В.Лашкул: «Черкащина», об’єднавшись з МСК «Дніпро», може сприяти створенню суперклубу
П'ятниця, 04 жовтня 2019, 20:27

0410 IMG 2704-1024x580

Депутат Черкаської обласної ради Володимир Лашкул зустрівся з журналістами і вболівальниками ФК «Черкащина» і самою командою

Володимир Лашкул розповів про те, до чого готовий ОПФК «Черкащина» заради збереження в Черкасах команди майстрів та про потенційних спонсорів.

Збереження команди

– Хочу ще раз вибачитися перед черкащанами за прикру публікацію. Не буду виправдовуватися, але надалі у спілкуванні з журналістами буду більш обережним з висловлюваннями. На жаль, наша команда зараз грає жалюгідно. У мене є бажання продовжувати боротися за місце в Першій лізі і я зроблю все від мене залежне для цього.

Як можна зберегти присутність «Черкащини» в професіональному футболі? Для цього пропоную об’єднати «Черкащину» і МСК «Дніпро». Зрозуміло, що «Дніпро» налаштоване отримати статус професіоналів. Але ми хочемо запропонувати інше рішення. Ми готові піти в прийми, щоб «Дніпро» мав можливість виступати в професіональній лізі вже майбутньої весни. Потрібно,щоб мер міста Анатолій Бондаренко, його колеги Коломоєць І.А., Ботнар Ю.А., Гончаров Ю.А. проявили зацікавленість у збереженні професіональної команди в Черкасах.

Тренерські кандидатури

– У нас є потенційні напрацювання щодо тренерського штабу: Юрій Бакалов, Юрій Максимов, на відстані телефонної розмови знаходиться Павло Яковенко. Ці спеціалісти могли б приїхати працювати до Черкас. Для цього треба гарна атмосфера навколо команди і добра воля керівників МСК «Дніпро» та ОПФК «Черкащина». На жаль,поки в цьому плані компромісу досягти не вдається.

Відверта розмова

– Прошу, щоб представники влади в особі ВалентинаТарасенка, Анатолія Бондаренка та Ігоря Шевченка зібралися за круглим столом і сказали чітко, потрібна команда «Черкащина» в місті, чи ні. Якщо ні, то скажіть про це відверто і Юрій Колесник ухвалить рішення про призупинення участі команди у змаганнях, а футболісти – отримають статус вільних агентів.

Залучення спонсорів

– Минулого понеділка я мав ініціативу і спряв зустрічі керівництва компанії lifecell із керівництвом області. Компанія готова розвивати проект і вкладати значні кошти для розвитку своєї мережі на Черкащині. З Києва приїхало вісім осіб топ-менеджменту. Але зустріч із керівництвом регіону почалася з двочасовим запізненням. Компанія lifecell має досвід співробітництва з ФК. Співробітництво з футбольним клубом «Черкащина» могло б тільки сприяти компанії реалізації свого проекту на Черкащині.

І тоді ФК міг би претендувати щонайменше на лідерство в Першій лізі, а можливо і в Прем’єр-ліги. ОПФК «Черкащина» , якщо об’єднається з МСК «Дніпро», може сприяти створенню в Черкасах суперклубу. Повторюся, що все у цьому питанні залежить від бажання керівництва міста.

Загальні збори

– Вчора, відбулися загальні спільні збори представників юридичних осіб, які мають безпосереднє відношення до ФК «Черкащина». Було прийнято рішення про продовження участі команди в Першій лізі. Команда, у звичному режимі готуватиметься до матчів осінньої частини чемпіонату. За це все відповідатиме Юрій Колесник за підтримки Федерації футболу Черкаської області, яка також тепер є засновником клубу.

Джерело: прес-служба ФК “Черкащина”