«Шпола» втрачає очки. Боротьба в чемпіонаті загострюється
Написав Стас Лопес   
Субота, 01 вересня 2012, 23:32

starthristinovka

«Шпола-ЛНЗ-Лебедин» – МФК «Христинівка» – 0:2 (0:0)

Голи: Підвисоцький – (52,84)

 

Стартові склади: 

«Шпола»: Прехожий, Вінник, Кудря, Кучер, Калініч,Трегубов, Приходько, Семенов, Колодяжний, Охременко, Омельянов.

«Христинівка»: Пальчик, Козиренко, Харченко, Пелах, Галюк, Буянов, Адаменко, Голуб, Мельник, Погребний, Войцехов.

 

   Центральний матч туру виправдав усі очікування: відповідальність і напруження за результат, несподівана розв’язка, герой і скандал – такі основні характеристики гостросюжетного блокбастера в Шполі.

 

2shpolahrist

   Чемпіон «Шпола-ЛНЗ-Лебедин» приймала на власному полі претендента на медалі – «Христинівку». Обидві команди під час літньої перерви втратили своїх лідерів. Правда, якщо «Христинівка» попрощалася лише з Поліщуком, то втрати полян значно відчутніші. І як видно по старту чемпіонату, замінити квартет лідерів буде лебедицям не дуже просто. Принаймні, два новачки команди (Омельянов, Приходько) не дуже вразили. Зрештою, це можна сказати про гру всієї команди зі Шполи, яка сьогодні таки перервала свою затяжну безпрограшну серію. Щоправда, розпочиналося все для господарів не так трагічно. На старті гри ініціативою володіли саме гості, але витиснути з цієї невеликої переваги вони зуміли лише один епізод: Охременко пройшов лівим флангом майже до лицевої лінії, зібрав навколо себе двох захисників і віддав передачу в центр штрафного майданчика; Колодяжний намагався пробити на техніку, але не влучив у рамку. Майже відразу після цього гідну відповідь зорганізували гості. Подачу з кутового замикав головою Юрій Галюк, цупкий удар іменинника потягнув голкіпер «Шполи».

moment

   Після цього моменту ініціатива перейшла до муніципалів. Причому, незважаючи на це, по-справжньому гострі моменти в них виходили лише після розіграшу стандартів. Лише кутові хлопці Віктора Мітасова в першому таймі подавали сім разів і майже кожен з них приносив серйозну гостроту біля воріт. Шполяни ж в ці хвилини не могли знайти середину поля, а ті напівмоменти, які їм і вдавалося створювати, виникали через помилки та обрізки суперника.

 

   З перших секунд другого тайму «Христинівка», яка відчула себе доволі розкуто на шполянському стадіоні, почала грати в два нападники. Разом з тим вперше в синій формі гостей на полі з’явився Віталій Підвисіцький, який перебрався на північний-захід області за кругленьку суму. Власники «Христинівки» не могли натішитися своїм новобранцем вже через сім хвилин після його виходу на поле. Саме стільки знадобилося одному з кращих голеодорів минулорічного чемпіонату області, аби забити у футболці своєї нової команди і цілувати її логотип на футболці. І знову мова піде про кутового. Корнер справа замикав Пелах, а після того, як м’ячі з труднощами потягнув воротар, в потрібному місці опинився форвард – 0:1.


podgoll

Перший гол Підвисоцького

   Зрозуміло, що після цього шполяни кинулися відіграватися, але серйозних зрушень ані це, ані низка замін Гречаного не подарувало. Вартими уваги були лише кілька епізодів шполян. В середині тайму, дальнім ударом, розминув м’яч і хрестовину Приходько, а удар з вигідної позиції Охременка заблокував захисник. Наприкінці матчу гостро огризнулася кількома контратаками «Христинівка. Одна з них і підсумувала жаданий та дещо сенсаційний результат. Швидкий перехід від захисту до нападу вивів Підвисоцького на вигідну позицію і той ударом з метрів десяти легко переграв голкіпера – 0:2. Відразу після цього завдяки індивідуальній майстерності собі момент створив Колодяжний, але після м’якого удару півзахисника «Шполи» м’яч з дев’ятки витягнув Пальчик.


   Наприкінці зустрічі, яка йшла до логічного завершення, трапився і скандальний епізод. Його ініціатором став Віктор Мітасов, який помилково хотів кинути в гру шостого легіонера. Причому фактично Ганс Меджа вийшов на поле, правда заступив на нього на півкроку і пробув там лише кілька секунд. Після вигуків з трибун тренер силоміць затягнув легіонера за межі поля, за що той навіть отримав картку. На жаль, з протоколом гри нам так і не вдалося ознайомитися, його ні під яким приводом не хотів показувати головний рефері зустрічі – Микола Шлончак. Натомість достеменно відомо, що після матчу представники «Шполи-ЛНЗ-Лебедин» подали офіційний протест.

 

zamennnna

Скандальна заміна, або недозаміна?

 

Юрій Галюк, капітан МФК "Христинівка":

 

Віктор Мітасов, головний тренер МФК "Христинівка":