Прев’ю 10-го туру чемпіонату області
Написав Максим Гаптар   
П'ятниця, 24 серпня 2012, 09:06

oblast10turpreiewDSC02342_2

Вже цієї суботи, вже завтра о 17.00 прийде великий футбол. Нарешті друге коло чемпіонату області у Вищій лізі розпочнеться. Як завжди, у кожному турі буде чимало якісних матчів, прев’ю яких ми вам і пропонуємо. 

 

МФК "Христинівка" - "Наша Ряба"

Центральним матчем туру цілком може бути протистояння «Христинівки» і «Нашої Ряби». Ці команди є приблизно рівними за класом, тому обидві будуть «упиратися», аби здобути три очки. Важко сказати у якому настрої і з якими кадровими придбаннями підходять команди до другого кола. Проте, за словами представників обох клубів, команди підсилилися і вестимуть боротьбу за місце у трійці призерів. З огляду на товариські матчі перевагу можна віддати «Нашій Рябі», котра регулярно тренується та серйозно готується до другого кола. У «Христинівки» з цим проблеми і відсутність тренувань та, як наслідок, зіграності між гравцями може стати вирішальним фактором не лише у цьому матчі, а й у сезоні загалом.

 

ФК "Уманьферммаш" - ФК "Спартак-БЗК"

Амбітний «Ферммаш» проти непоступливого «Спартака». Відомо як невдало завершив перше коло «Уманьферммаш». З огляду на це, команда з Умані з перших турів другого кола почне свій похід до призових місць. Вже на старті цю ходу може призупинити «Спартак-БЗК». Але, відомо, що золотоніська команда чудово грає вдома, а на виїзді у неї виникають проблеми. Уманчани ж проводили різні матчі і на власному стадіоні і поза його межами. Проте, на старті другого кола в Умані напевно буде чимало вболівальників, яких футболісти не засмутять.oblast10turpreiewDSC02342_1

 

ФК "Зоря" - ФК "Городище"

Ще в першому турі «Зоря» не мала жодних проблем з «Городищем». Цього разу ситуація буде ще більш несприятливою для городищенської команди. «Зоря», підсилившись рядом якісних футболістів, являє собою грізний колектив, якому до снаги наздогнати «Шполу». За літню перерву «Зоря» провела низку товариських поєдинків, зіграла два офіційних матчі в кубку аматорів. Без «простою», в хорошій формі та з новими лідерами «Зоря» стартуватиме у другому колі. Шанси на перемогу у «Городища» максимально примарні. 

 

oblast10turpreiewDSC01434"Ураган" - ФК "Ретро"

Цікавий матч може видатися в Золотоноші. На позитивній ноті перше коло завершили як «Ураган», так і «Ретро». Проте за паузу в чемпіонаті «Ретро» полишив ряд ключових футболістів. У другому колі ватутінська команда може зіштовхнутися з проблемами відсутності лідера атак, якими у першому колі були Січінава та Гостев. Як іде справа з новачками в «Урагану» невідомо. Проте успіхи у першому колі могли підштовхнути керівництво кривоносівського клубу підписати ряд непоганих виконавців. До того ж, «Ураган» грає вдома, тому цей матч для «Ретро» буде не простим.

 

ФК "Шпола-ЛНЗ-Лебедин" - ФК "Авангард"

Знекровлені втратою низки лідерів команди, шполяни намагатимуться грати у свій футбол без колишніх гравців. Головне завдання «Шполи» на друге коло – втримати за 9 матчів 9 очок. Для такої «машини» як «Шпола-ЛНЗ-Лебедин» не складне завдання. Як зазначав президент клубу Андрій Полтавець, «Шпола» шукала заміну своїм лідерам. Чи знайшла вона їх покаже гра. Але і без Оганесова, Беруна, Розки та Хрієнка «Шпола-ЛНЗ-Лебедин» є головним фаворитом цього чемпіонату. А сумнівів у перемозі шполян у матчі з «Авангардом» взагалі бути не можею.

 

Традиційно, «Черкаський спорт» порине в гущавину подій чемпіонату області і повідає вам про перипетії кількох поєдинків 10-го туру.