"Славутич" сильніший за "Реал" (Оновлено)
Написав Стас Лопес   
Субота, 08 вересня 2012, 19:38

sl1IMG_3108

"Славутич" (Черкаси) - "Реал Фарм" (Южне) 2:0 (0:0)

Голи: Ткаченко 50, Тарасенко О. (пен) 74

"Славутич": Лєнчінков, Лисоконь, Тарасенко О, Тарасенко Є, Лобов, Фабунмі, Дацюк, Ніколайчук, Гуд, Вайда, Сергійчук

"Реал Фарм": Кркавченко, Андрєєв, Гелезник, Копко, Базан, Прокопенко, Рудий, Лиховидов, Підлетейчук, Єрмаков, Продан

 

 

Оцінки


Андрій Лєнчінков – 8.0

Хоч і роботи у черкаського голкіпера було не багато ,він став одним з тих, без кого суха перемога не була б реальністю. Кілька разів корінний черкасець рятував свою команду і зайвий раз продемонстрував свою майстерність.

 

Євген Тарасенко – 7.0

Зіграв посередній матч, традиційно грубо в захисті не помилявся, але й в нападі не використав свою нагоду.

 

Олег Тарасенко – 8.0

Схоже, команда знайшла свого штатного пенальтиста. Після кількох осічок Гуда Тарасенко молодший два матчі поспіль бездоганно реалізує вирок. В сьогоднішній грі, окрім відмінної гри в захисті, ледь не порвав сітку воріт суперника з крапки.

 

Михайло Лисоконь – 7.5

Доволі непогано почував на своєму правому фланзі. В середині  другого тайму самотужки створив гольовий епізод, але не зумів віддати якісну передачу. По захисту особливо роботи багато не мав, адже головна небезпека з боку суперників йшла після розіграшу стандартів.

 

Олександр Лобов – 7.5

Більшість боротьби в центрі поля вигравав «Славутич» і не в останню чергу це заслуга «черкаського Скоуза», непогано читав гру, знаходився в гущавині подій, словом «відпахав» свій хліб. В першому таймі після його удару і рикошету м’яч був близьким, щоб залетіти у ворота южненців.

 

Олавале Фабунмі – 6.0

Фабунмі фактично розчинився в перенасиченій лінії півзахисту «Славутича». Здебільшого, його нечасті зустрічі з м’ячем завершувалися без обрізок і бракованих передач, але жодної гостроти цей центральний хав не створював.

 

Євген Гуд – 6.5

Те, що капітана «Славутича» визнали кращим гравцем матчу, викликало в нашої редакції чимало запитань щодо доцільності, взагалі, проводити подібні речі. Центральна вісь «Славутича» сьогодні явно не допрацьовувала. І ступор в нападі у першому таймі при явному домінуванні на полі автоматично кидає камінь у город плеймейкера команди. В другому таймі «Славутич» і, власне, Гуд виглядали веселіше, але це був явно не день Євгена.

 

Шандор Вайда – 8.0

Корисний для команди, заробив пенальті, намагався внести нестандартність, однак вирішити командні проблеми в першому таймі так і не зміг.

 

Олександр Ніколайчук – 6.0

Лише після гри ми зрозуміли, що цей футболіст був присутнім на полі, його заміна суттєво оживила хід гри.

 

Роман Дацюк – 7.5

Зіграв на своєму рівні. Намагався загострювати гру і кілька разів в нього це виходило. На жаль, не вдавався вирішальний пас, який ще в першому таймі міг би посприяти змінам на табло.

 

В’ячеслав Ткаченко – 9.0 (Гравейь матчу)

Справжній герой матчу, вийшовши на заміну, відразу допоміг «Славутичу» оживити власну гру. Лише кількох десятків секунд йому вистачило, аби забити гол після заміни. Окрім того, ніс постійну загрозу для воріт суперника. Словом, прекрасний джокер в рукаві команди в разі посилення гри в другій половині матчу. Щоправда, його ефективність в звітній грі має серйозно похвилювати спокій тренерського штабу, який в наступному поєдинку може випустити Славу з перших секунд.

 

Михайло Сергійчук – 8.0

Сильний спринтер і сьогодні затероризував своїх опонентів. Аби реалізував бодай один з кількох стовідсоткових моментів, міг би отримати ще вищу оцінку.

 

sl2IMG_3097

 

Звіт:


   Отримавши свого суперника по 1/16 Кубка України «Славутич», своєю грою мав би запросити вболівальників на матч проти луцької «Волині». Натомість, замість видовищного футболу, глядачі побачили тягучий перший тайм з малою кількістю гольових моментів і, як здалося на перший погляд, відсутністю мотивації в обох суперників. Хтозна, можливо, на невиразну гру «Славутича» в першій половині гри вплинула присутність почесного президента – Сергія Тулуба, а, можливо, фактична кратність суперника (ледь не півскладу «Реал Фарму» має черкаське коріння або відношення до нашого регіону).

 

   Перший реально небезпечний гольовий момент глядачі зуміли побачити лише в середині першого тайму:Михайло Сергійчук прорвався правим флангом, зблизився з воротарем і пробив в дальній кут, реакція Сергія Кравченка викликала в цей момент заздрощі. В ці хвилини «Славутич» мав повну перевагу, але справа до гостроти доходила дуже рідко. Один з таких моментів виник на 35-й хвилині. Лобову, скоріш за все, набридло дивитися на вільготність креативщиків атак власної команди і він розмашисто пробив з метрів двадцяти, м’яч після рикошету від захисника перелетів через каркас воріт.За п’ять хвилин до завершення стартового тайму «реалісти» втратили дуже реальну нагоду забити, після подачі штрафного впритул Підлетейчук, удар головою потягнув Лєнчінков.


   Доволі тьмяний перший тайм змінився на картату другу половину гри. Головним каталізатором цього сплеску став В’ячеслав Ткаченко і розбір польотів у роздягальні. Прикметно, що задля того, щоб відзначитися, резервісту «Славутича» знадобилося менше хвилини! Півзахисник лише встиг добігти з центра поля на лінію карного майданчика суперника, як він «примагнітив» навіс справа. Розмашистий удар з метрів вісімнадцяти розмочив рахунок в цьому матчі – 1:0. Не встиг «Реал Фарм» розіграти м’яч з центра поля, як знову міг повторювати цю процедуру. Обрізка в чужій половині поля і передача Тарана запустили механізм стрімкої контратаки. Традиційно, на її вістрі опинився прудконогий Сергійчук. Захисник, який супроводжував форварда черкасців метрів тридцять за ним, очікувано не встиг, натомість, зумів підстрахувати воротаря і вивести м’яч з лінії воріт. Наприкінці матчу активний Сергійчук мав ще один супермомент. Цього разу кінозал із захисників южненців організував Ткаченко. Доки три опоненти здивовано спостерігали за тим, як їх обіграє півзахисник «Славутича», В’ячеслав дістався штрафного майданчика і віддав м’яку передачу майже від правої стійки воріт. Замикаючи цей пас, Сергійчук пробив біля тієї ж стійки із зовнішнього боку. В проміжку між моментами Сергійчука команди обмінялися гострими моментами. Спершу сантиметрів не вистачило Євгену Тарасенку, аби замкнути подачу зі штрафного. А потім м’яч кілька разів прокотився по лінії воріт господарів. Цього разу пожежу в їх штрафному знову народив стандарт, на щастя, захисники вилили м’яч.

 

   Другий гол в цьому матчі футболісти «Славутича» забили на 74 хвилині з пенальті. Чистий одинадцятиметровий заробив Шандор Вайда, який увірвався в штрафний майданчик, але, обробляючи м’яч, далеченько його відпустив, здавалося епізод був уже відіграний, але черкасцям пощастило, що боротьба за м’яч, який прямував за лицеву лінію Вайда, «прокатався» на стегні суперника. З позначки другий матч поспіль забив Олег Тарасенко. 2:0 – Перемога «Славутича».

 

sl3IMG_3105

За мить рахунок стане 2:0

 

Коментар:

Денис Футболкін, експерт «Черкаського спорту»: "Цю гру всі можуть розділити на дві частини. В першій – дивитися без сліз на такий антифутбол просто було не можливо. Друга – подарувала вболівальникам гарні емоції. А різниця була лише в тому, що «Славутич» почав рухатися, відтак почали з’являтися вільні зони і простежуватися якась картина гри. Повірте, у футболі забити без переміщення не можна. Чого «Славутич» цурався цього в першому таймі, важко сказати".