У Черкасах пройде турнір Олександра Ковпака
Написав Максим Гаптар   
Субота, 15 грудня 2012, 11:49

kovpak-goverla20688676

Всеукраїнський турнір Олександра Ковпака з міні-футболу пройде 21-24-го грудня у Черкасах.

Традиційний турнір на призи гравця Прем’єр-ліги Олександра Ковпака, який є вихованцем смілянського футболу цьогоріч пройде у Черкасах. Три роки поспіль, цей турнір проходив у Смілі, однак цього року рівень змагань підвищується, тому господарем турніру стануть Черкаси.

Змагання проходитимуть у двох вікових групах 2002-2003 та 2000-го років народження. Серед молодших футболістів за трофей Олександра Ковпака позмагаються три команди «Дніпро-80» (Черкаси), дві команди «СДЮШОР» (Черкаси), «Олімп» (Сміла), «Шпола-ЛНЗ» (Шпола), ДЮСШ «Олімп» (Кам’янка) та «Юність-ДЮСШ-Колос» (Городище). Змагання у цій віковій категорії проходитимуть з 21-го по 23-тє грудня на майданчику ФОК-у.

Проте «найгарячіше» буде у старшій віковій категорії. Серед юнаків 2000-го року народження до Черкас завітають такі команди: «Арсенал» (Київ), «Єдність» (Київ), «Кремінь» (Кременчук), «ДЮСШ-2-Піонер» (Кіровоград», «Олімп» (Сміла» та дві команди «Дніпро-80». Матчі цієї категорії проходитимуть з 22-го по 24-те грудня у ПС «Будівельник».

IfjggMG_2878

Турнір пройде за підтримки відомого футболіста Черкащини Олександра Ковпака. Вирішенням певних організаційних питань займається черкаська ДЮСШ «Дніпро-80».  А головним організатором турніру є Андрій Фощій, допомагає йому Василь Гречаний.

andriyfoshchiy00DSC059257

«Раніше цей турнір проводили у Смілі. Проте цього року Олександр Ковпак звернувся до мене, аби провести змагання у Черкасах. Проводячи цей турнір головною метою вбачаємо зробити для дітей свято, щоб вони відчули, що ці змагання проводяться для них. Позмагатися за трофей від Олександра Ковпака приїдуть команди з усієї України, тому боротьба буде серйозною. Вважаю, що турнір пройде на пристойному рівні і надалі буде збирати все більше учасників», – зазначає Андрій Фощій, організатор турніру.

Серед головних завдань, які переслідують організатори – це, звичайно, популяризація і подальший розвиток дитячо-юнацького футболу, різносторонній розвиток і закріплення здоров’я юних футболістів та вдосконалення спортивної майстерності юнаків.

«Я пам’ятаю де починав перші кроки у футболі, тому цим турніром хочу зробити свій внесок у розвиток футболу на Черкащині. Вважаю, що своїм прикладом зможу підштовхнути все більше дітей до занять футболом. До того ж, цього року ми вирішили поставити перед собою вищу планку, й провести турнір в Черкасах, запросивши до участі команди не лише з області, а й всієї України», – зазначає Олександр Ковпак.

Очікується, що Олександр Ковпак відвідає матчі турніру в обох вікових категоріях.