Ексклюзивне інтерв'ю Володимира Ходака
Написав Стас Лопес   
Субота, 22 грудня 2012, 18:44

hodak220112

    Днями футболісти черкаського «Славутича» зібралися на загальний підготовчий збір до весняної частини сезону. Черкасці, які фінішували на четвертій сходинці турнірної таблиці в підгрупі «А» Другої ліги, мають провести кілька тижнів роботи і відправитись на новорічні свята. Ймовірно, під час цього збору черкасці переглянуть деяких з потенційних новачків. Про це і не тільки в ексклюзивному інтерв’ю «Черкаському спорту» повідав віце-президент – Володимир Ходак.


Володимире Анатолійовичу, попри те, що зараз лютує зима, футбольне життя вашого клубу пожвавилось, ви вже почали підготовку до наступного етапу Другої ліги. Найбільше питання, яке турбує «Черкаський спорт» в розріз цього, – хто буде головним тренером команди навесні? Дайнеко залишиться?

Однозначно повністю відповісти на ваше запитання я не можу. Розумієте, зміна тренера – це неймовірна відповідальність. Якщо робити якісь знакові рішення в цьому сенсі, то вони мають бути глибоко перспективними і безпомилковими. Зараз я не готовий про це говорити, іншими словами «ноу коментс».


Я знаю вашу позицію і вона стосується того, що кожна лінія «Славутича» потребує підсилення. Наскільки це вдасться реалізувати в міжсезоння?

Це необхідно зробити, ми реально дивимося на речі і бачимо свої слабкі місця. Ви й самі бачите, що в нас проблеми з нападниками, нам попереду більше допомагали захисники, ніж форварди. Середню лінію також хотілося б зміцнити, це стосується і лінії захисту. Зараз ми переглядаємо кількох виконавців, але вони мають вписуватися в гру команди, в її стратегію. Скажу точно, що на трансферному ринку працюватимемо серйозно.


Щодо завдань на сезон, серед пріоритетів залишається путівка в Першу лігу?

Ми собі ускладнили це завдання попередніми результатами. Але попереду є ще 10 турів, де будуть розіграні 30 очок. Насамперед, ми маємо стабілізувати гру команди і піднятися не нижче другої позиції в групі. В нас дуже пристойний суперник, тому це завдання буде непростим. Але наш клуб та його керівництво вже має певний досвід, який допоможе прийняти конструктивні рішення на селекційному ринку, а відповідно, і покращити командну гру.


Але якщо дивитися реально на речі, «Славутич» хоч і продовжує боротьбу за підвищення в класі, але має не найкращу турнірну ситуацію для цього. Якщо говорити про Першу лігу або хоча б про друге місце в  групі, команді потрібно поповнити свій склад кількома якісними, можливо, навіть відомими футболістами, як мінімум, рівня тієї ж Першої ліги. Ви зараз над цим думаєте?

Ми не те, що думаємо, ми над цим працюємо. Або напередодні Нового року, або на його початку ми вже назвемо конкретні прізвища. Зараз я не буду називати прізвища, поки немає якихось точних домовленостей. Підписання сильних футболістів – це ті завдання, які ми маємо вирішити.


Розкажіть про етапи підготовки команди.

Зараз буде такий суто організаційний збір. Протягом семи днів ми подивимося новачків, обговоримо якісь моменти. На новорічні свята всі мають відпочити з сім’єю, а вже потім будуть спаринги і повноцінна підготовка до старту весняної частини.


Хто залишить команду?

Відповідь на це питання можна буде дати лише на початку 2013-го року. До цього часу ми повністю визначимося з цими гравцями, поки що говорити про це було б не етично, а, можливо, за цей період ще щось і зміниться у відношенні футболістів до ситуації. Чи, можливо, тренерів до них.


Щодо попередньої частини сезону: що віце-президент «Славутича» – Володимир Ходак – хотів би в ній змінити?

Насамперед, футбол – це кількість вболівальників на трибунах. Найважливіше – не втрачати їх, а зробити так, щоб їх кількість збільшувалась. Після того, як команда потрапила в ігрову яму, кількість вболівальників дещо знизилася, і це, напевне, те, чому я хотів би найбільше запобігти. Зараз ми маємо певний борг перед вболівальниками. Також ми десь не допрацювали на селекційному ринку, тренер мав би ставити вищі вимоги до футболістів.