„Шпола-ЛНЗ-Лебедин” на переможній ноті завершила перше коло
Написав Дмитро Майстренко   
Неділя, 08 липня 2012, 00:12

sh-ur1.jpg_effected

Команда зі славного міста Шпола в перенесеному матчі здобула більш ніж упевнену перемогу над „Ураганом”. І за результатами другого кола випередила своїх найближчих переслідувачів аж на 9 очок.


 

Шпола-ЛНЗ-Лебедин – Ураган 3:0

Голи: 16' Охременко, 83' Оганесов, 90' Кретов

Шпола-ЛНЗ-Лебедин: Хрієнко – Берун, Кудря, Калініч, Кучер – Розка, Карнаух (45' Винник), Гаркавий (70' Миславський), Колодяжний – Охременко (88' Зубов), Оганесов (84' Кретов)

Ураган: Маценко – Биченко, Дмитренко, Безгуба М. (69' Димчінський), Дробітько (86' Аргеєв) – Комут (69' Корольов), Безгуба В. (80' Удовика), Проценко (45' Шалапута), Пархоменко (45' Литвинов) – Діктаренко, Крипченко (69' Івко)

sh-ur2.jpg_effected

Перенесений матч третього туру (у зв’язку з фіналом Кубка області) між командами „Шпола-ЛНЗ-Лебедин” та „Ураганом” мав завершити перше коло чемпіонату для цих футбольних колективів. Команду із золотоніського району чекав дуже нелегкий виїзд до Шполи. Для шполян же перемогу в цьому матчі дозволяла випередити своїх конкурентів в боротьбі за чемпіонство аж на 9 пунктів. А такий очковий відрив за дев’ять турів другого кола дає шполянській команді найкращі шанси стати першою в області.

Активніше матч розпочали гості. Вони відразу захопили ініціативу і тримали м’яч у своїх ногах. Господарі ж у звичній для себе манері побудували гру від захисту. Але перший більш-менш небезпечний момент виник біля воріт Дениса Маценка. Позиційна атака шполян і довгий розіграш м’яча навколо карного майданчику „Урагану” завершився на 12-й хвилині неточним ударом Євгена Розки. Через дві хвилини ще один небезпечний момент знову виник біля воріт гостей. Артем Гаркавий зі свого правого флангу прострілив у центр штрафного майданчика точнісінько на ніким неприкритого Антона Оганесова. Нападник з воротарського майданчика в дотик розстрілював голкіпера, але влучив у Дениса Маценка.

sh-ur3.jpg_effected

Та гості протрималися недовго. На 16-й хвилині ключ до їхніх воріт підібрав Артем Охременко. Євгеній Берун розіграв штрафний зі своїм тезкою Розкою, а останній віддав передачу на, як кажуть у хокеї „п’ятачок ”. Найспритнішим у цьому епізоді виявився нападник господарів Артем Охременко, котрий проштовхнув м’яч у ворота.

Після голу ініціатива перейшла до полянської команди. Приголомшені голом „ураганівці” почали незібрано діяти в оборону. Цим міг скористатися Антон Оганесов, який метрів з 23-х міг вдруге вразити в ворота Дениса Маценка. Але м’яч після удару нападника пройшов вище воріт.

sh-ur4.jpg_effected

Гол Артема Охременка

Гра трохи заспокоїлася і основні події відбувалися у центрі поля. Футболісти „Шполи” повернулися до своєї улюбленої гри на контратаках. Організована та дисциплінована гра в обороні не дозволяла гостям створювати ніякої небезпеки біля воріт Юрія Хрієнка. Євген Розка повністю перекрив кисень нападника „Урагану”. А на 45+3 хвилині Андрій Колодяжний міг подвоїти перевагу шполян. Він опинився абсолютно сам на правому фланзі, змістився трохи в центр і метрів з 25-ти пробив. Та м’яч пролетів трохи вище воріт. На цьому команди закінчили перший тайм.

У перерві тренер гостей абсолютно змінив фланги. Замість Дмитра Проценка та Віктора Пархоменка на полі з’явилися Олександр Шалапута та Олег Литвинов. „99” (номер Олега Литвинова) зайняли місце в нападі Андрія Кріпченка, який змістився на правий фланг. Ці заміни дещо пожвавили гру гостей в нападі. Проте не поставили задач, з якими не міг би справитися захист шполян на чолі з Юрієм Хрієнком.

sh-ur5.jpg_effected

Активним в нападі господарів з перших хвилин другого тайму був Артем Охременко. На 57-й хвилині він класно відтер корпусом на правому фланзі одного захисника і, перекинувши м’яч, обіграв другого. Потім відпасував на лінію штрафного майданчика у центр на Антона Оганесова, але захисники відібрали м’яч в останнього. На це „ураганівці” відповіли неточним ударом Юрія Дмитренка через гущавину захисників.

На 61-й хвилині Артем Охременко міг оформити дубль. Партнер по нападу Антон Оганесов повністю створи для нього момент.  Один з найкращих нападників першого кола поборовся за верховий м’яч і так скинув його головою, що Охременко вискочив на побачення з Денисом Маценко. Але бездарний удар останнього по центру легко накрив воротар. Через хвилину Артем Охременко міг виправитися. Чергова контратака господарів завершувалася чудовою передачею з правого фланга Андрія Колодязного на „п’ятнадцятку” шполян (Артема Охременко), котру абсолютно самою залишили на дальній стійці. Нападник в дотик намагався переправити м’яч в сітку, але  на заваді стала нога Дениса Маценка.

sh-ur6.jpg_effected

Золотоносівці ж лише в середині тайму здобули право на потенційно небезпечний штрафний. Дмитренко Юрій пішов у дриблінг заробив штрафний удар по центру на відстані 25-ти метрів від воріт. Сам потерпілий і взявся до пробиття штрафного, але пробив неточно.

Гра знову здебільшого перейшла у центр поля, де шполяни почувають себе, як риба в воді. Гості могли лише інколи пробивати здалеку і дуже неточно. А от господарі в кінці матчу і зовсім добили і так затихший „Ураган”. Спочатку Артем Охременко пройшов по правому флангу і як рукою виклав м’яч на голову Антона Оганесова. Останній опинившись самісінький на дальній стійці показав, як треба діяти в такий ситуації – легко головою відправив м’яч за спину Дениса Маценка.

sh-ur7.jpg_effected

Після забитого голу автора м’яча на полі змінив Максим Кретов, який за відведені йому шість з лишком хвилин зумів розписатися у воротах „Урагану”. Антон Зубов, котрий з’явився на ще меншу кількість хвилин, з місця правого інсайду вийшов сам на сам з голкіпером гостей. З першого разу йому не вдалося переграти Дениса Маценка, але потім у боротьбі із захисником та голкіпером він все ж таки зумів проштовхнути м’яч на дальню стійку. Там в абсолютній самотності набігав Максим Кретов, який в підкаті переправив м’яч за лінію воріт.

sh-ur8.jpg_effected

На компенсованих хвилинах один із нечисленних ударів у створ воріт господарів вдався Андрію Івку. Але з його кволим ударом легко справився Юрій Хрієнко.

Шполяни у звичній своїй „італійській” манері легко переграли ураган. Хоча гості і  намагалися дати справжній бій господарям, та все ж клас минулорічних чемпіонів дався взнаки. Футболісти команди „Шпола-ЛНЗ-Лебедин” закінчують перше коло чемпіонату на першій сходинці, і маючи чудовий гандикап перед найближчими переслідувачами у 9 очок.

 

Василь Гречаний, головний тренер команди Шпола-ЛНЗ-Лебедин