Черкаські команди завершили виступ у дитячо-юнацькій футбольній лізі України. Підсумок
Написав Андрій Вєков   
Середа, 01 червня 2016, 14:05

01062016DSC 0362

Найближчою до виходу в плей-офф була "СДЮСШОР-Чайка" (Ю-17), але підопічні Євгена Борисюка розтратили свою перевагу в останніх турах і фінішували на третій сходинці першої ліги.

   Учора 8 черкаських команд різного віку фінішували в дитячо-юнацькій футбольній лізі України. Участь у змаганнях взяли три школи: "Дніпро-80" (вища ліга), "СДЮСШОР" та "СДЮСШОР-Чайка" (перша ліга). Нажаль, жоден із колективів не вийшов до плей-офф розіграшу першості держави, адже у вищій лізі з кожної групи виходять найкращі 3 колективи, а у першій лізі - команда, яка виграла групу.  

 

Підсумкові таблиці першої ліги

Ю-15 

Ю-15 ПЛ 0102


 

Ю-17

Ю-17 ПЛ 0102

   Євген Борисюк, тренер "СДЮСШОР-Чайки" (Ю-17):

   "Хороший чемпіонат. Реально класний. Ми грали 2000 роком по 1999-му, наприкінці турніру у нас було всього 4 гравці 1999-го. Ми потрапили в дуже сильну рівну групу, у якій із 10 команд 7-8 колективів майже одного рівня. Це простежується і в турнірній таблиці. Трохи більше пощастило команді з Вінниці. Це дуже хороший колектив, у них є можливість поселяти в себе приїжджих футболістів і тренери казали, що у них в складі 7 таких хлопців є. Плюс у них якісна база і з арбітрами вони, судячи з усього, теж працюють, бо в наші ворота там поставили два пенальті в ключовому матчі.  

   Так, ми довго йшли на першій сходинці, але в такій групі це не показник, адже все вирішувалося в останніх турах. Вважаю, що ми втратили першу сходинку ще в Києві, програвши там місцевій "ДЮСШ-21" з рахунком 2:0, бо після цього ми їхали у Вінницю і розуміли, що звідти "живими" не вертаються. Тут кожна гра була як фінал: у кожному матчі "заруба", купа травм - деякі хлопці завершили чемпіонат з переломами.    

   А загалом чемпіонат дуже сподобався, тому що рівень команд-суперників значно зріс і я дуже задоволений, що ми взяли участь у ньому. Мої хлопці молодці, я ними пишаюся. Звісно, за деяких обставин можна було б і до плей-оффу пробитися, утім не вийшло. 



 

Підсумкові таблиці вищої ліги

Ю-14

Ю-14 ВЛ 0102


 

Ю-15

Ю-15 ВЛ 0102


 

Ю-16

Ю-16 ВЛ 0102

   Андрій Фощій, тренер "Дніпро-80" (Ю-16):

   "Цей чемпіонат має два боки медалі. З одного - ми раді, що потрапили в "топову" групу і зіграли з грандами українського не тільки дорослого, а й дитячого футболу, це: "Динамо", "Металіст", "Шатхтар", "Дніпро" та інші. Отримали змогу подивитися на найкращих дітей цього віку (2000 р.н.) і на тлі цих команд можна зрозуміти, що потрібно для того аби займатися футболом професійно, як до цього підходити, як працювати, до чого прагнути. Тому виграти у таких клубів - це фантастика і нам довелося задовольнятися лише досвідом. Була одна команда нашого рівня - це київський "Моноліт", який став основним конкурентом за місце у вищій лізі на наступний сезон. Радий повідомити, що ми їх випередили в сумі на одне очко і, скоріше за все, залишимося у вищій лізі і в наступному сезоні. Це стало нашою першочерговою метою, із якою ми впоралися.

   З іншого боку, звісно приємно грати з грандами і чомусь у них вчитися, проте їх концентрація у нашій групі була настільки висока, що це вже било по самолюбству і відверто втомлювало. Було б добре аби в наступному сезоні їх щільність розбавили хоча б на половину. Це необхідно для реальної боротьби за очки чемпіонату".      


Ю-17

Ю-17 ВЛ 0102