«Базис» здобув 12 перемогу в обласному чемпіонаті -2019 з футболу
Вівторок, 08 жовтня 2019, 15:15

08102019 56723

Чемпіонат Черкаської області. Вища ліга. 5 жовтня. СК «Базис» (Кочубіївка) - ФК «Олімп» (Кам’янка) - 3:1 (1:0)

СК «Базис» — ФК «Олімп» 3:1 (1:0)

«Базис»: Клименко, Чернишенко (Тарасюк, 84), Каплюченко, Мачульський, Гірський, Тастанкулов (Тепляков, 73), Смілянець (Панов, 68), Попсуй (Осіпчук, 81), Грищенко, Довгоп’ятов (Рибак, 56), Янчук (Кулик, 86).

«Олімп»: Іщенко, Гарнага, Грищук, Петько, Козубенко, Підвисіцький, Клименко, Леванець, Бабій, Бабенко, Оганесов

Голи: Смілянець (29), Янчук (63), Тепляков (90+2) — Підвисіцький (90+4)

Напевне, центральним матчем 15-го туру чемпіонату Черкаської області вважався матч Базису проти Олімпу. Обидва колективи входять до п’ятірки кращих в чемпіонаті, і, з огляду на результативність гостей (на момент старту матчу – це була третя команда в області по результативності), вболівальників, які відвідали 5-го жовтня стадіон с. Кочубіївка повинен був очікувати вкрай забивний та конкурентний матч. Збулося на половину.

Відразу з початку поєдинку «Базис» захопив ініціативу та досить швидко зумів створити перший дійсно гольовий момент. Втім, удар Янчука після прострілу з флангу пролетів над поперечкою. За декілька хвилин в карному майданчику гостей знову «спалахнула пожежа». Чернишенко із близької відстані завдав точного удару в нижній кут воріт «Олімпу». Іщенко зумів парирувати удар, втім першим на підбиранні виявився Смілянець, який потужним ударом, здавалося, вже не залишив шансів кіперу гостей, м’яч зрикошетивши від обох стійок, так і не пересік лінію воріт. Втім, на 29-ій хвилині Смілянець з передачі Янчука таки зумів відзначитися голом в матчі. Ближче до кінцівки першого тайму гарматний удар від Янчука прийняла на себе стійка.

По перерві гості заграли агресивніше, як в атаці, так і в захисті. Отож, на старті другого тайму кількість небезпечних моментів суттєво зменшилася. Втім, поступово «Базис» зумів повернути собі ініціативу, та став один-за-одним створювати гольові нагоди біля воріт «Олімпу». Спершу Довгоп`ятов здійснив красивий, сольний прохід та увінчав його ефектною розрізаючою передачею на Смілянця. Вадим точним ударом пробив повз Іщенка, та на жаль для фанатів «Базису», і повз воріт. А на 62 хвилині Янчук скористався відмінною передачею від Попсуя та подвоїв рахунок для своєї команди. Отримавши перевагу в рахунку, «Базис» заспокоїв гру. Наступний яскравий спалах в грі відбувся вже у компенсований час. Спершу «Базис» розіграв ефектну комбінацію, яка завершилася пасом Осіпчука на Теплякова. Артем не схибив. А на останній хвилині гри Підвисіцький таки зумів розмочити рахунок.

Дякуючи перемозі, здобутій над «Олімпом», «Базис» підходить до найважчих матчів чемпіонату у якості команди, що найменше втратла залікових балів. Також, важливо, що всі матчі проти сусідів по турнірній таблиці будуть відбуватися на Уманщині. І перший з них вже цієї суботи, 12 жовтня на стадіоні «Центральний» в м. Умань проти «УТК».

Джерело: scbazys.co.ua