"Зоря" проходить в другий етап Кубка аматорів
Написав Стас Лопес   
Середа, 22 серпня 2012, 19:43

zorazora1

"Зоря" - "Зоря-Енергія" 4:1 (2:1)

Голи: Розка (24), Оганесов (39, 51), Підвисіцький (83)

"Зоря": Єрошев, Александров І., Берун, Мачульський, Островський, Крайовий, Розка, Індутний, Шорніков, Гопка, Оганесов.

"Зоря-Енергія": Драган, Бонюк, Васелюк, Дягок, Єлісеєв, Короткий, Лагода, Ліховий, Корнійчук, Лопушанський, Хомик.

 

 

   Навряд чи в невеличвкому населеному пункті на Житомирпщині, який має назву Романово, особливо розраховували на подолання бар’єру в особі «Зорі». Всетаки жереб на першому етапі аматорського Кубка України був доволі м’яким. Однак, скориставшись помилкою Хрієнка, в першому матчі «Зоря-Енергія» зуміла зіграти внічию – 1:1.

 

   Початок звітної гри для білозірців був ще жахливішим. Команда Ігора Столовицького мала невеличку перевагу на старті гри, але замість того, щоб забити, пропустила у власні ворота. Ледь не єдиний момент в цьому матчі гостей виник на 12-й хвилині. Після подачі штрафного з правого флангу захисники "Зорі" загубили Тараса Короткого, який перебував на дальній стійці, і той з кількох метрів «розстріляв» Єрошева – 0:1. Стадіон в Білозір’ї притих, особливо соромно господарям мало б бути, згадуючи старенький «ЛАЗ», на якому молода команда діставалася до Білозір’я.

laz45473653495

Представник чемпіонату Житомирської області переміщується без особливого шику

   Кілька хвилин розпачу змінилися на затяжну навалу на ворота гостей. Аби команда з черкаського району менше нервувала, в штрафному майданчику суперника рахунок міг би відразу стати нічийним. А так по черзі хапалися за голову Індутний, Оганесов, та Островський. Переважно вся загроза воротам приїжджих йшла після розіграшу стандартів. Лише кутових «Зоря» в першому таймі подала близько десятка. Один з таких приніс зорянам результат в середині тайму. Після кількох рикошетів Євген Розка зумів перевисіти на дальній стійці всіх і м’яко скинув м’яч в сітку воріт – 1:1.

 

rozka10

Розка забиває переший м'яч своєї команди

   Наприкінці першого тайму примусив не згадувати про додатковий час ще один екс-шполянин – Антон Оганесов. Форвард зумів замкнути передачу з правого флангу і разом з тим дозволив стрибати від щастя власнику «Зорі» – Володимиру Лашкулу.

 

laskull3257542

   В другому таймі зоряни знову володіли солідною перевагою і ще зуміли відвантажити у ворота суперника два м’ячі. Спочатку Оганесов оформив дубль, а наприкінці гри Підвисіцький зумів закрутити м’яч у ворота суперника, подаючи кутовий. 4:1 – переконлива, хоч і нервова перемога «Зорі».

   В 1/8 Кубка України серед аматорських команд «Зоря» поміряється силами з лідером чемпіонату Житомирської області – командою «Легіон». А ще один представник нашого регіону в цьому турнірі – «Ретро» з Ватутіно зіграє проти «Динамо-Фастів».