"Наша Ряба" здобуває вольову нічию
Написав Дмитро Майстренко   
Неділя, 01 липня 2012, 06:12

uman1.jpg_effected

Неймовірний матч подарували команди "Уманьферммаш" та "Наша Ряба" глядачам в останньому турі першого кола. 

Уманьферммаш - Наша Ряба 3:3

Голи: 26', 45'+2 Янчук, 48' Коломієць - 43', 58' Степанов, 66' Фощій

 

Розпочали гру актвніше на правах господарів уманьчани.  Зокрема, помітним на перших хвилинах був Олександр Казанюк, який був головним організатором атак „Ферммашу”. Спочатку Олександр зробив чудову передачу на дальню стійку, але замкнути передачу не вдалося Сергієві Гаврилюку. Потім капітан господарів підхопив м’яч на половині „рябівців” змістився наліво і пробив, та голкіпер гостей був на місці й відбив м’яч в центр штрафного, але нікого з уманьчан на добиванні не виявилося.

uman2.jpg_effected

„Наша Ряба” відповіла на 22 хвилині. На правому фланзі Олександр Козубенко та Дмитро Сидоренко розібралися із своїми опонентами і правий півзахисник прострілив вздовж лінії воріт. Красніцкий Олексій перехопив цю передачу і вибив за межі карної зони, де першим на м’ячі був Володимир Поліщук, котрий без роздумів зльоту повернув сферу в напрямку воріт. Але ударові атакувального півзахисника забракло точності й м’яч пролетів вище „рамки”.

Уманська команда проте продовжувала володіти ініціативою і насідати на ворота гостей із Катеринополя. Спочатку дальнім ударом Сергій Коломієць перевіряв Ігоря Лисенка. А на 26 хвилині, завершуючи чудову комбінацію, Сергій Янчук відкрив рахунок. Олександр Казанюк прекрасною розрізною передачею на лівому фланзі знайшов Сергія Гаврилюка. Півзахисник господарів увійшов до карного майданчика і прострілив повз голкіпера вздовж лінії воріт. А на дальній стійці ніким не прикритий цей простріл замкнув Сергій Янчук, відправивши м’яч у порожній кут воріт.

uman3.jpg_effected

Після цього гра трохи заспокоїлася і перейшла в середину поля. Хоча м’ячем більше продовжував володіти „Фермммаш”, а катеринопільці будували свою гру здебільшого на контратаках. В’язка боротьба без небезпечних моменті біля жодних воріт тривала аж до антракту гри. Та кульмінація першого акту була більш, ніж захоплюючою. На 43 хвилині гостям вдалася зразкова контратака. Роман Цьоменко отримав м’яч на лівому фланзі біля центрального кола. Сергій Коломієць не встиг повернутися, а із центральних захисників ніхто не встиг перекрити зону і перед Романом відкрився абсолютно вільний фланг. Лівий півзахисник протягнув м’яч майже до лицевої ліній і звідти низом віддав зрячий пас на Петра Степанова, який в дотик „щитком” відправив м’яч у дальній кут воріт Красніцького Олексія.

uman5.jpg_effected

Гол на гравців „Ферммашу” подіяв як холодний душ. Відразу без розкачки господарі понеслися на ворота „Нашої Ряби”. Спочатку в карній зоні зійшлися два тринадцятих номери. Після подачі Гаврилюк та Сидоренко в боротьбі повалилися на газон. Уманьчанин просив пенальті, але свисток Миколи Зубка мовчав. А на 47 хвилині Сергій Янчук  скористався неузгодженістю захисників та голкіпера гостей, обікрав їх у штрафному майданчику і відправив м’яч у порожні ворота.

Другий тайм уманьчани розпочали краще не придумаєш. На 3 хвилині Сергій Коломієць знову скористався неузгодженістю дій захисників, отримав передачу на дальній стійці, обіграв захисника і з „носака” відправив м’яч у дальній кут. Рахунок став 3:1 і, здавалося, все в матчі вже вирішено. Але уманська команда чомусь зупинилася після третього голу. І володіти ініціативою почали гравці з Катеринополя.

На 58 хвилині Петро Степанов забив гола-близнюка першого свого результативного удару. А на 66 хвилині після у просто більярдного удару Андрія Фощія рахунок став рівним.  Уманьчани у час, що залишився пішли відігруватися, але контратаки гостей були значно гострішими. Але жодній з команд так і не вдалося відзначитися. А в кінцівці матчу Сергій Плахотник отримав другу жовту картку за те, що зіштовхнувся з голкіпером господарів.

uman4.jpg_effected

Отже, „Наша Ряба” показала справжній характер і здобула в Умані очко і найголовніше не допустила „Ферммашу” обігнати себе в турнірній таблиці. Що ж, перше коло закінчилося, але вся боротьба ще попереду.

 

Сергій Янчук, автор дубля