«Фарм-дербі» Уманщини як аперитив перед битвою головних команд 12 жовтня в Умані
Середа, 09 жовтня 2019, 09:30

f45b6d87655c

Чемпіонат Черкаської області з футболу. Перша ліга ліга. 6 жовтня. «УТК-2» (Паланка) - «Базис-2» (Кочубіївка) - 5:3

 

«УТК-2» - «Базис-2» 5:3

6 жовтня. Паланка. 100 глядачів.

Арбітри: Єременко М. (Чигирин), Нишпора В., Високос В. (Черкаси)

«УТК-2»: Щербина, Рябченко (84, Гут), Думенко, Устенко, Лут, Лісовий, Любченко, Корнієнко (66, Крочак), Єжаченко (90+2, Кирпатий), Ткач, Король.

«Базис-2»: Сорокін, Онопрієнко (46, Грінчук), Кобець (65, Дудник), Тастанкулов, Тарасюк, Панов (89, Сирота), Ганага, Тепляков, Осіпчук, Вовкотруб (46, Кравченко), Кулик (62, Карандевич)

Голи: 16хв. О. Корнієнко, 21хв. +90+4хв. Д. Думенко, +52хв. А. Ткач, 85хв. А. Король - 30хв. В. Тастанкулов, +38хв. О. Кулик, 79хв. С. Кравченко

Попередження: Тепляков (6), Тарасюк (65), Король (70), Карандевич (82), Сорокін (90+4)

Вилучення: Дудник (73 хвилина)

Наступної суботи, 12 жовтня, на Центральному стадіоні в Умані в битві за наддорогоцінні очки в чемпіонській гонці в обласній вищій лізі зійдуться команди Уманщини – «УТК» прийматиме «Базис». А за шість днів до цього з’ясовували стосунки фарм-клуби. Таке собі «фарм-дербі». Матч традиційно між цими клубами, що першими, що другими, вийшов цікавим і багатим на події. І на голи. Знову у Паланці бажаючі стали свідками зливи забитих м’ячів.

Перший гольовий момент у зустрічі створили гості. Але Володимир Щербина на 2-й хвилині здійснив сейв а на добиванні Онупрієнко запустив м’яча вище. Попри це початок матчу був за господарями і їх перевага у два м’ячі до середини першого тайму була доволі логічною з перебігу подій на полі. На 15-й хвилині Олександр Корнієнко доборовся в епізоді до кінця і скористався помилкою центрального захисника і практично вискочив сам на сам з воротарем. І пробив влучно в дальній кут. 1:0. За шість хвилин оборона «Базису-2» знову зіграла вкрай невдало. Спочатку дозволили без перешкод пробивати головою Королю. Той не поцілив у ворота. Але захисники і Думенка абсолютно не прикривали і Дмитро у стрибку головою доправив м’яча в сітку воріт. 2:0.

Але як і в попередньому домашньому матчі «УТК-2» примудрилися швиденько розтранжирити перевагу! З нічого! Спочатку захисники не розібралися між собою при подачі зі штрафного і Тастанкулов проштовхнув м’яча в «ближньому бою». А на 37-й хвилині Осіпчук прострілив зліва і арбітр після довгої паузи і консультації з асистентом арбітра таки призначив пенальті (за гру рукою). Кулик, який в перерві між колами перейшов до «Базису-2» саме з «УТК-2» (як, доречі, і Вовкотруб, що стало доволі несподіванкою), пенальті реалізував чітко. 2:2. Так команди і пішли на перерву…

На початку другого тайму право на пенальті отримали і господарі – збили Артема Короля. Андрій Ткач теж «розвів» воротаря і м’яч по різним кутам. 3:2. За хвилину господарі ледь не збільшили перевагу, але простріл Короля ледь не замкнув Корнієнко. У гостей момент був на 65-й хвилині, але Щербина блискуче зіграв і парирував удар з близької відстані Ганаги.

На 73-й хвилині «Базис-2» залишився в меншості. Арбітрові не все сподобалося із сказаного Дмитром Дуником, яким перед цим вийшов на заміну. Але, як буває у футболі, чисельна перевага не принесла користі тому, хто її має. Того більше – «Базис-2» в меншості відігрався. На79-й хвилині ударом в один дотик то зробив Кравченко.

На 81-й хвилині двома супер-моментами обмінялися команди. Але спочатку сейв здійснив Сорокін після удару головою впритул. А за тим ще більш неймовірний момент мав Панов – прийняв м’яча за спиною Рябченка і пробивав метрів з 7-ми! Але Щербина врятував свою команду! А за 4 хвилини масована атака «УТК-2» завершилася взяттям воріт гостей. Спочатку вивели на удар Олександра гута, але той не став того робити. Знову йому доправили м’яча. І Олександр таки ударив з 15 метрів. Не так щоб сильно вийшло. І тут оборонці «Базиса» в «пожежі» просто-напросто віддали Королю, про якого … забули на 11-метровій позначці! І Артем був безжальним – 4:3! А у компенсований час той таки Король випередив Сорокіна і це завершилося призначенням пенальті і попередженням воротареві. Думенко і цей пенальті реалізував чітко. 5:3 і крапка в матчі. Тепер на «УТК-2» очікує два матчі з прямими конкурнтами на одне з двох «прохідних» місць у півфінал першості області. В наступному турі виїзд до Вільшани. А за тим до Паланки приїде «Шевченків край».

umanfootball.com.ua