Віталій Кобзар: «Не скажу, що «Минай» нас повністю переграв»
Понеділок, 30 вересня 2019, 20:30

3009тIMG 1668

Виконуючий обов’язки головного тренера "Черкащини" Віталій Кобзар поділився своїми враженнями від поразки в матчі 11 туру з "Минаєм" (1:3)

– Гра була бойовою та цікавою для глядачів, – відзначив Віталій Кобзар. Обидві команди надійно грали у захисті, було вдосталь гольових моментів. Думаю, що всі вболівальники отримали задоволення від якості футболу.

– У сьогоднішньому матчі гравці Черкащини створили достатньо проблем Минаю. Як вважаєте, чого вашій команді не вистачає щоб розташовуватися вище у турнірній таблиці?

– Не можу сказати, що Минай нас повністю переграв. На жаль, знову ж таки проявилися наші проблеми у захисті. Можна сказати, що самі собі привезли два м’ячі.

Вважаю, що нам не вистачило ще одного забитого м’яча. Якби змогли відзначитися вдруге, то думаю гра була би ще цікавішою, інтрига трималася би до останніх хвилин. Коли на виїзді пропускаєш першим, то досить складно повернутися у гру, адже Минай добре контролює м’яч і потрібно прикласти чимало зусиль щоб його відібрати. Відзначу, що у першому таймі нам це вдалося, але два пропущені м’ячі у другій половині зустрічі вирішили долю протистояння. Після цього уже не змогли вирівняти гру.

– У минулому сезоні у Другій лізі Черкащина в Ужгороді продемонструвала футбол високої якості. Чому сьогодні не змогли досягти результату?

– Команда зараз перебуває у ігровій кризі. До цього протистояння програли п’ять матчів поспіль, тому це не може не впливати на стан гравців. Хлопці зараз дещо роздратовані, прагнуть якомога швидше вийти з цього стану. Потрібно просто зібрати волю в кулак і довести, що у нас хороший колектив і ми можемо досягати результату.

– Як ви оціните рівень футболу у Першій лізі?

– Рівень змагань надзвичайно високий. Грають багато амбітних колективів, з кваліфікованими виконавцями у складі. Навіть у Другій лізі, у якій виступали в минулому році, боротьба тривала до останнього туру. Було надзвичайно цікаво грати у такій конкуренції.

Перша ліга зараз дуже непередбачувана. Кожен може перемогти кожного. Прохідних матчів немає, тим і цікавий наш чемпіонат. При такій конкуренції молоді гравці мають змогу швидше прогресувати. Багато клубів ставлять перед собою завдання підвищитися у класі, тому кожна гра є надзвичайно складною. Перша ліга за рівнем зараз нічим не поступається Прем’єр-Лізі. У такому чемпіонаті цікаво працювати.

Прес-служба ФК “Черкащина”