"Славутич" здолав "Скалу"
Написав Стас Лопес   
Неділя, 29 липня 2012, 22:03

26phoca_thumb_l_fcternopil3

   Сьогодні  «Черкаський спорт» поновлює традицію висвітлення подій в Другій лізі України за участю черкаського «Славутича». Незважаючи на не зовсім адекватну поведінку деяких представників клубу, ми все ж намагатимемося писати максимально правдиво і прозоро про перипетії цих матчів. Робитимемо ми це виключно задля наших читачів, аби вони отримували оперативну і правдиву інформацію.

 

   Сьогодні в рамках третього туру «Славутич» на своєму стадіоні приймав команду «Скала» з невеличкого міста Стрий. Незважаючи на те, що в цьому містечку живе лише шістдесят тисяч населення, тут  функціонує футбольна академія, з вихованців якої і переважно ліпиться колектив. Сьогодні в Черкасах стрияни на фоні «Славутича» виглядали дійсно серйозною бойовою одиницею.

Ще за годину до матчу позначка термометра доходила до «+35», тому очікувано, що команди не могли показати захмарні швидкості. Незважаючи на це, було помітно ще по стартовому протоколу, що акцент Олександр Кирилюк зробив на атаці. Черкасці ледь не вперше за часів правління на футбольному троні Кирилюка грали без номінального опорника, а креативщик Сергій Таран взагалі був відправлений на ліву бровку захисту. Таким чином в першому таймі вимальовувалося класне атакувальне крило Таран-Вайда ,а під час контратак суперника «Славутич» мав лише трьох гравців задньої лінії. Отож і не дивно, що лівий фланг захисту господарів  в цьому матчі горів, немов трухлявий сарай. Саме зліва прийшов гольовий штрафний «Скали», так само звідти гості мали ще кілька гольових атак. Але все це було в другому таймі. В першій половині гри ініціативою володіли футболісти «Славутича». І, на скільки їм дозволяла задуха, плели тенета біля воріт суперника.  Гол «Славутич» забив відносно швидко. На 17-й хвилині  черкасці заробили право на кутовий, після подачі якого Шандором Вайдой Олег Тарасенко увірвався у вільну зону і головою вколотив м’яч в сітку воріт суперника – 1:0. «Насправді в такому стилі я забив дуже багато м’ячів, навіть важко приблизно сказати скільки. Значно більше забиваю головою, ніж ногою», – зізнався Олег Тарасенко.

 

   Після забитого м’яча гра дещо заспокоїлась, але напруга все ж висіла над ворітьми гостей. На 30-й хвилині матчу її апогеєм міг стати гол. Приїжджі провалилися на лівому фланзі і прострільна передача звідти добре підігріла воротарський майданчик. Спершу голкіпер «Скали» помилився, дотягуючись до м’яча, а потім Ярослав Сокол з двох метрів не влучив у порожню рамку.

 

   На старті другого тайму подарунок на власний День народження міг зробити Михайло Сергійчук. Сталося це вже після того, як тренерський штаб господарів «перекроїв» свою схему гри і Олавале піднявся з позиції опорника на своє звичне місце атакуючого хава. Саме його розкішна передача вивила на рандеву з воротарем Сергійчука, якого так і не зумів переграти  Сергійчук. Відразу після цього Таран за своїм біля не встиг кута штрафного майданчика і був змушений фолити. З цієї позиції м’яч у кут, немов в більярдну лузу, поклав Михайло Бесараб -1:1. Стадіон затих, ні пари з вуст і на тренерській лаві «Славутича». Лише після невеличкої паузи полетіли заміни, спрямовані на пожвавлення попереду. Одна з таких в особі Дацюка могла принести результат, але його удару з льоту бракувало влучності. Відразу після цього черговий провал зліва в «Славутича» гасить Лєнченков. Молодий кіпер потягнув десятиметрову гармату від Дністряна. В ці хвилини дехто з вболівальників перехрестився. А на 84 хвилині вони вже стрибали від щастя. Ключовий епізод матчу був дуже сумнівним: кучу малу, після невеликої штовханини за позицію в штрафному «Скали» арбітр розцінив як фол. Незабаром ледь не весь склад приїжджих переконував рефері  в протилежному, але він був невблаганним. Пенальті не реалізував Гуд, зате він був першим на добиванні – 2:1. Вже на доданих арбітром хвилинах «Скала» змарнувала свій супершанс. Знову гострота прийшла з флангу після передачі звідти Пришнівський примудрався з кількох метрів розминути м’яч з площиною воріт.

 

Олег Тарасенко, кращий гравець матчу: «Матч був дуже складний, за таких погодних умов нам потрібно було показувати атакувальний футбол, це дуже непросто. Наприкінці гри, коли пропустили гол у власні ворота, масово кинулися відігруватися, на щастя, нам це допомогло здобути результат».


Михайло Бесараб, захисник ФК «Скала»: «Думаю, сьогодні був хороший матч. На жаль, нам не вдалося досягнути позитивного результату, в нас дуже молода команда, є кілька гравців 1995-го р.н. У гравців «Славутича» клас вищий і це було помітно, але ми дуже старалися. На жаль, в цьому матчі все зіпсували дії арбітра, які допомогли господарям».


Коментар редакції «Черкаський спорт»: «Чесно кажучи, очікували гіршого. Після першого домашнього матчу склалося враження, що хлопці взагалі вперше один одного бачать, сьогодні цього ступору і скляних очей вже не було. Навіть хвилин 20 команда виглядала дуже переконливо. Сподобався атакувальний акцент, з якого була побудована схема на гру. Думаю, це було пов’язано з останніми іграми команди, коли багато хто звинуватив тренерський штаб клубу в антифутболі.  Сподіваюся, ці акценти і надалі переважатимуть в грі команди».