Перемога ло Дня селища. «Авангард» (Монастирище) – «Альтаїр» Драбів 2:4 (1:0)
Неділя, 22 вересня 2019, 09:34

drabiv210919 1

21 вересня 2019 р. Чемпіонат Черкаської обл. 13 тур. Монастирище. Стадіон «Авангард».

 

«Авангард» (Монастирище) – «Альтаїр» Драбів 2:4 (1:0)

21 вересня 2019 р. Чемпіонат Черкаської обл. 13 тур. Монастирище. Стадіон «Авангард».

Арбітри: С.Цибулько (м.Канів), З.Крикун (Звенигородка), Р.Ястремський (Умань).

Делегат-інспектор: В.Ланін (Черкаси).

«Авангард»: О.Косенко, О.Жорнік (Д.Погорей, 76), Т.Іщенко, О.Мельник, Д.Рак, В.Пашківський (І.Парипса, 84), А.Болотенко, А.Оксамітний, А.Шрамко, О.Віслевський, О.Крамар. Запасний: М.Білаш.Тренер: О.Каплун.

«Альтаїр»: Я.Магльований, О.Гопка, В.Олефір, В.Александров (О.Бичков, 46), В.Вдовика, Я.Халілов (В.Даниленко, 90), Д.Бреус, Д.Черниш (А.Охременко), Д.Сухорук (С.Біда, 34), А,Манасян (Я.Миць, 90+4), В.Аджубей (Б.Ветушко, 60). Запасний: Д.Маценко. Тренер: Р.Поліщук.

Голи: О.Віслевський (42, 75 пен.) – Я.Халілов (52 пен.), А.Манасян (72), В.Олефір (83), Б.Ветушко (88).

На 42 хв. О.Віслевський («Авангард») не реалізував 11-метровий удар – воротар.

 

drabiv210919 2

 

Волею календаря «Авангард» чотири матчі поспіль проходить бойове хрещення лідерами обласного чемпіонату. Після провального 0:10 від УТК монастирищенці дали бій «Базису» та «Альтаїру».

Тренерський штаб драбівчан в поєдинку проти аутсайдера надав можливість гравцям з «лави запасних» проявити себе на ігровому полі. Спроба, вочевидь, виявилася невдалою – матч прийшлося рятували футболістам «основи».

Перший небезпечний момент у матчі створили господарі поля: залишений без опіки, Андрій Оксамітний по центру головою пробив над поперечиною воріт приїжджої команди. На протилежній половині поля на заваді удару Володимира Олефіра в обвід «стінки» став воротар монастирищенців Олег Косенко. Гарний шанс проштовхнути шкіряну кулю повз голкіпера мав Арсен Манасян після навісу від Дениса Бреуса.    

 

drabiv210919 3

 

«Альтаїр» продовжив тиск на ворота «Авангарду». Два поспіль небезпечних удари завдавав Бреус – Денис вистрілив із-за «дуги» над хрестовиною, а потім на підборі під час розіграшу кутового пробив повз дальню стійку.

В одному із епізодів після прицільного удару від Арсена Манасяна захисник господарів поля підстрахував свого голкіпера. Далі була подача із лівого флангу від іменинника Владислава Аджубея – Манасян в падінні головою поцілив в Олега Косенка. Наприкінці першого тайму голкіпер «Авангарду» в чергове рятує свою команду, витягуючи неймовірний м’яч після удару Дениса Бреуса зі стандарту.

Здавалося гості перед перервою дотиснуть свого опонента, натомість, наразившись на гостру контратаку, самі отримали гол в «роздягальню». Другий матч поспіль воротар драбівчан Ярослав Магльований тягне одинадцятиметровий удар, втім на добиванні спритнішим стає гравець суперника.

 

drabiv210919  4

 

Після відпочинку за драбівчан вступає «кавалерія» – на зміну виходять Олександр Бичков та Артем Охременко. В першій же атаці Сергій Біда на ближній стійці ледь не пробив голкіпера монастирищенців. Штурм воріт гостей, м’яч буквально застрягає в карному майданчику і в одному із епізодів Олександр Мельник порушує правила на Арсенові Манасяну. Бити пенальті визвався Денис Бреус (через дискваліфікацію звітну гру змушений був пропустити капітан «Альтаїру» Юрій Дмитренко) – Олег Косенко парирує «постріл», але боковий арбітр сигналізує про рух футболістів команди гостей до удару. Повторна спроба, на цей раз, вже від Ягуфа Халілова була вдалою – 1:1.

 

drabiv210919 5

 

Певний час монастирищенці, вміло застосовуючи офсайдну пастку, гасять наступальні дії драбівчан. В середині другого тайму відбувся своєрідний обмін небезпечними розіграшами кутових – Олександр Жорнік та Артем Охременко почергово намагалися вразити ціль.

На 72-ій хвилині Арсен Манасян, результативно скориставшись неузгодженістю дій захисника та голкіпера команди гостей, нарешті виводить «Альтаїр» вперед у рахунку.

Здавалося інтригу у грі було вбито, але іншої думки був арбітр матчу. Голкіпер драбівчан на виході кулаком чітко зіграв у м’яч – але це чомусь стало приводом для призначення другого пенальті у ворота приїжджої команди. Попри свою першу невдалу спробу, Олександр Віслевський – з другої досягає бажаного і за 15 хвилин до завершення основного часу на табло красуються дві двійки.

 

drabiv210919 6

 

Неймовірно злий та заведений «Альтаїр» не залишає жодних шансів супернику. Спочатку Володимир Олефір в ближньому бою ледь не порвав сітку воріт, а потім Арсен Манасян «з’їв на бровці» захисника та викотив шкіряну кулю перед порожніми воротами під удар Богдану Ветушко – 2:4. У підсумку драбівчани здобувають важку виїзну перемогу, яка стає своєрідним подарунком до Дня селища.

 

drabiv210919  7