"Славутич" - "Десна". Прев'ю
Написав Стас Лопес   
П'ятниця, 12 квітня 2013, 15:25

slavphoca_thumb_l_desna_12_3

   Завтра в Черкасах відкриють футбольну весну. Причому перший весняний матч, на очах власної публіки, для черкаського «Славутича» водночас має стати ключовим у сезоні. Водночас амбітні плани черкаського клубу тестом від лідера чемпіонату можуть вже завтра поставитися під серйозні сумніви. На Центральний стадіон Черкас знову завітає чернігівська «Десна». Кілька місяців тому черкасці вже зустрічалися з цим суперником на своєму полі, тоді, в першому етапі Другої ліги, глядачі побачили нуднувату суху нічию – 0:0. Зараз про такий, ніби й не найгірний результат футболістам «Славутичу» навіть думати не можна. Команда Сергія Пучкова опинилася фактично припертою до стіни, звідки лише два шляхи: розстріл, чи втеча від своїх опонентів по турнірній таблиці.

 

tyrnirka

   В мініатюрній турнірці другого етапу першості, де прописані лише 6-ть команд, «Славутич» опинився на четвертій позиції, і це при тому, що черкасці зіграли на гру більше ніж їх прямі конкуренти. Якщо реально дивитися на стан речей такими для черкаського клубу є два тернопільські колективи – «Нива» і «Тернопіль». Окрім того, що за втраченими «Славутич» відстає від «Ниви» аж на шість очок слід пам’ятати, що одні з ключових матчів «Ниві» потрібно зіграти зі своїми земляками. Все таки, навіть попри належність цих клубів до різних політичних кольорів, мало віриться в те, що всі питання очного протистояння будуть вирішуватися виключно на футбольному полі. Таким чином будь-яка втрата очок «Славутича» може кам’яною брилою лягти на амбіції черкаського клубу в цьому сезоні. До того ж перша втрата цієї весни вже відбулася в Овідеополі.  Таким чином перемога в першій домашній грі Сергію Пучкову вкрай необхідна не лише задля красивої обгортки домашніх матчів.


«В першій грі, проти «Реал Фарму», нам не вдалось виграти. Я не роблю крайніх хлопців, їм десь не вистачило психологічної стійкості аби забити вирішальний м’яч. моментів було вдосталь. Нічого страшного попереду ще 9 матчів і в нас є час для того, щоб покращити свою турнірну ситуацію. Завдання нам ніхто не знімав, тому будемо боротися і з «Десною», і з іншими суперниками», - говорить Пучков.

 

slavimg9882u

 

   Для чернігівської «Десни» завтрашня гра взагалі стане дебютною у весняній частині Другої ліги . Через негоду матч зі «Скалою» був перенесений. Команда відомого черкаським вболівальникам спеціаліста – Олександра Рябоконя сьогодні прибула в Черкаси з Криму, де проводила власний збір. Там «Десна» зіграла два товариські спарингу. Спершу завдяки голу Мельника на доданих арбітром хвилинах виграла у «Сувастополь-2»  А в неділю переконливо обіграла «Перлину» - 2:0.  За словами тренера «Десни» повернення в Черкаси (в цій ситуації лише на два дні) для нього немає принципового значення.

 

Олександр Рябоконь, головний тренер  ФК «Десна»: «Я не скажу, що гра в Черкасах для мене особисто має якесь принципове значення. Ні. У моєї команди є завдання на сезон, яке ми маємо виконати, все останнє відходить на другий план. Завтра ми починаємо весняну частину сезону і зрозуміло, що плануємо розпочати з перемоги. Щодо суперника то – це абсолютно інша команді, ніж та з якою ми зустрічалися в листопаді. Прийшов новий тренер, що може бути певним імпульсом, дуже багато гравців змінилося в «Славутича». Чи позитивно це позначиться на його грі, чи негативно покаже завтрашня гра».

polikff12c99f39410c391e15118f65c207d0
   Напередодні гри «Черкаський Спорт» відшукав футболіста, який виступав у своїй кар’єрі під керівництвом і Рябоконя, і Пучкова. Відомий черкаський півзахисник – Роман Поліщук проаналізував шанси обох клубів у важливому матчі.

 

 

«Якщо завтра буде гарна погода то впевнений, в тому, що нас чекає прекрасний футбольний вечір. Причому в Черкаси не лише повернеться футбол, а й має бути неймовірно цікава гра. Справа в тому, що «Славутич» дома однозначно побіжить з перших секунд на ворота суперника. «Десна» - це лідер групи, який другим номером теж не буде грати. Виходить ми маємо побачити гострий атакувальний футбол від обох команд. В психологічному плані, звісно, «Десна» знаходиться в кращому стані. «Славутич» десь зараз припертий до стінки і не має права на помилку. Причому «Десна» в цьому сезоні ще не програвала і постарається зберегти цей нуль. Якщо зараз реально розцінювати шанси команд то я б поставив 50 на 50, та й то тому, що «Славутич» грає дома. На виїзді я б поставив 70 на 30, на користь «Десни», - зауважив Поліщук.

 

Гострі моменти матчу суперників у Чернігові. Гра завершиламя перемогою "Десни" - 2:1:


Головне: 


16.00 «Центральний стадіон»
«Славутич» (Черкаси) – «Десна» (Чернігів)
Попередні матчі сезону: 0:0 та 2:1 для «Десни»
Прогноз погоди:  13 градусів. Без опадів
Прогноз «Черкаського спорту» 1:1


Орієнтовний склад «Славутича»: Юрчук, Лисоконь, Є.Тарасенко, Монахов, Полянський, Лобов, Панасенко, Захаревич, Таран, Ушаков, Сергійчук.