Прев’ю 13-го туру чемпіонату області з футболу
Написав Максим Гаптар   
Четвер, 13 вересня 2012, 23:03

13turoblastpreiewDSC00811

Ключове протистояння чемпіонату та ще чотири поєдинки пройдуть цієї суботи у рамках першості Черкаської області з футболу. Прев’ю 13-го туру пропонуємо до вашої уваги. Нагадаємо, що матчі цього туру розпочнуться на годину раніше, о 16.00.

  13turpreiewoblastDSC03017

«Ураган» - МФК «Христинівка»

Цікаве протистояння команд, які зараз демонструють якісну гру та перебувають у хорошій формі. У другому колі «Ураган» лишав очок двох серйозних команд: «Шполу» та «Ретро». Причому в обох матчах кривоносівські футболісти мали реальні шанси на перемоги. Тепер до Золотоноші до «Урагану» завітає «Христинівка», котра у першому колі розгромила кривоносівську команду. Звичайно, що чемпіон області у першій лізі матиме велике бажання поквитатися зі своїм суперником. «Христинівка» ж не помічає суперника за суперником, і очки у цієї команди можна відібрати лише шляхом апеляцій. Номінальним фаворитом матчу є «Христинівка», але «Ураган» надупевнено грає вдома і зможе не лише відібрати очки у свого суперника, а, зрештою і перемогти. Фактор домашнього поля у цьому матчі матиме одне з ключових значень.

 

13turoblastpreiewDSC07822ФК «Шпола-ЛНЗ-Лебедин»  - ФК «Зоря»

Це не просто центральний матч туру. Це центральний матч другого кола та і всього чемпіонату. Саме у 15-го вересня у Шполі пройде суперматч між запеклими суперниками останніх кількох років. Цей матч може визначити чи продовжить погоню за «Шполою» «Зоря». Нині команди знаходяться на відстані 7-ми очок одна від одної. У разі перемоги, «Зоря» скоротить відрив до чотирьох очок, якщо виграє «Шпола», то вона ще збільшить свій гандикап до 10-ти пунктів. Командам є за що боротися.

Звичайно, інтересу до цього матчу підігріває наявність у складі «Зорі» чотирьох колишніх шполян. Як вони проявлять себе у матчі проти своєї «вчорашньої» команди невідомо. Загадкою є й те, як виступить у цій грі «Шпола-ЛНЗ-Лебедин». Після кількох стартових матчів футбольна громадськість області вже поховала надії шполян на чемпіонство. Однак «Зоря» є грандіозним подразником для чинних чемпіонів. І саме з матчу проти білозірського колективу «Шпола» повинна повертати собі впевненість. Велике значення у цьому матчі матиме не лише футбольна майстерність, а й настрій та бажання перемогти. З огляду на останні не зовсім вдалі матчі, футболісти «Шполи» перед власними глядачами намагатимуться продемонструвати свою найкращу гру. Футболісти ж «Зорі» доводитимуть усім та й собі в першу чергу, те, що вони можуть наздогнати «Шполу». 

Словом, приїздіть до Шполи та погляньте на власні очі це своєрідне «ель-класико» Черкащини.

 13turpreiewoblastDSC02419

ФК «Авангард» - ФК «Уманьферммаш»

Боляче спостерігати за грою та результатами «Авангарду», проте команда виступає в еліті черкаського футболу і нічого їй не заважає. Чергове випробування міцності сіток монастирищенських воріт відбудеться цієї суботи. В гості до славного міста Монастирища завітає не менш славний футбольний клуб з Умані. «Уманьферммаш» на чолі з Олександром Казанюком приїде лише за перемогою. І, схоже за все, що у воротах «Авангарду» побуває щонайменше п’ять голів. Сумно констатувати, але такими є сучасні реалії, а саме прірва у класі «Авангарду» від інших команд чемпіонату області.

 

ФК «Ретро» - «Наша Ряба»

Поки що невідомо чи відбудеться цей матч, оскільки зараз ватутінське «Ретро» бере участь у фінальній стадії чемпіонату України серед аматорських команд. У разі

13turoblastpreiewDSC08338 

ФК «Городище» - ФК «Спартак-БЗК»

На власному полі «Городище» перемагало лише раз. Але це була славна перемога над «Нашою Рябою». Однак так звитяга вже давно забулася. Зараз ФК «Городище» грає не найкращим чином. Під час літньої паузи команду залишила низка ключових виконавців, якісну заміну яким знайти так і не вдалося. Тому поки що команда більше мучиться ніж грає. У матчах проти лідерів «Городище» продемонструвало, що може триматися близько 30-ти хвилин, після чого у ворота команди влітає гол за голом. Однак у 13-му турі в гості до Городища завітають футболісти «Спартака-БЗК». Саме з цією командою у городищенської команди виникає шанс. «Спартак-БЗК» у другому колі є лише млявою тінню себе самого. Команда «здобуває» поразку за поразкою і поки світлого майбутнього видно. Однак у поєдинку проти ослабленого «Городища» золотоніська команда може почати свій шлях нагору.