Прев’ю 17-го туру чемпіонату області
Написав Максим Гаптар   
П'ятниця, 12 жовтня 2012, 10:16

champoblast16turpreiewDSC02941Передостанній тур чемпіонату Черкаської області з футболу пройде завтра на полях Черкащини.

ФК «Уманьферммаш» - МФК «Христинівка»

Певним чином доля бронзи чемпіонату вирішиться у цьому матчі. Обидві команди мають найкращі шанси на здобуття третього місця, тому в очному протистоянні суперники спробують потіснити один одного. Більш вигідне становище має «Христинівка», в якої є одне очко переваги перед «Ферммашем». Проте уманчани гратимуть у себе вдома, тому безпосередньо у цьому матчі вони повинні перемагати.

Принциповість цього протистояння сягає ще з минулого сезону. Обидва суперники ще в минулорічному чемпіонаті до останнього туру вели боротьбу за третю сходинку. У завтрашньому матчі уманчани повинні перемагати і реабілітовуватися перед власними вболівальниками як за матч проти «Зорі» так і за матч проти «Христинівки» у першому колі. Мотивацію у «ферммашівців» є, проте як вони втілять її в гру, покаже футбол.

champoblast16turpreiewDSC00590 

ФК «Зоря» - «Наша Ряба»

Міцний та непоступливий суперник постав перед «Зорею» наприкінці чемпіонату. Білозірська команда з усіх сил намагається наздогнати «Шполу», проте одне очко відставання «Зорі» ще лишається. Тому у двох наступних матчах їм потрібно перемагати і сподіватися на поразку чемпіона. Проте обіграти «Нашу Рябу» може бути не так просто. Катеринопільска команда хоча і відзначається нестабільністю, проте вона може зібратися на сильного суперника і зіпсувати йому турнірне становище. Цікавим буде і протистояння Юрія Медвєдєва проти своєї колишньої команди. Таранний форвард «Ряби» може неабияк попсувати нерви білозірським футболістам. Безперечно фаворитом цього матчу є «Зоря», але гра у першому колі продемонструвала, що «Наша Ряба» може переграти номінального фаворита. 

 

champoblast16turpreiewDSC09232«Ураган» - ФК «Спартак-БЗК»

Розбірки команд Золотоніського району. Частина друга. У першому колі ці команди провели чудовий матч. За загостренням пристрастей він був одним із перших у чемпіонаті. Того разу «Спартак» переміг. Тому завтра «Ураган» матиме бажання помститися за ту прикру поразку. Після непоганого старту другого кола, кривоносівська команда потрапила у затяжну серію поразок. «БЗК» також стартував не досить вдало, проте потім команда дещо підтяглася, проте сподіватися на місце у верхній частині турнірної таблиці складно.

Незважаючи на турнірні перипетії, ці команди будуть битися одна з одною ніби в останнє. Золотоніське дербі повинне порадувати місцеву публіку не лише якісним футболом, а й якісною напруженою навколо футбольною атмосферою.

 

champoblast16turpreiewDSC08373ФК «Шпола-ЛНЗ-Лебедин» - ФК «Городище»

По великому рахунку інтриги у цьому матчі бути не повинно. «Шпола» повинна без проблем переграти одного з аутсайдерів чемпіонату. Проте часто «Городище» демонструє непогану гру до забитого у свої ворота м’яча. Городищенські футболісти цупко діють у захисті, а враховуючи те, що у другому колі напад «Шполи» втратив свою гостроту, тому певні труднощі з суперником можуть виникнути. Однак, якщо «Шпола-ЛНЗ-Лебедин» має чемпіонські амбіції, то вона повинна з легкістю перегравати нижчого класом суперника.

 

ФК «Авангард» -  ФК «Ретро»

Ще один бій аутсайдера з фаворитом. Інтрига в цьому матчі може бути лише в тому, скільки голів заб’є «Ретро» аби покращити свій показник забитих м’ячів. Турнірного значення цей матч уже не має. «Авангард», швидше за все, так і не набере за чемпіонат бодай одне очко. А «Ретро» не підніметься вище шостої сходинки. Проте команді із міста Ватутіне потрібно докласти зусиль, аби зберегти її. «Авангард» є найкращим суперником для здобуття очок.