"Славутич" переграв "Кристал"
Написав Стас Лопес   
Неділя, 26 серпня 2012, 19:26

slavytichkristal

"Славутич" -"Кристал" 3:1 (1:0)

"Славутич": Андрій Лєнчінков, 5 Михайло Лисоконь, 20 Олег Тарасенко,Євген Тарасенко 13 Сергій Таран, 16 Олавале Фабунмі, 10 Михайло Сергійчук, 15 Олександр Ніколайчук, 17 Євген Гуд-до, 14 Шандор Вайда, 2 Саїд Белмохтар.

"Кристал":12 Дмитро Карою, 3 Леонід Щербина, 2 Віталій Лілик, 11 Дмитро Кузнєцов, 23 Євген Нікіщенко, 20 Олександр Леонов, 7 Валерій Гайдаржі, 16 Юрій Комягин, 18 Артем Сітало, 9 Олексій Мазуренко, 17 Андрій Барладим.

Голи: Вайда (21), Сергійчук (53,68) - Ситало пен.(77)

 

Оцінки гравцям ФК «Славутич»


Андрій Лєнченков – 8.0

   Незважаючи на те, що його команда значно переважала суперника, голкіпер «Славутича» був однією з ключових фігур команди і видав кращу свою гру у формі «Славутича». Кілька разів він витягував «мертві» м’ячі, а врятувати команду не зміг лише після пенальті, тож не дивно, що черкасець був визнаний клубом кращим гравцем матчу.

 

Євген Тарасенко – 7.5

Один з лідерів команди зіграв на своєму традиційно високому рівні. Швидше за все, Євгену вдалося забути провальну гру проти «Оболонь-2», що допомогло йому продемонструвати свої кращі сторони гри. Однозначно Женя зараз в Другій лізі один з найдосвідченіших та «найрозумніших» захисників.

 

Олег Тарасенко – 7.5

Дуже добре читає гру і рідний брат Євгена – Олег, який брак досвіду нівелює своєю самовіддачею та бажанням. Сьогодні роботи у центральних захисників було не дуже багато, але в тих епізодах, коли їм доводилося вступити в гру, виручали команду.

 

Михайло Лисоконь – 6.5

Найбільш проблемною складовою команди Кирилюка є позиція крайніх захисників. Сьогодні суперник хоч і не шматував на запчастини фланги, але й цього було достатньо, щоб Михайло кілька разів втрачав позицію. На щастя, це ні до чого гострого не призвело. До атак Лисоконь підключався вкрай рідко, більше думав про власну половину поля.

 

Сергій Таран – 6.0

Минулорічний лідер команди, скоріш за все, зараз задається питанням: «Що я тут роблю?». Мається на увазі його позиція лівого захисника. Його активність на бровці, звісно, грає на користь командних дій біля воріт суперника, але своїх прямих обов’язків Таран цурається. Ми переконані, що Сергій не грав би на позиції захисника, аби в команді залишився Фаворов або ж свою гру показував Бриж. А так доводиться нехтувати статистикою та нервами цього футболіста.

 

Фабунмі – 6.5

Скоріш за все, ситуація з українським афроамериканцем дещо схожа на історію з Тараном. Фабумбі вийшов на позиції чистого опорника, в той час, коли він тяжіє більше до організаційної гри. В результаті футболіста фактично не було помітно на полі і так само він був замінений в другій половині матчу.

 

Євген Гуд – 7.0

Женя сьогодні зіграв не нижче свого рівня, але й особливо не запам’ятався. «Славутич» відносно довго не міг відшукати нитки власної гри проти доволі посередньої команди, в чому вбачається пряма провина плеймейкера команди.

 

Шандор Вайда – 8.0

Українізований румун видав гарний м’яч, постійно чіплявся за нього, працював, нагнітав, забивав. Взагалі з усіх кадрових перетрубацій в «Славутичі» Шандор виглядає найсильнішим підсиленням. Особливо сильно Вайда виглядав у першому таймі.

 

Дмитро Кошелюк – 7.5

Незважаючи на те, що молодий черкасець зіграв лише пів тайму, ми все ж поставили йому оцінку. А оцінювати, дійсно, є що. Спочатку він віддав класний результативний навіс на Сергійчука, а потім сам пробивав над поперечиною. Загалом дуже приємно за молодого талановитого хлопця, який в цьому сезоні набув впевненості, що простежується в останніх матчах.

 

Олександр Ніколайчук 6.5

Важко сказати. Його на полі фактично не було помітно.

 

Михайло Сергійчук – 8.5

Оцінка говорить сама за себе. Дуже якісний матч від минулорічного лідера команди за забитими м’ячами. В цій грі Михайло грав на двох позиціях і завдяки своїй швидкості та бажанню створив ледь не найбільше проблем супернику. В першому таймі Сергійчук взяв участь в забитому м’ячі, а в другому двічі забивав сам.

 

Саїд Белмохтар 6.5

Був мало помітний і після перерви його замінили на Дацюка.

 

Роман Дацюк – 7.5

Джокер в рукаві Кирилюка традиційно пожвавив гру, вийшовши після перерви. Роман створив кілька моментів, але чогось не вистачило в завершальній стадії.

 

Звіт

 

 

    Після успіху в Кубку України футболісти «Славутича» виходили на «Центральний стадіон» в бадьорому та піднесеному настрої. Атакувальна схема на гру Олександра Кирилюка, де «4-5-1» під час атак перетворювалося на «4-3-3», тим самим створювала «широту» біля воріт суперника. Хоча не зважаючи на перевагу на старті гри, по справжньому гострих моментів вболівальникам довелося чекати довгенько. На щастя, для господарів результативним став ледь не перший з них. На 21-й хвилині Сергійчук змістився з правого флангу, протягнув м’яч крізь всю центральну вісь карного майданчика і зупинився на останньому захисникові, здавалося епізод було згаяно. Але поряд був прудконогий Вайда, який першим зорієнтувався в ситуації і відправив м’яч на побачення зі стійкою, яка зрикошетила останнього у ворота – 1:0. Взяття воріт окрилило «Славутич» і господарі, окрилені успіхом, полетіли вперед. Особливо відривався від землі та суперників Сергійчук. За сім хвилин після голу він міг забити другий, але, опинившись сам на сам з голкіпером, відправив м’яч над поперечиною.

slav39083462864

   Наприкінці першого тайму все закипіло вже біля воріт «Славутича». «Кристал» видав прекрасну п’ятихвилинку і був просто зобов’язаний забивати. Спочатку Юрій Комягін з вбивчої позиції повторив останній трюк Сергійчука, а потім мав забивати Леонов. Після подачі кутового його просто загубили на дальній стійці і той, ретельно підготувавши удар, вистрілив під поперечину. «Славутич» врятував Лєнченков.


   Після перерви Сергійчук примусив суперників кусати лікті, згадуючи ці епізоди. Навіс з правого флангу форвард (в другому таймі він вже грав на цій позиції) господарів переплавив у другий забитий м’яч – 2:0. На 63-й хвилині черкасців знову врятував Лєнченков, який потягнув важкий удар з гострого кута. Після цього остаточно поховав надії хоч на якісь очки в Черкасах суперника Сергійчук. Дмитро Кошелюк, який кількома секундами раніше лише вийшов на футбольне поле віддав з правого флангу розкішну передачу прямісінько на голову Сергійчука – 3:0. Дещо підсолодити гірку пігулку поразки «Кристалу» вдалося за 13 хвилин до завершення матчу, коли гості реалізували пенальті.

 

slav27453642843904

 

Думка

Денис Футболкін, експерт «Черкаського спорту»: «Для цієї стадії змагань «Славутич» здобув дуже важливий доробок – три очки. Гра не завжди виходила в команди, але інколи якийсь малюнок простежувався. Інша справа, що на фоні «стоячого» «Кристалу» важко визначити реальну силу команди перед дуже важкими матчами.

Ще кинулося в очі, що після завершення гри футболісти не підійшли до фан-сектору. Цілком вірогідно, що адміністрація заборонила це робити після інциденту з піротехнікою і штрафом для клубу в останньому домашньому турі».

 

   У наступному турі на «Славутич» чекає важкий виїзд в Чернігів (1-го вересня), а після цього команда Кирилюка прийматиме (8-го вересня) ще одного сусіда по верхній частині турнірної таблиці – «Реал Фарм».