоганий момент. Після подачі з правого флангу у штрафному майданчику пробивав Олександр Стеценко, проте м’яч пройшов значно вище воріт Юрчука.

Наприкінці першої половини гри черкасці дещо притиснули до воріт суперника, але відкрити рахунок їм не вдалося.

Варто відзначити, що цей матч відвідала чимала торсида чернігівських ультрас. На стадіоні було чутно фанів "Десни", натомість черкаські фанати "Славутича" притаїлися й не вигукували своїх фірмових кричалок та пісень. Власне за таких умов, чернігівські вболівальники відчули себе вкрай розкуто й почали запалювати піротехнічні заряди.

slavdesnnnaDSC06479

У другому таймі черкаські футболісти з новими силами ринули на ворота суперника й на 58-ій хвилині це принесло свої плоди. Точніше, допомогли «Славутичу» відкрити рахунок футболісти «Десни». Після подачі захисник чернігівської команди Вадим Жук намагався вибити м’яч, проте зрізав його у ворота – 1 : 0.

За кільканадцять хвилин потому непоганий момент мав і Олег Тарасенко. Після тривалого розіграшу опорник завдав удару з метрів 25-ти, проте м’яч у ворота не влучив. Гості намагалися відігратися, але захисники «Славутича» провели впевнений матч. Варто відзначити вдалий дебют Антона Монахова. Досвідчений захисник надійно відіграв усі 90 хвилин, вигравши велику кількість боротьби та страхуючи партнерів. Причому помітно, що це не максимум, на який здатний захисник.

У підсумку «Славутич» здобув мінімальну перемогу. 1 : 0, команда Сергія Пучкова здобуває три очки у матчі з лідером першості.

 

Сергій Пучков, головний тренер "Славутича":

"Ходів би привітати вболівальників та команду з перемогою. Була складна гра. Хлопці хотіли і намагалися продемонструвати хорошу комбінаційну гру. Доклали максимум зусиль для перемоги. Зрештою ми перемогли "Десну", завдали першої поразки лідеру чемпіонату. Хлопці виконали завдання на цей матч, дякую їм за це".