Алієв рятує "Ретро" від провалу
Написав Стас Лопес   
Субота, 25 серпня 2012, 23:45

yragan193478534775

«Ураган» – «Ретро» 1:1 (1:1)

Голи: Дяченко (10) - Алієв (42)

 

Ураган: Маценко, Дмитренко, Дробітько, Косенко, Безгуба, Дяченко, Остапчук, Шкодін, Чумак, Хомут, Пархоменко

«Ретро»: Басарець, Нишпора, Маняк, Мальцев, Іванов, Абрамченко, Бойко, Воробей, Остренко, Сторчоус, Ніколенко

   Події на футбольному полі в Золотоноші розпочалися значно раніше стартового свистка. На travmaпередматчевій розминці сталася ситуація, яку сміливо можна записувати в скрижалі історії черкаського футболу: основні голкіпери обох команд майже синхронно отримали однакові травм – в обох були вибиті пальці. Віталію Жеребкіну, який в «Ретро» виконує ще й функції головного тренера, навіть довелося відправитися в лікарню з підозрою перелому (лікаря на стадіоні на той час (16.42) ще не було). В середині першого тайму головний воротар повернувся на стадіон, де надривав свої голосові зв’язки його партнер – Федір Каплюченко. А перейматися якісному центрбеку було за що. По-перше, на його рідній позиції суперник накручував таку карусель, що голова йшла обертом, а по-друге, футболісти «Ретро» майже стоячи дивилися на безчинство, влаштоване номінальними господарями поля.

 

   Результативною для «Урагана» стала вже перша атака, її генератором на 10-й хвилині матчу став Олександр Дяченко. Він змістився зі свого лівого флангу в центр і з метрів 20-ти перевірив на міцність сітку воріт «Ретро» – 1:0. По тому «Ураган» був просто зобов’язаний знімати всі питання про підсумок гри. З 20-ї по 36-ту хвилину гри господарі мали три чистісінькі виходи на рандеву з воротарем «Ретро». Свої стовідсоткові шанси з імператорською щедрістю по черзі розтринькували Остапчук, Чумак та Шкодін. В цих моментах слід відзначити прекрасну взаємодію двох останніх. Форварди «Урагану» дійсно створили чимало неприємностей супернику.

 

aliev98327572634

   Швидше за все, дивлячись на таку шикарну «павутину» передач, попереду в «Урагану» тренерський штаб «Ретро» вирішив внести корективи саме в передню ланку своєї команди. Джокер в особі новачка команди, сімнадцятирічного Алієва з Первомайська, спрацював миттєво. Молодому форварду знадобилося провести на полі секунд 15, аби зрівняти рахунок. Він отримав м’яч на лівій бровці, пропрасував її метрів з десять і, зблизившись з воротарем, легко його переграв – 1:1.

 

   У другому таймі «Ураган», стомлений спекою і власною розхлябаністю, підсів фізично і віддав перевагу гостям. «Ретро», яке має солідний тренувальний процес, виглядало на цей момент,  як мінімум, свіжішим. Особливо запам’яталися в другому таймі два потужні удари від Койдана, спершу постріл з гри хавбека приїжджих лише на лінії воріт зупинив голкіпер, а потім реакція допомогла стражу воріт зреагувати на удар Койдана зі стандарту. Наприкінці матчу суперники обмінялися гострими моментами, але воротарі (резервні, як ви пам’ятаєте) знову продемонстрували свої кращі сторони.

 

yraganretro387624

Розбір польотів після завершення гри