"Зоря" вдруге долає "Ретро"
Написав Максим Гаптар   
Субота, 01 вересня 2012, 21:00

retro-zotrya02DSC07092

У тривалому матчі 11-го туру чемпіонату області перемогу здобула білозірська "Зоря".   

retro-zotrya02DSC07044_2

"Ретро" - "Зоря" 0 : 2

Голи: Мачульський - 31 хв; Александров І. - 56 хв.

Після перемоги над "Городищем" з рахунком 10 : 0 перед "Зорею" постав значно серйозніший суперник - "Ретро". Команди, котрі претендують на найвищі місця у чемпіонаті продемонстрували відверто млявий футбол. Гра була в’язкою та бідною на гострі епізоди.

retro-zotrya02DSC07091_1

У першому таймі певний час суперники сперечалися за ініціативу у матчі. З горем пополам білозірські футболісти заволоділи ініціативою та намагалися створювати гострі епізоди біля воріт ватутінців. Антон Оганесов кілька разів непогано чіплявся за м’яч та пробирався крізь захист "Ретро", але в останній момент господарі відбирали у нього м’яч. Оганесов не заспокоювався і продовжував випробовувати захист суперника, але вийти на ударну позицію нападнику не вдавалося, тому він намагався загравати партнерів.

retro-zotrya02DSC07091_2

На ці спроби атакувати футболісти "Ретро" відповідали навісними передачами зі своєї половини поля на Андрія Бойка. Форвард ватутінців не міг самотужки вибороти м’яч, тому йому допомагали півзахисники. Але нічого путнього з цих атак не виходило.

retro-zotrya02DSC07144_1

Протягом усього першого тайму обидві команди вели боротьбу за центр і намагалися нав’язати супернику свою гру на кожній ділянці поля. "Зоря" проводила свої атаки (чи натяки на атаки) через правий фланг де діяла зв’язка Мачульський-Гопка. Ці двоє кілька разів непогано проривалися флангом, але, знову-таки, до удару справа не доходила. Втім успіх до "Зорі" прийшов в іншому компоненті. Після розіграшу стандарту, Сергій Мачульський виборов м’яч у високих захисників "Ретро" та спокійним ударом у лівий кут забив перший гол. 0 : 1 - все Білозір’я святкує.

retro-zotrya02DSC07172_1

Сергій Мачульський - 0 : 1

retro-zotrya02DSC07178_2retro-zotrya02DSC07178_1

Далі ситуація кардинально не змінилася. Команди продовжили свою боротьбу та метушню у центрі поля. Щоправда у другому таймі в "Ретро" на поле вийшов 19-річний Алієв, котрий з перших секунд пожвавив гру в атаці. Загалом у другій половині матчу "Ретро" заволоділо ініціативою і активніше пішло в атаку. Однак, атаки ватутінської команди були дещо примітивними і полягали лише в навісних передачах у боротьбу. З цією боротьбою краще справлялися гості.

retro-zotrya02DSC07144_2

Ігрова перевага "Ретро" добігла кінця, коли "зоряни" забили другий м’яч. Знову зі стандарту (подачі кутового) Сергій Мачульський скинув головою м’яч на Івана Александрова, який подвоїв рахунок. 0 : 2 - перемога в кишені у "Зорі". Цей гол зробив цю гру ще більш нецікавою. Суперники продовжили свою "тяганину" і до кінця зустрічі. Ні "Ретро" ні "Зоря" не мали шансів змінити рахунок.

retro-zotrya02DSC07172_2

0 : 2, "Зоря" на класі та досвіді перемагає молоду команду "Ретро" і скорочує відставання від "Шполи".