Звіти матчів 2 туру чемпіонату країни з футболу серед аматорських команд (група 2)
Середа, 14 серпня 2019, 15:37

Лого аафу

До уваги огляд матчів другого туру у групі, де грає черкаський МСК «Дніпро» (Черкаси)

 

Агродім (Бахмач) — Атлет (Київ) — 2:0

Голи: Кохановський, 62, Сокол, 76

Незабитий пенальті: Кохановський (Агродім), 60 – воротар

Агродім: Боженко, Двалі, Кордюк, Кіцута, Ільченко, Сірий (Кемфор, 75), Журба©, Пронак (Бамба, 61), Сокол (Колочко, 88), Ан.Кучинський (Волошин, 81), Кохановський (Пішта, 90+1). Запасні: Ігнатьєв, Мусієнко. Головний тренер: Микола Тищенко.

Атлет: С.Русан©, Хоменко (Гаращенко, 80), Мовчан (І.Русан, 80), Яковенко, Орел, Козачок (Колесник, 70), Шлапацький (Твердохліб, 65), Руснак, Федоров (Швець, 68), Арт.Кучинський, Яценко. Запасні: Кочергін, Кушнірук. Головний тренер: Дмитро Мурашенко.

Після перемоги в Корюківці в дебютному матчі столичний Атлет завітав у інше місто на Чернігівщині – Бахмач. Агродім не припустився недооцінки, більше того, ще й дозаявив новачка – півзахисника Кучинського, передовсім відомого за виступами в ФК Львів. Голів глядачам довелося почекати довго, а в другому таймі ще й трапився «фальстарт». Коли Двалі проривався через правий край і прокинув м’яча повз Руснака, правий фулбек господарів зачепився за суперника й завалився у карному майданчику. Кохановський мітив у правий від Русана кут, але досвідчений воротар в стрибку парирував м’яч.

На щастя господарів, уже за дві хвилини форвард виправився. Бамба дав передачу на правий край, звідки Сокол прострілив на дальню штангу. І вже там Анатолій Кохановський з близької відстані протикнув м’яча повз голкіпера в дальню «шістку» – 1:0. По рахунку Агродім грав переконливо й зумів закріпити свою перевагу. Тепер Бамба прорвався через лівий фланг і завершив сольний рейд підступним прострілом (м’яч перескочив Русана, який постелився на перехоплення) на Сокола. Владислав, який паралельно набігав на дальню стійку, поставив крапку в матчі – 2:0. У кожного з суперників тепер по три очка.

 

Олімпік (Кропивницький) — МФК Первомайськ — 3:5

Голи: Конан Куассі Жоель, 35, 90+3, Куассі Н’чо Стів, 86 – Федорченко, 16, Славінський, 17, 31, Ярчук, 90+2, 90+5

Олімпік: Якименко (Заховавко, 46), Бо, Доссо, Гьо Абдул, Чорний (Оуедраого, 51), Терпілов© (Конан Седрік, 51), Коаку, Йоро, Себего (Довгий, 64), Конан Куассі, Афувапе (Куассі Н’чо, 51). Запасні: Ніколенко. Головний тренер: Юрій Кевлич.

Первомайськ: Чоларія, Ротко, Багнюк, Рябченко, Крамаренко (Гончаров, 46), Тищенко, Федорченко© (Д.Флакей, 83), Ярчук, Севодняєв, Гранковський (Доценко, 84), Славінський. Запасні: Вернидуб, Алієв, Зайко, Чоловський. Головний тренер: Микола Флакей.

Результативну «перестрілку» влаштували кропивничани та первомайці – чотири голи в першому таймі та п’ять у другому. Особливого сенсу розбирати гру нема, тож просто констатуємо, хто і як відзначився результативними діями.

0:1 — Сергій Федорченко на дальній стійці в дотик замкнув подачу Ярчука після розіграшу кутового.

0:2 — Володимир Славінський стартував на винос від Багнюка, пробіг з центру поля до карного й пробив повз воротаря

0:3 – Гранковський відібрав м’яча у Бо в центрі поля й запустив у прорив Славінського, який знову реалізував вихід тет-а-тет

1:3 — Жоель Конан Куассі, скориставшись прострілом Його з правого краю, забив з кута воротарського

2:3 – Довгий вирізав із центру на правий фланг, звідки Стів Куассі Н’чо, здалося, прострілював, але влучив точно в дальній кут

2:4 — Дмитро Ярчук, виконуючи штрафний із правого флангу від бічної лінії, закинув за комірець воротареві

3:4 — Жоель Конан Куассі, отримавши м’яч після відскоку, метрів із 15-ти з правої дав точно в дев’ятку

3:5 – гості розіграли кутовий, і Дмитро Ярчук несподівано сходу пальнув з лівого флангу. М’яч із рикошетом від поперечини опинився в воротах!

Команди повеселили публіку 8 голами на двох, а найкращі вдавалися екс-півзахиснику Таврії та португальського Ешторіла. Два дальніх удари в кінцівці зняли питання про переможця, а до того хавбек встиг відзначитися також і як асистент.

 

ФК Біла Церква — Вікторія (Миколаївка) — 0:1

Гол: Черніков, 8

Біла Церква: Скворцов©, Скорба, Костенко, Хабло, Минзар, Стрелько, Сисоєв (Кичка, 76), Діякончук, Еванг, Білоус (Котов, 68), Лешенок (Петровець, 87). Запасний: Сімаков. Головний тренер: Вадим Мандрієвський.

Вікторія: Зарубін, Михайлюк, Чередниченко, Цапій, Лойко, Касьянов (Гранкін, 90+2), Нелін©, Черніков (Борисенко, 56), Кузьмін (Романенко, 73), Єременко, Акімов (Рябцев, 46). Запасні: Зінченко, Ретушняк, Шимко. Головний тренер: Артем Радіонов.

Команда з Миколаївки не відпускає медалі чемпіонату ААФУ останніх два роки – не дивно, що саме вона була фаворитом у цьому протистоянні з молодим білоцерківським клубом, який робить свої перші кроки на всеукраїнському рівні. Гості забили вже в дебюті (після діагональної передачі індивідуальні дії включив Володимир Черніков, змістився й пробив у дальній кут, а воротаря дезорієнтував рикошет на протихід) і надалі контролювали хід поєдинку, здобувши свої три очки.

 

ФК Чернігів — Дніпро (Черкаси) — 3:1

Голи: Гордієнко, 20, Мчедлішвілі, 22, Кривобороденко, 45+1 – Пантелей, 30

Чернігів: Радич, Борщ©, Конопко (Чаус, 90), Мчедлішвілі, Зенченко (Садовий, 85), Романченко, Кривобороденко, Мироненко, Макаренко (Новрузов, 88), Гордієнко (Лазаренко, 61), Кравченко. Запасні: Новобранець, Силко, Толкачов. Головний тренер: Вадим Постовий.

Дніпро: Скринський, Дашко (Коломоєць, 46), Винниченко, Синицин©, Молоков, Пантелей (Дзюба, 79), Норенко (Загоруйко, 46), Кулик, Пуш, Масоха (Заіменко, 67), Гарнага (Меркулов, 74). Запасні: Лукомський, Роздорожній. Головний тренер: Євген Тарасенко.

Відкрито рахунок було завдяки стрімкій фланговій атаці. Простріл Борща з лівого краю замкнув Валерій Гордієнко – 1:0. Наступний гол – після кутового Мироненка від правого прапорця. Подачу ударом головою замкнув Мчедлішвілі, причому, удар Теймураза ускладнив рикошет від захисника – 2:0.

Два голи з інтервалом у дві хвилини не нокаутували Дніпро. Невдовзі гості скоротили відставання. Олександр Пантелей, виконуючи штрафний з лівого краю, застав зненацька воротаря – 2:1. Але ще до перерви ФК Чернігів вдалося забити третій гол у зустрічі– 3:1.

 

ФК Тростянець-2 — Авангард (Корюківка) — 0:1

Гол: Даценко, 51 (пен.)

Тростянець-2: Синицин, Дяковський©, Хомич (Жила, 45+2), Троценко, Курило, Кубай (Сліпухін, 46), Стецюк, Пимоненко, Михтуненко (Білоненко, 90), Тиєчко (Чухненко, 46), Москаленко (Єсип, 77). Запасні: Дерев’янко, Івахненко. Головний тренер: Сергій Коритник.

Авангард: Ширай, Грищенко (Химанич, 73), Даценко, Поляниця©, Цулукідзе, Редванівський (Яловець, 58), Сердюк, Порохня, Ментей, Кирин (Авраменко, 90+3), Твердовський. Запасні: Падун, Рощинський, Стельмашенко. Головний тренер: Валерій Чорний.

Матч вийшов досить непростим, навіть із травмами. У господарів при подачі кутового в боротьбі з суперником перелом носа отримав Хомич, у гостей – розсічення брови Поляниця (це вже в іншому епізоді). А на початку другого тайму Твердовський, приймаючи м’яча в карному майданчику, був збитий суперником. Цей момент, як і заміс у кінці компенсованого часу, приніс багато карток і емоцій, але в підсумку рефері таки призначив пенальті, який впевнено реалізував Сергій Даценко. Досвідчений 41-річний ветеран розвів м’яч і воротаря – 0:1. На порятунок гри Тростянець випустив навіть директора клубу, 41-річного Єсипа (більше 100 голів у першій лізі ПФЛ), однак врятуватися від другої поспіль поразки за непоганої гри господарі не зуміли.

 

Рубікон-Вишневе (Київ) — ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) — 0:2

Голи: Листопад, 32 (пен.), Поплавка, 36

Рубікон: Левченко, Марченко (Ведута, 65), Краснопольський (Ніколаєць, 73), Чорномаз, Арутюнян, Шишкін (Гусін, 79), Іващик, Бачинський, Паламарчук (Гезлер, 68), Породько (Шутенко, 63), Тищенко. Запасні: Карнаушенко. Головний тренер: Віктор Курята.

ЛНЗ-Лебедин: Козаченко, Парфьонов, Кондратюк, Листопад, Калинич©, Шестипалов (Тубольцев, 60), Ткаченко (Коломієць, 53), Поступаленко, Поплавка (Вакуленко, 65), Балацький (Дєдов, 63), Качур (Литовчак, 68). Запасний: Дейнеко. Головний тренер: Василь Гречаний.

У стартовому турі ЛНЗ-Лебедин втратив очки у матчі з ФК Чернігів, лише в кінцівці врятувавшись від поразки на своєму полі. Як наслідок, на візит у Вишневе один із фаворитів сезону був налаштований по максимуму. До того ж, дебютував іменитий новачок Поступаленко, який пограв навіть у Favbet Лізі.

Рубікон гідно протистояв більш досвідченим суперникам, і лише після третини гри Лебедин зміг повести в рахунку. Допоміг пересічний фланговий простріл, після якого м’яч відскочив у руку гравцеві господарів. Тимофій Листопад на досвіді реалізував пенальті, пробивши у правий від воротаря кут так, що стрибок Левченка не міг зарадити – 0:1. А вже за кілька хвилин ЛНЗ завдав «контрольний постріл». На пас Калинича з глибини зреагував Качур, п’ятою перекинув суперника й дав поперечну передачу на Поплавку, Ярослав прийняв і з лівої ноги запустив повз воротаря, який кинувся на перехоплення – 0:2.

Дограти без пригод гостям не вдалося – на початку другого тайму Калинич зачепив Паламарчука, який проривався на правий фланг, і отримав другу жовту картку, а за нею – й червону. Але й у меншості підопічні Гречаного здобули свою першу в сезоні перемогу.

 

Джерело: sportarena.com