Євген Кобець «оформив» хет-трик у матчі чемпіонату області з футболу
Вівторок, 24 вересня 2019, 08:25

нр родень

Футбол. Чемпіонат Черкаськї області. Вища ліга. 21.09. «Наша Ряба» (Катеринопіль) – «Родень» (Канів) – 3:1

Матч між катеринопільською «Нашою Рябою» та канівським «Роденем» розпочався з гострих атакувальних дій господарів поля. І вже на перших хвилинах зустрічі міг відзначитися забитим голом Євген Кобець(№9), але м’яч, спрямований ним далеко із-за меж штрафного майданчика, влучив у перекладину.

Згодом вже дев’ятий номер катеринопільчан виконував прострільну передачу на Дмитра Божка(№11), але той випередив події та опинився у положенні «поза грою».

Наступний гольовий момент виник після того, як капітан «Нашої Ряби» Вєніамін Білоус наважився на дальній «постріл». З великими труднощами голкіпер гостей парирував цей удар, але відбив сферу просто на Кобця. Тому залишалося лише влучити у пусті ворота, але Євген пробив у штангу.

Здавалося, ще трохи і голи посипляться, як з рога достатку. Але величезна кількість моментів у господарів так і не була реалізована.

Гості намагалися також засмутити господарів поля, але їхні атаки закінчувалися, як правило, ударами повз ворота.

Перший тайм закінчився так, як і розпочався — за рахунку 0 : 0.

Друга 45-хвилинка стала бенефісом Євгена Кобця. Спочатку він, перебуваючи у штрафному майданчику «Роденя», обіграв захисника і пробив мимо голкіпера, але влучив у стійку, і тільки з другої спроби послав шкіряну кулю у сітку воріт канівчан.

Другий гол став результатом індивідуальної майстерності нападника «Нашої Ряби», який найшвидше зорієнтувався в ситуації і з близької відстані «поклав» м’яч у ворота «Роденя».

Але гості не змирилися з таким розвитком подій і відквитали один м’яч. Спрацювала заміна тренерського штабу канівчан — Ярослав Приймич(№17) після штрафного був першим на добиванні і засмутив голкіпера катеринопільської команди Івана Юхименка.

Гості після забитого голу намагалися вирвати хоча б нічийний результат, йдучи в наступ великими силами, оголюючи захисні редути. І цим раз по раз користалися гравці «Нашої Ряби». Чого тільки вартий епізод, коли Кобець «протягнув» м’яча метрів 40 і віддав ідеальний пас на свого капітана, який виходив віч-на-віч з голкіпером «Роденя». Але Білоус замість того, щоб просто сильно пробити, почав обігравати воротаря, але тому вдалося забрати сферу до своїх рук.

І все ж таки катеринопільські вболівальники побачили ще один гол у виконанні Є.Кобця. Захисник канівчан необачно віддав пас назад на голкіпера, але того запресингував дев’ятий номер «Нашої Ряби» й відібрав м’яча, після чого відправив його у сітку.

Видовищний матч так і закінчився з рахунком 3 : 1. Гравців «Нашої Ряби» вітали оплесками глядачі, які прийшли на стадіон «Колос», але левова їх частка, звичайно ж, була адресована Євгену Кобцю, який оформив у матчі хет-трик.

Василь Ходзіцький